Постанова
від 18.05.2010 по справі 2а-1780/10/2470
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 травня 2010 р.                          м. Чернівці                  Справа №2а-1780/10/2470    

            

          Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Ватаманюк Р.В., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Чернівці до товариства з обмеженою відповідальністю “Стара Європа” про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

В поданому до суду 27.04.2010 року адміністративному позові позивач просив суд припинити юридичну особу відповідача.

В обґрунтування своїх позовних вимог позивач зазначив, що відповідач являючись  суб’єктом підприємницької діяльності, більше року не подає до органів державної податкової служби податкових декларацій передбачених чинним законодавством, що відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців»є підставою для припинення  юридичної  особи,  що  не  пов'язано  з   банкрутством в судовому порядку.

В судове засідання представник позивача не з’явився, подав до суду клопотання про розгляд справи без його участі в порядку письмового провадження.  

Відповідач належним чином повідомлявся про час та місце розгляду справи, однак представника до суду не направив, заперечень не надав.  

Тому суд вважає за можливе та доцільне розглянути дану адміністративну справу без участі сторін на підставі наявних в ній доказів в порядку письмового провадження, що відповідає вимогам ч. 3 ст. 122 , ст. 128  Кодексу адміністративного судочинства України.   

Перевіривши матеріали адміністративної справи суд приходить до висновку, що адміністративний позов слід задовольнити повністю, виходячи  з наступного.

Судом встановлені такі  обставини та відповідні їм правовідносини.

Товариство з обмеженою відповідальністю “Стара Європа” зареєстроване виконавчим комітетом Чернівецької міської ради 09.04.2003 року 04062216ю1140082 за юридичною адресою м. Чернівці, вул. Кобилянської, 25/10. Згідно довідки позивача взятий на облік як платник податків ДПІ м. Чернівці  29.04.2003 року за №9044 (а.с. 6,8).

Згідно довідки Державної податкової інспекції м. Чернівці від 18.04.2010р. Товариство з обмеженою відповідальністю “Стара Європа” більше року не подає до органів державної податкової служби податкових декларацій та розрахунків по платежах до бюджету. ТзОВ “Стара Європа” не звітує до  ДПІ м. Чернівці  з 15.07.2008р. (а.с. 4).

Заборгованість зі сплати податків і зборів до вказаних контролюючих органів у відповідача відсутня (а.с.5 ).

Встановленні судом обставини повністю підтверджуються дослідженими в судовому засіданні доказами.

До вказаних правовідносин слід застосувати такі положення Закону.           

Пункт 4.1.4. статті 4 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом  та державними цільовими фондами» передбачає подання декларацій протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем (податкового) кварталу (півріччя).

Відповідно до ч. 1 ст. 59 ГК України  припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації - за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, за рішенням інших осіб - засновників суб'єкта господарювання чи їх правонаступників, а у випадках, передбачених цим Кодексом, - за рішенням суду.

Відповідно до ч. 6 вказаної статті суб'єкт господарювання ліквідується в т.ч. у разі скасування його державної реєстрації у випадках, передбачених законом.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців” від 15 травня 2003 року № 755-ІV підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Судом встановлено, що відповідач являючись суб’єктом господарювання в порушення вказаних норм закону не подає протягом року до органів державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, що є підставою для припинення його підприємницької діяльності, тому позовні вимоги позивача є правомірними.    

Відповідно до положень ст.ст.  11, 72 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідач не   надав суду заперечень проти позову.

          Таким чином суд вважає за доведені  обставини на які посилається позивач, а адміністративний  позов як обґрунтований підлягає задоволенню  повністю.

Відповідно до п. 15 ч. 1 ст. 4 Декрету Кабінету Міністрів «Про державне мито»від 21.01.93 N 7-93 позивач звільнений від сплати державного мита.  Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем –фізична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються. Тому суд не стягує судові витрати з відповідача.

          На підставі викладеного, керуючись ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», ст.ст. 112, 136, 159, 160, 161, 162, 163, 167  Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -  

ПОСТАНОВИВ:

1.          Адміністративний позов задовольнити повністю.

2.          Припинити юридичну особу –Товариство з обмеженою відповідальністю “Стара Європа”, ідентифікаційний код 32452366, юридична адреса - м. Чернівці, вул. Кобилянської, 25/10, 58000

3.           Копію постанови після набрання законної сили направити державному реєстратору.

4.          Копію постанови направити відповідачу.

Порядок і строки оскарження постанови визначаються ст.ст. 185, 186 Кодексу адміністративного судочинства України.   

Про апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції спочатку подається заява. Обґрунтування мотивів оскарження і вимоги до суду апеляційної інстанції викладаються в апеляційній скарзі.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.  

Суддя                                                                                                     Р.В. Ватаманюк

СудЧернівецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.05.2010
Оприлюднено14.10.2010
Номер документу9624772
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1780/10/2470

Постанова від 18.05.2010

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Ватаманюк Руслан Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні