Постанова
від 25.03.2008 по справі 5/407
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА



  

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01025,  м. Київ,  вул. Десятинна,  4/6

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Київ

 25.03.2008 р.                                                                                                     № 5/407  

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі:

головуючого - судді Кочана В.М.,

секретаря судового засідання Стріхи В.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративний позов

   Заступника прокурора Дніпровського району м. Києва в інтересах держави в особі Головної державної інспекції на автомобільному транспорті Міністерства транспорту та зв'язку України    

до

   Приватного підприємства "Авен-Єзер"    

про

   стягнення штрафу в розмірі 1 700 грн.

В С Т А Н О В И В:

Заступник прокурора Дніпровського району м. Києва в інтересах держави в особі Головної державної інспекції на автомобільному транспорті Міністерства транспорту та зв'язку України звернувся до суду з адміністративним позовом до Приватного підприємства "Авен-Єзер" про стягнення штрафних санкцій.

Позивач в судовому засіданні позовні вимоги підтримав і пояснив наступне.

14.12.2006р. Територіальним управлінням Головавтотрансінспекції в м. Києві проведено перевірку додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт під час виконання перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом, що використовувався Приватного підприємства "Авен-Єзер". В результаті проведеної перевірки виявлено порушення Закону України "Про автомобільний транспорт", а саме виявлено відсутність у водія пасажирського автотранспорту ліцензійної картки та квитково-касового листа, про що складено акт проведення перевірки дотримання вимог законодавства.

Керівником територіального управління Головавтотрансінспекції, як керівником органу державного контролю ухвалено постанову про застосування до суб'єкта підприємницької діяльності фінансових санкцій.

Представник позивача зазначив, що копію постанови надіслано суб'єкту господарювання. Накладені фінансові санкції суб'єктом господарювання на зазначений у постанові рахунок протягом п'ятнадцяти днів після отримання копії постанови про застосування фінансових санкцій до Державного бюджету не перераховані.

Представник відповідача в судовому засіданні заперечила проти позовних вимог, однак не спростувала тверджень позивача про відсутність у водія пасажирського автотранспорту ліцензійної картки та квитково-касового листа.  

Вислухавши пояснення представників сторін, дослідивши письмові докази по справі, суд вважає, що позовну заяву слід задовольнити з наступних підстав.

Як встановлено в судовому засіданні, Територіальним управлінням Головної державної інспекції на автомобільному транспорті Міністерства транспорту та зв'язку України проведено перевірку додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт під час виконання перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом, що використовувалися Приватним підприємством "Авен-Єзер".

За результатами здійсненої посадовими особами територіального управління Головавтотрансінспекції в м. Києві перевірки було виявлено порушення вимог законодавства про автомобільний транспорт, про що складено відповідний Акт проведення перевірки дотримання вимог законодавства про автомобільний транспорт під час виконання перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом № 004358, згідно з яким керівником територіального управління Головавтотрансінспекції, як керівником органу державного контролю ухвалено постанову № 001796 про застосування до суб'єкта підприємницької діяльності фінансових санкцій на суму 1700,00 грн.

Копії зазначеної постанови було надіслано відповідачу. Накладена фінансова санкція суб'єктом господарювання на зазначений в постанові рахунок протягом п'ятнадцятиденного терміну після отримання копії постанови про застосування фінансових санкцій до Державного бюджету України не перераховано.

Станом на дату звернення до суду винесена постанова про застосування фінансових санкцій не оскаржувалась.

Відповідно до вимог ст. 6 Закону України "Про автомобільний транспорт" державний контроль автомобільних перевізників здійснюється посадовими особами органу державного контролю (далі - посадові особи) шляхом проведення рейдових перевірок.

Статтею 6 Закону України "Про автомобільний транспорт" передбачено, що в складі центрального органу виконавчої влади з питань автомобільного транспорту функціонує урядовий орган державного управління з питань контролю на автомобільному транспорті, який здійснює державний контроль за додержанням суб'єктами господарювання, що провадять діяльність у сфері автомобільного транспорту, вимог законодавства про автомобільний транспорт.

Також передбачено, що порядок стягнення у вигляді штрафу за порушення, викладені у цій статті, та порядок оскарження і опротестування постанови по справі про правопорушення визначає Кабінет Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 № 143 затверджено Порядок здійснення державного контролю на автомобільному транспорті загального користування, де передбачено, що органами державного контролю є Мінтрансзв'язку, Головавтотрансінспекція, територіальні органи Головавтотрансінспекції.

Пунктом 4 Положення про Головну державну інспекцію на автомобільному транспорті, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.09.2004р. № 1190, передбачено, що Головавтотрансінспекція, як урядовий орган державного управління, відповідно до покладених на неї завдань здійснює державний контроль за додержанням суб'єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері автомобільного транспорту загального користування, вимог законодавства про автомобільний транспорт, норм та стандартів, що регулюють організацію перевезення пасажирів і вантажів.

Враховуючи те, що Приватне підприємство "Авен-Єзер" не оскаржувало постанову про застосування фінансових санкцій, а також не сплатило накладений штраф, суд вважає позов обґрунтованим а позовні вимоги доведеними та такими, що підлягають задоволенню.

На підставі ст. 6 Закону України "Про автомобільний транспорт", п. 4 Положення про Головну державну інспекцію на автомобільному транспорті, керуючись ст.ст. 2, 7, 17, 94, 158, 161, 162, 163 Кодексу адміністративного судочинства України,  суд

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з Приватного підприємства "Авен-Єзер" (02222, м. Київ, пр. Маяковського, 34/21,  р/р 26003301381574 у Ватутінському відділенні ЗАТ "ПромінвестБанк", МФО 322283, КОД ЗКПО 30977976) в доход Державного бюджету України на розрахунковий рахунок №31117106700011 в УДК у Шевченківському районі м. Києва, МФО 820019, код ЄДРПОУ 26077968, код платежу 21081100 адміністративні штрафи - штраф (фінансові санкції) в сумі 1700 (одна тисяча сімсот) гривень.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Постанова суду може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції шляхом подання заяви про апеляційне оскарження постанови суду та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня складення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.  

 

           Суддя                                                                                                          Кочан В.М.                                           

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення25.03.2008
Оприлюднено14.10.2010
Номер документу9624802
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —5/407

Постанова від 25.03.2008

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кочан В.М.

Ухвала від 04.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Шевченко С.Л.

Ухвала від 11.09.2008

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Гетя Н.Г.

Ухвала від 02.06.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Закропивний О.В.

Ухвала від 02.06.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Закропивний О.В.

Ухвала від 19.05.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Закропивний О.В.

Ухвала від 27.09.2007

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Гетя Н.Г.

Ухвала від 27.09.2007

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Тимощенко О.М.

Ухвала від 21.04.2008

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

Ухвала від 21.08.2007

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Тимощенко О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні