Постанова
від 21.04.2010 по справі 2а-583/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ С УД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"21" квітня 2010 р. Справа № 2a-583/10/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі:

Судді Панікара І.В.

при секретарі Бог усевич А.С.

за участю сторін:

представника позивач а - Василик А.М.,

представника відпов ідача - не з'явився,

розглянувши у відк ритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністрат ивну справу

за позовом: Івано-Ф ранківського обласного відд ілення Фонду соціального стр ахування з тимчасової втрати працездатності в особі Тисм еницької міжрайонної викона вчої дирекції, вул. А. Мельник а, 11,м. Івано-Франківськ,

до відповідача: ТзОВ "Агро-Галичина", вул. І.Фр анка, 1б, с. Узин, Тисменицький р айон, Івано-Франківська обла сть,

про стягнення з аборгованості по сплаті стра хових внесків в сумі 1077,05 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

22 лютого 2010 року Іван о-Франківське обласне відділ ення Фонду соціального страх ування з тимчасової втрати п рацездатності в особі Тисмен ицької міжрайонної виконавч ої дирекції, звернулося в суд із адміністративним позовом до ТзОВ "Агро-Галичина" про ст ягнення заборгованості в сум і 1077,05 гривень.

Позовні вимоги моти вовані тим, що ТзОВ "Агро-Галич ина", відповідно до поданої за яви зареєстроване як страхув альник у Фонді соціального с трахування з тимчасової втра ти працездатності та ознайом лений з порядком нарахування , сплати та витрачання страхо вих внесків до Фонду і відпов ідальністю за несвоєчасну та неповну сплату страхових вн есків. На момент подання позо вної заяви, відповідачем доп ущено заборгованість в сумі 1077,05 гривень.

Представник позивач а в судовому засіданні позов ні вимоги підтримав з підста в викладених в позовній заяв і. Просив позов задовольнити повністю.

Відповідач в судо ве засідання не з'явився, хоч а про час та місце судових за сідань був належним чином по відомлений, заперечення на а дміністративний позов на адр есу суду не направив.

Відповідно до статті 67 Конституції України, кожен зобов'язаний сплачувати пода тки і збори в порядку і розмір ах, встановлених законом.

Згідно вимог пункту 2 част ини 2 статті 27 Закону України „ Про загальнообов' язкове де ржавне соціальне державне ст рахування у зв'язку з тимчасо вою втратою працездатності т а витратами, зумовленими нар одженням та похованням”, роб отодавець, як страхувальник, зобов' язаний нараховувати та сплачувати в установлені строки та в повному обсязі ст рахові внески до Фонду соціа льного страхування з тимчасо вої втрати працездатності.

Статтею 23 Закону України „П ро загальнообов' язкове дер жавне соціальне державне стр ахування у зв'язку з тимчасов ою втратою працездатності та витратами, зумовленими наро дженням та похованням” встан овлено, що платники страхови х внесків зобов' язані сплач увати до Фонду різницю між на рахованими для роботодавців і найманих працівників стра ховими внесками та витратами , пов'язаними з наданням матер іального забезпечення та соц іальних послуг застраховани м особам. Перерахування зазн ачених сум шляхом безготівко вових рахунків здійснюються страхувальниками один раз н а місяць - у день встановлений для одержання в установах ба нку коштів на оплату праці за відповідний період.

Порядок надходження, облік у та витрачання страхових ко штів Фонду встановлено Інстр укцією про Порядок надходжен ня, обліку та витрачання кошт ів, затвердженої Постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової вт рати працездатності від 26.06.2001 р оку №16 страхові внески сплачу ються юридичними та фізичним и особами в установах банків , а при проведенні оплати прац і з готівкової виручки чи нат уроплатою - платники зобов'яз ані не пізніше наступного дн я після здійснення виплат по дати до установи банку платі жне доручення на перерахуван ня страхових внесків до Фонд у: фізичними особами, які вико ристовують працю найманих пр ацівників - щомісяця, не пізні ше 10-го числа, наступного за мі сяцем, за який сплачена зароб ітна плата; добровільно заст рахованими особами - у строки , передбачені для сплати цими особами податків, а також стр ахувальником (роботодавцем) щоквартально подається робо чим органам виконавчої дирек ції Фонду „Розрахункова відо мість" про нарахування і пере рахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду с оціального страхування з тим часової втрати працездатнос ті.

В судовому засіданні встан овлено, що ТзОВ "Агро-Галичина ", відповідно до поданої заяви зареєстрований як страхувал ьник у Фонді соціального стр ахування з тимчасової втрати працездатності та ознайомле ний з порядком нарахування, с плати та витрачання страхови х внесків до Фонду і відповід альністю за несвоєчасну та н еповну сплату страхових внес ків.

Згідно поданого звіту за 2009 р ік прострочена заборгованіс ть страхувальника - ТзОВ "Агр о-Галичина" станом на 18.01 2010 року становить 1077,05 гривень. Заборг ованість із сплати внесків н а загальнообов'язкове держав не соціальне страхування в с умі 1077,05 гривень доведено в судовому засіданні, що підт верджується звітом про нарах овані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загаль нообов'язковим державним соц іальним страхуванням у зв'яз ку з тимчасовою втратою прац ездатності та іншими матеріа лами справи. На момент розгля ду справи, відповідачем не по дано письмових доказів сплат и заборгованості в розмірі 1077 ,05 гривень.

Виходячи з викладен ого, суд вважає позовні вимог и позивача обґрунтованими, а позов таким, що підлягає до за доволення шляхом стягнення з аборгованості в сумі 1077,05 гриве нь в судовому порядку.

На підставі ст. 124 Конс титуції України, керуючись с т. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, суд ,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити п овністю.

Стягнути з ТзОВ "Агро -Галичина", вул. І.Франка, 1б, с. Уз ин, Тисменицький район, Івано -Франківська область, код ЄДР ПОУ 32573901 на користь Івано-Франк івського обласного відділен ня Фонду соціального страхув ання з тимчасової втрати пра цездатності в особі Тисмениц ької міжрайонної виконавчої дирекції заборгованість в с умі 1077,05 гривень (одна тисяча сі мдесят сім гривень п'ять копі йок).

Відповідно до ст. 186 Код ексу адміністративного судо чинства України постанова мо же бути оскаржена протягом 10 д нів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у п овному обсязі відповідно до ст. 160 Кодексу адміністративно го судочинства України - з дня складення в повному обсязі ш ляхом подачі заяви про апеля ційне оскарження. Якщо поста нову було проголошено у відс утності особи, яка бере участ ь у справі, то строк подання за яви про апеляційне оскарженн я обчислюється з дня отриман ня нею копії постанови. Апеля ційна скарга на постанову су ду першої інстанції подаєтьс я протягом двадцяти днів піс ля подання заяви про апеляці йне оскарження. Заява про апе ляційне оскарження та апеляц ійна скарга подаються до суд у апеляційної інстанції чере з суд, який ухвалив оскаржува не судове рішення.

Відповідно до ст.254 Код ексу адміністративного судо чинства України постанова на бирає законної сили після за кінчення строку подання заяв и про апеляційне оскарження. Якщо було подано заяву про ап еляційне оскарження, але апе ляційна скарга не була подан а у строк, встановлений Кодек сом адміністративного судоч инства України, постанова су ду першої інстанції набирає законної сили після закінчен ня цього строку. У разі поданн я апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасова но, набирає законної сили піс ля закінчення апеляційного р озгляду справи.

Суддя: /підпис/ Панікар І.В.

Постанова складена в повному обсязі 26.04.2010 року.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.04.2010
Оприлюднено06.09.2010
Номер документу9625842
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-583/10/0970

Постанова від 21.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Постанова від 21.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Ухвала від 23.02.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Постанова від 21.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні