Постанова
від 11.06.2009 по справі 2а-3169/09/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

11.06.2009 р. № 2а -3169/09/2670

Окружний адміністратив ний суд міста Києва

у складі судді Качур І.А.

при секретарі Черненко О.В.

за участю представника поз ивача Биховцової О.А., пре дставника УПФ України в Шевч енківському районі - Нест еренка Д.О.

розглянувши у судовому за сіданні адміністративну спр аву за позовом Першого засту пника прокурора Шевченківсь кого району м.Києва в інтерес ах держави в особі Управлінн я Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м.Ки єва до Закритого Акціонерног о товариства «АК «СІНКОМ-АВІ А»про стягнення заборговано сті,

На підставі ч. 3 ст. 160 КАС Украї ни в судовому засіданні 11.06.2009 ро ку о 15 год. 26 хв. проголошено вст упну та резолютивну частини постанови. Виготовлення пост анови у повному обсязі відкл адено, про що повідомлено сто рін після проголошення вступ ної та резолютивної частини постанови в судовому засідан ні з урахуванням вимог ч.4 ст. 167 КАС України

В С Т А Н О В И В :

Перший заступник прокур ора Шевченківського району м .Києва звернувся до суду з поз овом в інтересах держави в ос обі Управління Пенсійного фо нду України в Шевченківськом у районі м.Києва про стягненн я з Закритого Акціонерного т овариства «АК «СІНКОМ-АВІА»з аборгованості у сумі 33639,83 грн..

Свої позовні вимоги обгрун товує тим, що відповідач має п еред Управлінням Пенсійного фонду України в Шевченківсь кому районі м.Києва заборгов аність. Відповідач є платник ом збору на обов' язкове дер жавне пенсійне страхування т а зареєстрований, як платник збору в Управлінні. 20.02.2009 року в ідповідач отримав вимогу про сплату недоїмки по страхови х внесках в розмірі 24105,78 грн.. Ві дповідач не оскаржив таку в а дміністративному та судовом у порядку, однак коштів не опл атив. Загальна заборгованіст ь відповідача складає 33639,83 грн .. А тому просить стягнути з ві дповідача заборгованість по сплаті коштів на загальнооб ов' язкове державне пенсійн е страхування в розмірі 33639,83 гр н..

Відповідач своїми процесу альними правами не скористав ся - відзиву на позовну заяв у не надав, явку своїх предста вників у судове засідання не забезпечив.

Заслухавши представника п озивача, розглянувши подані документи і матеріали, всебі чно і повно з' ясувавши факт ичні обставини, на яких ґрунт ується позов, оцінивши доказ и, які мають юридичне значенн я для розгляду справи і виріш ення спору по суті, суд приход ить до висновку, що позов слід задовольнити з наступних пі дстав.

Відповідач є платником збо ру на обов' язкове державне пенсійне страхування та заре єстрований як платник вказан ого збору в Управлінні.

Управлінням Пенсійного Фо нду України в Шевченківськом у районі м.Києва 02.02.2009 року вист авлено вимогу ЗАТ АК «СІНКОМ -АВІА» про стягнення страхов их внесків на суму 24105,78 грн., яку отримав відповідач 20.02.2009 року, що підтверджується розписко ю про отримання.

Відповідно до п.1 ст. 14 Закону України «Про загальнообов'я зкове державне пенсійне стра хування»від 09.07.2003 року з наступ ними змінами і доповненнями страхувальниками є роботода вці: фізичні особи - суб' єк ти підприємницької діяльнос ті та інші особи (включаючи юр идичних та фізичних осіб - с уб' єктів підприємницької д іяльності, які обрали особли вий спосіб оподаткування (фі ксований податок, єдиний под аток, фіксований сільськогос подарський податок, придбали спеціальний торговий патент ), які використовують працю фі зичних осіб на умовах трудов ого договору (контракту) або н а інших умовах, передбачених законодавством, або за догов орами цивільно-правового хар актеру,- для осіб, зазначени х у пунктах 1, 10, 15 статті 11 цього З акону.

Приписом п.6 ст. 20 Закону Укра їни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня»від 09.07.2003 року, страхувальни ки зобов' язані сплачувати с трахові внески, нараховані з а відповідний базовий звітни й період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня зак інчення цього періоду. Базов им звітним періодом є: для стр ахувальників, зазначених у п унктах 1, 2, 4 статті 14 цього Закон у, - календарний місяць. Пере рахування страхових внесків здійснюється страхувальник ами одночасно з одержанням (п ерерахуванням) коштів на опл ату праці (виплати доходу), у т ому числі в безготівковій чи натуральній формі або з виру чки від реалізації товарів (п ослуг). При цьому фактичним од ержанням (перерахуванням) ко штів на оплату праці (виплати доходу) вважається одержанн я відповідних сум готівкою, з арахування на банківський ра хунок одержувача, перерахува ння за дорученням одержувача на будь-які цілі, одержання то варів (послуг) або будь-яких ін ших матеріальних цінностей в рахунок зазначених виплат (д оходу), фактичне здійснення і з цих виплат (доходу) відрахув ань, передбачених законодавс твом або за виконавчими доку ментами, чи будь-яких інших ві драхувань.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2007 рок у № 1261 «Про затвердження Полож ення про Пенсійний фонд Укра їни», основними завданнями П енсійного фонду України, яки й здійснює свої повноваження безпосередньо та через утво рені в установленому порядку головні управління Фонду в А втономній Республіці Крим, о бластях, мм. Києві та Севастоп олі, управління в районах, міс тах і районах у містах є: забез печення збирання та акумулюв ання внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування, ведення їх облік у.

Відповідно до ст. 106 згаданог о вище Закону, у разі виявленн я своєчасно не сплачених сум страхових внесків страхувал ьники зобов' язані самостій но обчислити ці внески і спла тити їх з нарахуванням пені в порядку і розмірах, визначен их цією статтею.

Територіальні органи Пенс ійного фонду за формою і у стр оки, визначені правлінням Пе нсійного фонду, надсилають с трахувальникам, які мають не доїмку, вимогу про її сплату. П ротягом десяти робочих днів із дня одержання вимоги про с плату недоїмки страхувальни к зобов' язаний сплатити сум и недоїмки та суми фінансови х санкцій. Страхувальник у ра зі незгоди з розрахунком сум и недоїмки, зазначеної у вимо зі про сплату недоїмки, узгод жує її з органами Пенсійного фонду в порядку, встановлено му правлінням Пенсійного фон ду, а в разі неузгодження вимо ги із органами Пенсійного фо нду має право на оскарження в имоги в судовому порядку. Орг ан Пенсійного фонду також ма є право звернутися до суду чи господарського суду з позов ом про стягнення недоїмки.

Як вбачається, Управління П Ф України у Шевченківському районі м.Києва виставило 02.02.2009 р оку вимогу відповідачу про с тягнення недоїмки по страхов их внесках в розмірі 24105,78 грн., я ку було отримано ЗАТ АК «СІНК ОМ-АВІА».

У матеріалах справи відсут ні відомості про оскарження даної вимоги відповідачем, а тому сума недоїмки є узгодже ною.

Згідно картки особового ра хунку відповідача загальний борг по страхових внесках на загальнообов' язкове страх ування за жовтень, листопад 200 8 року станом на 25.02.2009 року стано вить 33639,83 грн., де 33283,20 грн.- недоїмк а по внесках та 359,63 грн. - пеня.

З урахуванням наведеного с уд приходить до висновку про обґрунтованість позовних ви мог щодо стягнення з відпові дача заборгованості у розмір і 33639,83 грн..

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС Укр аїни кожна сторона повинна д овести ті обставини, на яких ґ рунтуються її вимоги та запе речення, крім випадків, встан овлених статтею 72 цього Кодек су.

Доказів, які б спростовувал и доводи позивача, відповіда ч суду не надав.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб'єкта владних повн оважень, звільненого від спл ати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважен ь, пов'язаних із залученням св ідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (су довий збір) стягненню з відпо відача не підлягають.

Керуючись ст.ст. 69, 70, 71, 94, 158-163, 167 КА С України, адміністративний суд,

ПОСТАНОВИВ:

Позов Першого заступник а прокурора Шевченківського району м.Києва в інтересах де ржави в особі Управління Пен сійного фонду України в Шевч енківському районі м.Києва з адовольнити повністю.

Стягнути з Закритого Акціо нерного товариства «АК «СІНК ОМ-АВІА»(м.Київ, вул. Мельников а, 81, код ЄДРПОУ 30861905) заборговані сть на користь Управління Пе нсійного фонду України в Шев ченківському районі м.Києва (01054, м.Київ, вул. Воровського, 29, ко д ЄДРПОУ 26087323, р/р 256093122614, 256083132614 в Голов ному управлінні Ощадбанку по м.Києву та Київській області , МФО 322669) в розмірі 33639,83 грн. (тридц ять три тисячі шістсот тридц ять дев' ять гривень 83 коп.).

Згідно ст.ст. 185-186 КАС України сторони та інші особи, які б еруть участь у справі мають п раво оскаржити в апеляційном у порядку Постанову повністю або частково. Заява про апеля ційне оскарження подається п ротягом 10 днів з дня проголоше ння, апеляційна скарга подає ться протягом 20 днів після под ання заяви про апеляційне ос карження. Дані заяви подають ся до апеляційного суду чере з суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАС України Пост анова, якщо інше не встановле но КАС України, набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо таку з аяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна с карга не була подана у строк, п останова суду першої інстанц ії набирає законної сили піс ля закінчення цього строку. У разі подання апеляційної ск арги судове рішення, якщо йог о не скасовано, набирає закон ної сили після закінчення ап еляційного розгляду справи.

Дата складення та підписан ня постанови в повному обсяз і - 16.06.2009 року.

Суддя І.А.КАЧУР

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення11.06.2009
Оприлюднено14.10.2010
Номер документу9627016
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3169/09/2670

Постанова від 11.06.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні