Ухвала
від 12.04.2021 по справі 766/13294/18
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/13294/18

н/п 2-а/766/70/21

УХВАЛА

12 квітня 2021 року Херсонський міський суд Херсонської області у складі:

головуючого-судді Прохоренко В.В.,

секретар Лещенко О.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження справу за адміністративним позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області до Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області про визнання дій державного виконавця незаконними та зобов`язання скасувати постанову про накладення штрафу,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом до Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, в якому просить скасувати постанову головного державного виконавця Огородника Є.І. від 22.06.2018 року по виконавчому провадженню № 56324402 про накладення на головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області штрафу в розмірі 5100,00 грн.

Ухвалою Херсонського міського суду Херсонської області від 18.07.2018 року відкрито провадження у справі та призначено розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Ухвалою Херсонського міського суду Херсонської області від 05.07.2019 року за клопотанням позивача замінено відповідача Відділ примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області на належного відповідача Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області.

У зв`язку із реорганізацією територіальних органів Міністерства юстиції у відповідності до вимогпостанови Кабінету Міністрів України від 09.10.2019 року №870 Деякі питання територіальних органів Міністерства юстиції Кабінет Міністрів України постановив ліквідувати як юридичні особи публічного права територіальні органи Міністерства юстиції за переліком згідно з додатком та утворити як юридичні особи публічного права міжрегіональні територіальні органи Міністерства юстиції за переліком згідно з додатком.

Суд зазначає, що функції держави не зникають із ліквідацією юридичної особи публічного права (крім випадку повної відмови держави від виконання певних функцій, що потребуватиме відповідних змін у законодавстві), а тому, у будь-якому випадку, враховуючи принцип безперервності влади, має бути вирішено питання про функціональне правонаступництво юридичної особи публічного права, щодо якої не існує запису в ЄДР про припинення.

Судом відповідно до листа від 31.03.2021 року запропоновано позивачу здійснити залучення правонаступника.

Однак, станом на сьогодні позивач своїх доводів з приводу вищевказаного листа не висловив, клопотання про залучення правонаступника до суду не надав.

13.02.2018 р. Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного в рамках справи № 826/1460/16, адміністративне провадження № К/9901/1815/17 (вказує, що позивач не завжди спроможний правильно визначити відповідача. Звертаючись до суду з адміністративним позовом, позивач зазначає відповідачем особу, яка, на його думку, повинна відповідати за позовом, проте під час розгляду справи він може заявити клопотання про заміну неналежного відповідача належним) . Заміна відповідача може відбутися за клопотанням не лише позивача, а й будь-якої іншої особи, яка бере участь у справі, у тому числі й за клопотанням самого відповідача, або навіть за ініціативою суду.

Статтею 52 Кодексу адміністративного судочинства Українипередбачено, що у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне допустити процесуальне правонаступництво відповідача, замінити відповідача Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області на правонаступника - Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

На підставі викладеного, керуючись ст. 52 КАС України , суд, -

УХВАЛИВ:

Допустити заміну відповідача у справі за адміністративним позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області до Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області про визнання дій державного виконавця незаконними та зобов`язання скасувати постанову про накладення штрафу на його правонаступника Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Прохоренко

Дата ухвалення рішення12.04.2021
Оприлюднено19.04.2021
Номер документу96324664
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення штрафу

Судовий реєстр по справі —766/13294/18

Рішення від 16.02.2024

Адміністративне

Херсонський міський суд Херсонської області

Кузьміна О. І.

Ухвала від 12.04.2021

Адміністративне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 05.07.2019

Адміністративне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 18.07.2018

Адміністративне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні