Ухвала
від 31.03.2021 по справі 280/3218/20
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

31 березня 2021 року м. Дніпросправа № 280/3218/20

Третій апеляційний адміністративний суд

у складі колегії суддів: головуючого - судді Прокопчук Т.С. (доповідач),

суддів: Шлай А.В., Кругового О.О.,

перевіривши на відповідність нормам Кодексу адміністративного судочинства України матеріали апеляційної скарги Головного управління ДПС у Запорізькій області

на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 19 серпня 2020 року

по адміністративній справі за адміністративним позовом Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України до Головного управління ДПС у Запорізькій області

про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення - рішення, -

ВСТАНОВИВ:

15 травня 2020 року позивач Державне підприємство Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України (далі по тексту - ДП ДГ Таврія ДДСГДС НААН України) звернувся до Запорізького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до відповідача Головного управління ДПС у Запорізькій області (далі по тексту - ГУ ДПС у Запорізькій області) про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення - рішення.

Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду від 19 серпня 2020 року адміністративний позов ДП ДГ Таврія ДДСГДС НААН України до ГУ ДПС у Запорізькій області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення - рішення задоволено.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, 15 лютого 2021 року відповідач ГУ ДПС у Запорізькій області оскаржив її в апеляційному порядку.

Відповідно до частини 3 статті 3 Кодексу адміністративного судочинства України, провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до приписів пункту 3 частини 1 статті 299 Кодексу адміністративного судочинства України, суд апеляційної інстанції відмовляє у відкритті апеляційного провадження у справі, якщо є постанова про залишення апеляційної скарги цієї самої особи без задоволення або ухвали про відмову у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою цієї особи на це саме судове рішення.

Як вбачається з матеріалів справи, 14 вересня 2020 року відповідач ГУ ДПС у Запорізькій області вже оскаржував до Третього апеляційного адміністративного суду рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 19 серпня 2020 року по справі № 280/3218/20 за адміністративним позовом ДП ДГ Таврія ДДСГДС НААН України до ГУ ДПС у Запорізькій області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення - рішення (а.с.79-81).

Ухвалою Третього апеляційного адміністративного суду від 04 листопада 2020 року апеляційна скарга ГУ ДПС у Запорізькій області на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 19 серпня 2020 року повернута скаржнику (а.с.105-106).

Крім того, в резолютивній частині ухвали Третього апеляційного адміністративного суду від 04 листопада 2020 року судом апеляційної інстанції було роз`яснено порядок та строк оскарження зазначеної ухвали.

Разом з тим, із матеріалів справи вбачається, що 30 листопада 2020 року відповідач ГУ ДПС у Запорізькій області повторно оскаржував до Третього апеляційного адміністративного суду рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 19 серпня 2020 року по даній справі (а.с.112-114).

Ухвалою Третього апеляційного адміністративного суду від 12 лютого 2021 року у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою ГУ ДПС у Запорізькій області на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 19 серпня 2020 року відмовлено, на підставі частини 1 статті 299 Кодексу адміністративного судочинства України (а.с.137-138).

До того ж, в резолютивній частині ухвали Третього апеляційного адміністративного суду від 12 лютого 2021 року судом апеляційної інстанції також було роз`яснено порядок та строк оскарження зазначеної ухвали.

Відповідно до приписів пункту 3 частини 3 статті 299 Кодексу адміністративного судочинства України, суд апеляційної інстанції відмовляє у відкритті апеляційного провадження у справі, якщо є ухвала про відмову у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою цієї особи на це саме судове рішення.

Суд апеляційної інстанції вважає, що ухвала Третього апеляційного адміністративного суду від 12 лютого 2021 року, якою було відмовлено відповідачу ГУ ДПС у Запорізькій області у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 19 серпня 2020 року, набрала законної сили в день постановлення, є чинною, в касаційному порядку сторонами або іншими особами не оскаржувалась.

Приймаючи до уваги, що станом на час вирішення питання про можливість відкриття провадження по апеляційній скарзі ГУ ДПС у Запорізькій області на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 19 серпня 2020 року, набрала законної сили ухвала Третього апеляційного адміністративного суду від 12 лютого 2021 року про відмову у відкритті апеляційного провадження у справі за апеляційної скаргою ГУ ДПС у Запорізькій області, достатніми є підстави для відмови у відкритті апеляційного провадження у даній справі.

При вищевикладеному, суд апеляційної інстанції вважає за необхідне відмовити ГУ ДПС у Запорізькій області у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою ГУ ДПС у Запорізькій області на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 19 серпня 2020 року по даній справі.

Керуючись статтею 299 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Головного управління ДПС у Запорізькій області на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 19 серпня 2020 року по адміністративній справі за адміністративним позовом Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України до Головного управління ДПС у Запорізькій області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення - рішення.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена у касаційному порядку протягом тридцяти днів шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Головуючий - суддя Т.С. Прокопчук

суддя А.В. Шлай

суддя О.О. Круговий

Дата ухвалення рішення31.03.2021
Оприлюднено21.04.2021
Номер документу96363922
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкового повідомлення - рішення

Судовий реєстр по справі —280/3218/20

Ухвала від 25.06.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шлай А.В.

Ухвала від 31.03.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Ухвала від 23.03.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 12.02.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шлай А.В.

Ухвала від 18.12.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шлай А.В.

Ухвала від 04.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Ухвала від 05.10.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Рішення від 19.08.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Рішення від 19.08.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 17.06.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні