Вирок
від 19.04.2021 по справі 947/7908/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/7908/21

Провадження № 1-кп/947/644/21

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.04.2021 року Київський районний суд м. Одеси у складі:

Головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши взалі судуу відкритомусудовому засіданніу м.Одесі кримінальнепровадження,внесене доЄдиногореєстру досудовихрозслідуваньза № 1202116748000005від 22.01.2021року,відносноОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Кілії, Одеської області, громадянина України, українця, з середньою освітою, не працюючого, неодруженого, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого:

- 27.08.2020 року Київським районним судом м. Одеси за ст. 15 ч.2 ст.185 ч.1 КК України до покарання у вигляді громадських робіт терміном на 80 годин;

-23.02.2021 вироком Київського районного суду м. Одеси визнано винним за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 185 КК України, згідно ст. 70 КК України призначено покарання у вигляді 4 місяців арешту, за ч. 1 ст. 71 КК України, шляхом часткового поглинання вироку від 28.08.2020 остаточно засуджений до 4 місяців 6 днів арешту.

обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 185 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Так, 21.01.2021 приблизно о10 годині 30 хвилин, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 перебуваючи в приміщенні АЗС «WOG» розташованому за адресою: м. Одеса, вулиця Люстдорфська дорога, 174, діючи з метою особистої наживи, маючи корисливий умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, скориставшись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, підійшов до прилавку торгівельної зали вказаного магазину, з якого шляхом вільного доступу таємно викрав майно, яке належить магазину АЗС «WOG» ТОВ «ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ» (код ЄРДПОУ 42663493), а саме чотиришоколадки марки «Mozartbars» вартістю 75 гривень 60 копійок кожна, яку сховав під аркуш паперу.

Надалі ОСОБА_4 , не розрахувавшись за вищевказаний товар на касі магазину, покинув місце скоєння злочину, тим самим таємно викрав вищезазначений товар та в подальшому розпорядився ним на власний розсуд, спричинивши своїми незаконними діями ТОВ «ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ», (код ЄРДПОУ 42663493), матеріальну шкоду на загальну суму 302 грн.40 копійок.

Таким чиномсвоїми умиснимидіями,обвинувачений ОСОБА_4 вчинив кримінальнеправопорушення,передбачене ч.2ст.185 ККУкраїни таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно.

Крім того, 10.02.2021 приблизно о 13 годині 53 хвилин, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 перебуваючи в приміщенні магазину «ТРАШ», який розташований за адресою: м. Одеса, пр.-т Академіка Глушко, 10, діючи з метою особистої наживи, маючи корисливий умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, скориставшись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, підійшов до прилавку торгівельної зали вказаного приміщення магазину, з якого шляхом вільного доступу таємно викрав майно, яке належить ТОВ «ТРАШ», а саме десять шоколадок марки «MaxFun», вартістю 37 гривень 49 копійок кожна, які сховав до свого рюкзаку.

Надалі ОСОБА_4 , не розрахувавшись за вищевказаний товар на касі магазину «ТРАШ», покинув місце скоєння злочину, тим самим таємно викрав вищезазначений товар та в подальшому розпорядився ним на власний розсуд, спричинивши своїми незаконними діями ТОВ «ТРАШ»,(код ЕРДПОУ 40688123), матеріальну шкоду на загальну суму 374 гривні 92 коп.

Таким чиномсвоїми умиснимидіями,обвинувачений ОСОБА_4 вчинив кримінальнеправопорушення,передбачене ч.2ст.185 ККУкраїни таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно.

У судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.185 КК України, визнав повністю, розкаявся у скоєному, та пояснив, що він дійсно вчинив інкриміноване йому кримінальне правопорушення при обставинах викладених в обвинувальному акті та пояснив, що 21.01.2021 року він перебуваючи в приміщенні АЗС «WOG» розташованому за адресою: м. Одеса, вулиця Люстдорфська дорога, 174, таємно викрав чотири шоколадки за вартість яких не розрахувавшись на касі. зник з місця вчинення злочину. Крім того 10.02.2021 року він перебуваючи в магазині «Траш» за адресою: м. Одеса, пр. Ак. Глушка, 10, таємно викрав десять шоколадок, які сховав рюкзак та не розрахувавшись за їх вартість на касі зник з місяця вчинення злочину з викраденим майном. У скоєному щиро кається, та просив суворо його не карати.

Враховуючи те, що обвинувачений ОСОБА_4 повністю визнав свою вину у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 185 КК України, та у відповідності до ч. 3 ст. 349 КПК України за згодою учасників судового провадження, судом визнано недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин, які ніким з учасників не оспорюються. При цьому судом з`ясовано, що обвинувачений ОСОБА_4 та інші учасники правильно розуміють зміст цих обставин, сумніву у добровільності їх позицій немає,роз`яснивши, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити фактичні обставини справи в апеляційному порядку, суд користуючись правом, наданим ч. 3 ст. 349 КПК Україниі відсутністю заперечень учасників судового провадження, вважає достатнім обмежитись допитом обвинуваченого ОСОБА_4 та дослідженням матеріалів характеризуючи його особу.

Зазначене повністю узгоджується з вимогами п.1 ст.6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, розділу ІІІ Рекомендації № 6 R (87) 18 Комітету міністрів Ради Європи «Відносно спрощеного кримінального правосуддя» та практики Європейського Суду з прав людини щодо їх застосування, згідно яким суд повинен забезпечити належну реалізацію права на справедливий суд під час розгляду кримінальних проваджень шляхом спрощеного і скороченого розгляду.

Судовий розгляд проведено в межах висунутого обвинувачення відповідно до ч. 1 ст. 337 КПК України.

Таким чином, суд, приходить до висновку, що вина ОСОБА_4 у вчиненні інкримінованого йому злочину, знайшла своє підтвердження і кваліфікує його дії за ч.2 ст. 185 КК України, за кваліфікуючими ознаками - таємне викрадення чужого майна (крадіжка) вчинена повторно.

Відповідно допостанови ПленумуВерховного СудуУкраїни від24.10.2003року №7 «Про практику призначення судами кримінального покарання» суд призначаючи покарання, у кожному конкретному випадку зобов`язаний врахувати ступінь тяжкості вчиненого злочину, дані про особу винного та обставини справи, що пом`якшують і обтяжують покарання, необхідні і достатні для її виправлення та попередження нових злочинів.

Призначаючи обвинуваченому ОСОБА_4 покарання у відповідності до вимог ст. 65 КК України суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винної та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Згідно із ч. 4ст. 70 КК України, за правилами, передбаченими в частинах першій - третій цієї статті, призначається покарання, якщо після постановлення вироку в справі буде встановлено, що засуджений винен ще і в іншому злочині, вчиненому ним до постановлення попереднього вироку. У цьому випадку в строк покарання, остаточно призначеного за сукупністю злочинів, зараховується покарання, відбуте повністю або частково за попереднім вироком, за правилами, передбаченими встатті 72КК України.

Як встановлено судом, ОСОБА_4 засуджено вироком Київського районного суду міста Одеси від 23.02.2021 року за ч.2 ст.15, ч.2 ст.185 КК України до покарання у вигляді арешту строком на 4 місяця, на підставі ст. 71 КК України остаточно призначити покарання у вигляді 4 місяців 6 днів арешту.

Тому, з огляду на те, що ОСОБА_4 вчинив інкриміноване йому кримінальне правопорушення, 21.01.2021 р. та 10.02.2021 року, тобто до постановлення у відношенні нього попереднього вироку, тому остаточне йому покарання має бути призначено на підставі ч. 4 ст. 70 КК України.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченому ОСОБА_4 ,згідно ст.66КК України,суд визнає визнання вини, щире каяття у скоєному, активне сприяння розкриттю злочину.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченому ОСОБА_4 , згідно ст. 67 КК України, судом не встановлено.

З огляду на вищенаведене, враховуючи сукупність вищезазначених обставин, характер, обставини та тяжкість вчиненого кримінального правопорушення, дані про особу обвинуваченого ОСОБА_4 , який раніше судимий, на обліку у психіатра та нарколога не значиться, та враховуючиобставини якіпом`якшують покаранняобвинуваченого,а саме:визнання вини,щире каяттяу скоєному,активне сприяннярозкриттю злочину,та відсутністьобставин якіобтяжують покарання,відсутність у потерпілих вимог матеріального характеру до обвинуваченого, та реалізуючи принцип законності, справедливості та індивідуалізації покарання, суд вважає можливим призначити ОСОБА_4 , покарання у вигляді арешту, яке необхідне й достатнє для його виправлення та попередження вчинення ним нових кримінальних правопорушень.

Крім того, призначення покарання ОСОБА_4 у вигляді арешту буде відповідати принципу необхідності і достатності для виправлення обвинуваченого і є дотриманням судом принципів «рівних можливостей» та «справедливого судового розгляду», встановлених ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року та не суперечить практиці Європейського Суду з прав людини та нормам кримінального законодавства України.

Цивільний позов потерпілим не заявлявся.

Долю речових доказів у кримінальному провадженні належить вирішити відповідно до вимог ст.100 КПК України.

Процесуальні витрати у відповідності до ст. 124 КПК Українипо справі відсутні.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 349,369,370,371,373,374,392,393,395 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Визнати ОСОБА_4 винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 185 КК України та призначити покарання у вигляді арешту строком на 5 (п`ять) місяців.

На підставі ч. 4 ст. 70 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання призначеного за вироком Київського районного суду міста Одеси від 23.02.2021 року, більш суворим покарання за цим вироком, остаточно призначити ОСОБА_4 покарання у вигляді 5 (п`яти) місяців арешту.

Заходи забезпечення кримінального провадження не обиралися.

Початок строку відбування покарання ОСОБА_4 відраховувати з дня постановки ОСОБА_4 на облік в арештному домі.

Вирок може бути оскаржено до Одеського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через Київський районний суд м. Одеси протягом 30 діб з дня його проголошення. Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Копія вироку негайно після проголошення вручається обвинуваченому та прокурору.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.04.2021
Оприлюднено27.01.2023

Судовий реєстр по справі —947/7908/21

Вирок від 19.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

Ухвала від 19.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

Ухвала від 12.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні