Ухвала
від 20.04.2021 по справі 915/1134/20
ПІВДЕННО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВДЕННО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД


У Х В А Л А

про відкладення

20 квітня 2021 року м. ОдесаСправа № 915/1134/20 Колегія суддів Південно-західного апеляційного господарського суду у складі:

Головуючого судді Ярош А.І.,

суддів Принцевської Н.М., Діброви Г.І.,

секретар судового засідання: Молодов В.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Фермерського господарства «Оазис»

на рішення Господарського суду Миколаївської області від 27 січня 2021 року

у справі №915/1134/20 (Давченко Т.М.)

за позовом заступника керівника Первомайської місцевої прокуратури Миколаївської області в інтересах держави в особі Покровської сільської ради,

до відповідачів:

1) Фермерського господарства «Оазис» ,

2) Покровської ЗОШ I-III ступенів Врадіївської районної ради,

про визнання недійсною угоди та повернення земельних ділянок,

представники учасників процесу : не з`явились,

ВСТАНОВИЛА:

В провадженні колегії суддів Південно-західного апеляційного господарського суду у складі судді-доповідача Ярош А.І., суддів Діброви Г.І., Принцевської Н.М. знаходиться апеляційна скарга Фермерського господарства «Оазис» на рішення Господарського суду Миколаївської області від 27 січня 2021 року у справі №915/1134/20.

Ухвалою Південно-західного апеляційного господарського суду від 26.02.2021р. відкрито провадження у справі та призначено розгляд справи №915/1134/20 на 13 квітня 2021 року о 12-00год. Ухвалою суду від 02.04.2021 року перенесено розгляд справи на 20.04.2021 року о 14-40 год.

19.04.2021 року на електронну пошту суду надійшло клопотання представника Фермерського господарства «Оазис» Колесніченка А.В. про відкладення розгляду справи у зв`язку із захворюванням представника відповідача на COVID-19, відповідач також не може з`явитись до суду у призначений час, оскільки він розраховував на присутність у судовому засіданні представника.

В судове засідання 19.04.2021 року не з`явились представники сторін, повідомлені належним чином про час, дату та місце судового засідання.

Згідно з частиною 1 статті 216 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу.

Відповідно до частини 2 статті 202 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку у разі, зокрема, першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Відповідно до ч.11 ст.270 ГПК України, суд апеляційної інстанції відкладає розгляд справи в разі неявки у судове засідання учасника справи, стосовно якого немає відомостей щодо його повідомлення про дату, час і місце судового засідання, або за його клопотанням, коли повідомлені ним причини неявки будуть визнані судом поважними.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (з подальшими змінами та доповненнями) відповідно до статті 29 Закону України Про захист населення від інфекційних хвороб , з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, із урахуванням рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10.03.2020 з 12 березня на усій території України запроваджено карантин.

Беручи до уваги викладене та мотиви, з яких заявлене представником Фермерського господарства «Оазис» клопотання, із метою надання можливості учасникам справи скористатись своїми процесуальними правами та задля реалізації засад змагальності, ураховуючи завдання господарського судочинства, зважаючи на дію карантину, судова колегія вважає за доцільне відкласти розгляд апеляційної скарги.

У зв`язку тимчасовим припиненням Південно-західним апеляційним господарським судом відправки поштової кореспонденції, для своєчасного отримання в електронному вигляді процесуальних документів у справі, а також для оперативного інформування про хід судового розгляду, суд пропонує учасникам судового процесу надати до суду відомості про актуальну (офіційну) адресу електронної пошти для листування та контактні номери телефонів учасників (представників) судових проваджень.

Крім того, якщо учасники бажають взяти участь у судовому засіданні, проте позбавлені такої можливості, у зв`язку з карантинними заходами, то вони відповідно до приписів статті 197 Господарського процесуального кодексу України за своїм вибором можуть взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду, а також поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду може бути здійснено за допомогою системи відеоконференцзв`язку "EаsyCon".

Також суд повідомляє про можливість подати процесуальні документи (заяви, клопотання, скарги, відзиви тощо), письмові та електронні докази на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі Електронний суд , поштою, факсом або дистанційні засоби зв`язку, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису, інше.

Згідно із ч.ч.2,3 ст.120 ГПК України, суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень.

Відповідно до ч.2 ст.121 ГПК України ухвала, якою суд повідомляє про призначення судового засідання або вчинення іншої процесуальної дії повинна містити найменування та адресу суду, назву справи, зазначення процесуального статусу особи, яка повідомляється, вказівку про те, яку дію буде вчинено, дату, час і місце її вчинення, а також про те, що участь у її вчиненні для цієї особи не є обов`язковою.

Керуючись ст.ст.120, 121, 202, 216, 234-235, 270 ГПК України, колегія суддів

У Х В А Л И Л А:

1. Відкласти розгляд справи №915/1134/20 за апеляційною скаргою Фермерського господарства «Оазис» на рішення Господарського суду Миколаївської області від 27 січня 2021 року на 25 травня 2021 року об 11-30 год.

2. Судове засідання відбудеться у приміщенні Південно-західного апеляційного господарського суду (м. Одеса, пр-т Шевченка, 29), зал судових засідань №8 , 3 поверх, телефон (0482) 301-431, електронна адреса - yarosh@swag.court.gov.ua .

3. Попередити учасників процесу, що неявка сторін або інших учасників справи, належних чином повідомлених про дату час і місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду справи.

4. Адвокатам, законним представникам сторін при з`явленні у судове засідання обов`язково мати належним чином засвідчені копії довіреностей для залучення останніх до матеріалів справи, посвідчення, ордер.

5. У зв`язку тимчасовим припиненням Південно-західним апеляційним господарським судом відправки поштової кореспонденції, запропонувати учасникам судового процесу надати до суду відомості про актуальну (офіційну) адресу електронної пошти для листування та контактні номери телефонів учасників (представників) судових проваджень.

6. Повідомити учасників справи про можливість подати процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі, з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису відповідно до Закону України «Про електронний цифровий підпис» .

7. Повідомити учасників судового процесу про можливість доступу до матеріалів справи в електронному вигляді в системі «Електронний суд» після реєстрації своїх офіційних електронних адрес в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий А.І. Ярош

Судді: Г.І. Діброва

Н.М. Принцевська

СудПівденно-західний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення20.04.2021
Оприлюднено23.04.2021
Номер документу96446481
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —915/1134/20

Постанова від 30.06.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Ярош А.І.

Ухвала від 31.05.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Ярош А.І.

Ухвала від 20.04.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Ярош А.І.

Ухвала від 02.04.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Ярош А.І.

Ухвала від 26.02.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Ярош А.І.

Рішення від 27.01.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 23.12.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 01.12.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 12.11.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 06.10.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні