Ухвала
від 22.04.2021 по справі 200/576/21-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

22 квітня 2021 р. Справа №200/576/21-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Льговська Ю.М., розглянувши матеріали позову Обласного комунального підприємства Донецьктеплокомуненерго (код ЄДРПОУ: 03337119, місцезнаходження: пров. Земляний, 2, м. Краматорськ, Донецька область, 84307) до Виконавчого комітету Дружківської міської ради (код ЄДРПОУ: 35783188, місцезнаходження: вул. Соборна, 16, м. Дружківка, Донецька область, 84205) про скасування рішення, -

В С Т А Н О В И В:

12 січня 2021 року Обласне комунальне підприємство Донецьктеплокомуненерго звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Виконавчого комітету Дружківської міської ради про скасування рішення відповідача № 581 від 01 липня 2009 року.

Підставою позову позивач визначає порушення спірним рішенням своїх прав у сфері публічно-правових відносин, оскільки орган місцевого самоврядування, приймаючи рішення щодо відключення від мереж централізованого опалення і гарячого водопостачання, діє як суб`єкт владних повноважень та реалізує публічно-владні управлінські функції.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 21 січня 2021 року відмовлено у відкритті провадження у справі.

Постановою Першого апеляційного адміністративного суду від 22 березня 2021 року вказану ухвалу скасовано, справу повернуто для продовження розгляду.

З урахуванням висновків суду апеляційної інстанції позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства. Позовна заява підсудна Донецькому окружному адміністративному суду, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 КАС України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом, немає.

Відтак позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Враховуючи характер спірних правовідносин, склад учасників та предмет доказування, що не вимагають проведення підготовчого провадження для повного та всебічного встановлення її обставин, суддя доходить висновків, що ця справа є справою незначної складності, не підпадає під винятки, передбачені частиною четвертою статті 257 КАС України, а тому відповідно до пункту 10 частини шостої статті 12 цього ж Кодексу може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

У позовній заяві позивачем заявлено клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, - ОСОБА_1 .

Згідно з частиною другою статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. […].

Із змісту матеріалів адміністративного позову суд вбачає, що ОСОБА_1 зареєстрований в квартирі, відносно якої Виконавчим комітетом Дружківської міської ради прийнято рішення щодо відключення від мереж централізованого опалення і гарячого водопостачання, та є відповідачем у справі про стягнення заборгованості за теплову енергію.

З огляду на викладені обставини суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання позивача та залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: ОСОБА_1 , оскільки рішення у справі безпосередньо впливає на його права та обов`язки.

Частиною четвертою статті 9 КАС України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Беручи до уваги викладене, з метою правильного вирішення справи суд вважає за необхідне витребувати документи, необхідні для розгляду справи.

На підставі викладеного, керуючись статтями 12, 80, 171, 248, 256, 294 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі № 200/576/21-а за позовом Обласного комунального підприємства Донецьктеплокомуненерго до Виконавчого комітету Дружківської міської ради про скасування рішення.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження (у письмовому провадженні).

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ).

Запропонувати відповідачу та третій особі у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі надати до суду відзив на позов та пояснення третьої особи разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються заперечення учасників справи, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву, пояснень і доданих до них документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка повинна відповідати вимогам статті 163 КАС України.

Встановити відповідачу та третій особі п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень, які повинні відповідати приписам статті 164 КАС України.

Витребувати від відповідача докази правомірності прийняття спірного рішення та інші документи в обґрунтування своїх заперечень.

Витребувати від ОСОБА_1 належним чином засвідчені копії паспорту та РНОКПП, документів, що підтверджують його права на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувані документи надати до суду у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Повідомити учасників справи, що:

- письмові докази, які подаються до суду, повинні бути оформлені згідно з вимогами статті 94 КАС України;

- у разі невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству, суд відповідно до статті 149 КАС України може застосувати заходи процесуального примусу;

- інформація у справі розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, веб-адреса сторінки суду: http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати сторонам.

Надіслати відповідачу та третій особі копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та може бути оскаржена до Першого апеляційного адміністративного суду в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги через Донецький окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.М. Льговська

Дата ухвалення рішення22.04.2021
Оприлюднено23.04.2021

Судовий реєстр по справі —200/576/21-а

Рішення від 14.06.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Ухвала від 22.04.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Постанова від 22.03.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 16.02.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 16.02.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 21.01.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні