Постанова
від 23.04.2010 по справі 2а-14214/09/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

 ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01025,  м. Київ,  вул. Десятинна,  4/6, тел. 278-43-43

 

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Київ

23 квітня 2010 року           15:47           № 2а-14214/09/2670

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Баранова Д.О., за участю секретаря судового засідання Наумець О.В. розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом

Державної податкової інспекції у Святошинському районі м. Києва

 

до

Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтер Транс Комплект»

 

третя особа

Святошинська у місті Києві державна адміністрація

 

про

припинення юридичної особи

 

 

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Державна податкова інспекція у Святошинському районі м. Києва звернулась до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про скасування державної реєстрації ТзОВ «Інтер Транс Комплект».

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач не повідомив про зміну місцезнаходження та не знаходиться за адресою, яка міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців про що зроблено відповідний запис. Пунктом 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»передбачено, що наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням. відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

Відповідач в судове засідання явку представника не забезпечив, повістка направлялась згідно ч. 8 ст. 35 КАС України за адресою, внесеною до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців, а тому справа вирішується згідно ст. 128 КАС України на підставі поданих доказів.

Третя особа –Святошинська районна у місті Києві державна адміністрація представника в судове засідання не направила, причин неявки не повідомила, повідомлялась належним чином, про що свідчить відмітка про отримання ухвали.

В судовому засіданні позивачем подано уточнення позовних вимог в яких просить припинити юридичну особу ТзОВ «Інтер Транс Комплект».

Для належного повідомлення відповідача справа слуханням відкладалась з 20.01.2010р. на 26.02.2010р. та оголошувалась перерва на 12.04.2010р. та на 23.04.2010р.

Розглянувши подані документи і матеріали, заслухавши пояснення представника позивача, всебічно і повно з’ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, дослідивши докази, наявні в матеріалах справи, Окружний адміністративний суд міста Києва

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Інтер Транс Комплект»зареєстроване Святошинською районною в м. Києві державною адміністрацією 08.10.2008р., взяте на облік ДПІ у Святошинському районі м. Києва 09.10.2008р.

Згідно довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців ТзОВ «Інтер Транс Комплект»(ідентифікаційний код: 36173693) зареєстроване за адресою: 03115, м. Київ, вул. Улітіна, буд. 43.

Пунктом 17 статті 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»встановлене право органів державної податкової служби звертатися у передбачених законом випадках до суду з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта  підприємницької  діяльності.

Відповідно до статті 247 Господарського кодексу України у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього  може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

Згідно ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців» підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Як свідчать матеріали справи, згідно даних Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на 12.04.2010р. місцезнаходження ТзОВ «Інтер Транс Комплект»: 03115, м. Київ, вул. Улітіна, буд. 43, та внесено реєстраційний запис про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням.

У відповідності до частин 1 та 6 статті 59 Господарського кодексу України припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його ліквідації за рішенням суду з підстав скасування державної реєстрації такого суб'єкта господарювання.

Відповідно до ст. 238 ГК України за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб‘єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування адміністративного-господарські санкції, тобто заходи майнового характеру, спрямовані на припинення правопорушення суб‘єкта господарювання та ліквідацію його наслідків.

Статтею 239 ГК України передбачено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування відповідно до своїх повноважень та у порядку, встановленому законом, можуть застосовувати до суб‘єктів  господарювання адміністративно-господарські санкції, однією з яких є скасування державної реєстрації та ліквідація суб‘єкта господарювання.

Згідно ст. 247 ГК України у разі здійснення суб’єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб’єкта та його ліквідації.

Враховуючи, що відповідач не знаходиться за місцем реєстрації, а також право органів державної податкової служби звертатися до суду з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності, з врахуваннях поданих змін до позовних вимог суд вважає їх обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Оскільки спір вирішено на користь суб’єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також відсутності витрат позивача - суб’єкта владних повноважень, пов’язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись статтями 69, 70, 71 та 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «Інтер Транс Комплект», ідентифікаційний код: 36173693.

3. Зобов’язати державного реєстратора Святошинської районної у місті Києві державної адміністрації не пізніше наступного робочого дня з дати надходження судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, внести до Єдиного державного реєстру запис щодо цього судового рішення та провести дії, передбачені ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»щодо проведення процедури припинення юридичної особи.

  Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження або апеляційної скарги в порядку, встановленому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку та в строки, встановлені ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України.

  Суддя                                                                                                Д.О. Баранов

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення23.04.2010
Оприлюднено08.07.2010
Номер документу9647562
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-14214/09/2670

Постанова від 23.04.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Баранов Д.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні