Постанова
від 22.04.2021 по справі 285/3563/20
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 285/3563/20

провадження № 1-кс/0285/486/21

22 квітня 2021 року м. Новоград-Волинський

Слідчий суддя Новоград Волинського міськрайонного суду Житомирської області ОСОБА_1 за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2

слідчий СВ Новоград-Волинского РВП ОСОБА_3 не прибув,

розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СВ Новоград-Волинського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Новоград-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_4 ,

про тимчасовий доступ до речей і документів

- по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020061240000022 від 22 квітня 2020 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий за погодженням з прокурором звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів, що перебувають у володінні ПАТ КБ ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) (далі-Банк), а саме відомостей про рух грошових коштів по рахунках № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , у прибутковій і видатковій частині, із зазначенням дати, сум залишку на кожен операційний день, повної розшифровки даних контрагентів і призначень платежів; відомостей про використання електронних розрахунково-інформаційних програмних продуктів за рахунками, із зазначенням ключів, паролів, імені доступу до рахунків, ІР-адрес обладнання, з якого здійснювалися дистанційні платіжні операції по даному рахунку за період з 01.09.2019 по час надання інформації; відео, фотознімки особи/осіб, виконані в період із 01.09.2019 року по час надання інформації засобами фіксації, встановлених у банкоматах і відділеннях банку при проведенні платіжних операцій по рахунку та контактні номери телефонів, які закріплені за рахунками.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що в його провадженні перебувають матеріали досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, з яких слідує, що 09.08.2019 ІНФОРМАЦІЯ_2 (далі - ІНФОРМАЦІЯ_3 ) оголошено процедуру закупівлі № UA-2019-08-09-002264-а по Будівництво полігону твердих побутових відходів в м. Новоград-Волинському Житомирської області (другий пусковий комплекс). Коригування з очікуваною вартістю 3533675,70 грн.

04.09.2019 між УЖКГ в особі ОСОБА_5 та директором ПП ОСОБА_6 (далі- ПП ОСОБА_7 ), директором якого являється ОСОБА_8 , укладено договір № 11Т/2019, щодо закупівлі роботи Будівництво полігону твердих побутових відходів в м. Новоград-Волинському Житомирської області (другий пусковий комплекс). Коригування з очікуваною вартістю 3533675,70 грн.

В подальшому різницю грошових коштів, які були оплачені замовниками за начебто виконані роботи, поставлені товари та надані послуги представниками комерційних структур привласнено в особливо великих розмірах.

В ході досудового розслідування встановлено, що ПП ОСОБА_7 у своїй діяльності використовує та використовувало рахунки, відкриті в Банку, де зберігаються документи щодо їх відкриття та обслуговування, а саме договори про відкриття рахунків, картки із зразками підписів та відбитком печатки, грошові чеки на отримання готівки, платіжні доручення, відомості щодо руху грошових коштів по рахунку, відео, фотознімки особи/осіб тощо.

Дані документи містять охоронювану законом таємницю, перебувають у володінні та зберігаються лише в банківській установі, де відкрито та обслуговується рахунок клієнта, і містять відомості з комп`ютерної системи банку про рух грошових коштів за вище вказаним рахунком з переліком контрагентів та призначенням платежів, зняття готівкових коштів з рахунку, що мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні та можуть бути використані як докази.

Вказані документимають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженніта відомості,які зазначеніних будутьвикористані дляпроведення аналітичногодослідження фінансово-господарськихоперацій міжПП ОСОБА_7 та ІНФОРМАЦІЯ_4 , установлення можливого факту попередньої змови із посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_5 , встановлення суми заподіяних збитків та подальшого проведення експертних досліджень.

В судове засідання слідчий не прибув, подав заяву в якій просить розгляд справи проводити без його участі, клопотання підтримує в повному обсязі.

Представник ПАТ КБ ІНФОРМАЦІЯ_1 у судове засідання не прибув, про час та місце розгляду клопотання був повідомлений вчасно та належним чином, шляхом повідомлення засобами електронного зв`язку, що підтверджується матеріалами страви.

За таких обставин, керуючись ч. 4 ст. 163 КПК України, слідчий суддя вважає за можливе розглянути клопотання за відсутності представників Банку та слідчого.

Відповідно до положень ч. 4 ст. 107 КПК України у зв`язку з неприбуттям в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, повне фіксування судового засідання за допомогою звуко- та відеозаписувальних технічних засобів не здійснюється.

Дослідивши матеріали кримінального провадження та вивчивши суть клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Судом встановлено, що в провадженні слідчого СВ Новоград-Волинського РВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 перебувають матеріали досудового розслідування внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020061240000022 від 22 квітня 2020 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Як вбачається із клопотання, необхідність в отриманні тимчасового доступу до вказаних у клопотанні документів та інформації виникла з метою повного, всебічного і об`єктивного дослідження обставин у кримінальному провадженні, оскільки документи, які містять зазначену інформацію можуть мати суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні та в подальшому можуть бути використані як письмові та речові докази.

Тимчасовий доступ до документів, як захід забезпечення кримінального провадження, передбачений п.5 ч.1 ст. 131 КПК України.

За п.5 ч.1 ст. 162 КПК України відомості, які можуть становити банківську таємницю, відносяться до охоронюваної законом таємниці.

Згідно ст. 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність» інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками , в тому числі, за рішенням суду.

У ч. 5 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1)перебувають абоможуть перебуватиу володіннівідповідної фізичноїабо юридичноїособи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно доч.6ст.163КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Подане слідчим клопотання відповідає вимогам ст. 160 КПК України, в ньому доведено наявність обставин, передбачених ч. 5 ст. 163 КПК України та обґрунтовано зазначено про можливість використання як доказів відомостей, матеріалів та документів, які знаходяться в ПАТ КБ ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Враховуючи вищевказані обставини й приймаючи до уваги те, що в судовому засіданні встановлено, що зазначені у клопотанні документи, які перебувають у Банку, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні та можливість використання їх як доказів - слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання обґрунтоване, підтверджується матеріалами справи, а тому підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 159, 160, 162-164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому Новоград-Волинського РВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , оперуповноваженим в ОВС УСР в Житомирській області ДСР НП України ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15

тимчасовий доступ до речей та документів (з можливістю їх подальшого вилучення на електронні та паперові носії інформації), що перебувають у володінні ПАТ КБ ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме відомостей про рух грошових коштів по рахунках № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , у прибутковій і видатковій частині, із зазначенням дати, сум залишку на кожен операційний день, повної розшифровки даних контрагентів і призначень платежів; відомостей про використання електронних розрахунково-інформаційних програмних продуктів за рахунками, із зазначенням ключів, паролів, імені доступу до рахунків, ІР-адрес обладнання, з якого здійснювалися дистанційні платіжні операції по даному рахунку; відео, фотознімки особи/осіб, виконані засобами фіксації, встановлених у банкоматах і відділеннях банку при проведенні платіжних операцій по рахунку та контактні номери телефонів, які закріплені за рахунками, за період з 01.09.2019 по день постановлення ухвали.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення - до 22 травня 2021 року.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів підлягає обов`язковому виконанню.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, згідно з положеннями КПК України, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Копію ухвали надіслати слідчому СВ Новоград-Волинського РВП ГУНП в Житомирській області та на адресу ПАТ КБ ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.04.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу96477644
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —285/3563/20

Постанова від 19.10.2021

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Сташків Т. Г.

Постанова від 14.07.2021

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Сташків Т. Б.

Постанова від 22.04.2021

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Сташків Т. Б.

Постанова від 22.04.2021

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Сташків Т. Б.

Постанова від 19.04.2021

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Сташків Т. Б.

Постанова від 19.04.2021

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Сташків Т. Б.

Постанова від 19.04.2021

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Сташків Т. Б.

Постанова від 14.04.2021

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Літвин О. О.

Постанова від 20.10.2020

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Літвин О. О.

Постанова від 20.10.2020

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Літвин О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні