Постанова
від 03.02.2010 по справі 2а-14315/09/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИ ВНИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна, 4/6, тел. 278-43-43

Вн. № < Внутрішній Номер спр ави >

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

03 лютого 2010 року 16:26 № 2а-14315/09/2670

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі голо вуючого судді Федорчука А.Б. при секретарі судового засід ання Гальченко О.В. вирішив а дміністративну справу

за позовом Державна податкова інспек ція в Оболонському районі м.К иєві

до Приватне підприємство "Не йрон"

про стягнення заборгованості у розмірі 1360,00грн.

за участю представників с торін:

від позивача: Козак В.А.

від відповідача: не з' яви вся

,

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Державна податкова інспек ція у Оболонському районі мі ста Києва звернулась до Окру жного адміністративного суд у міста Києва з позовом до Пр иватного підприємства «Нейр он» про стягнення податкової заборгованості у розмірі 1 360,00 грн.

Позовні вимоги обґрунтова но тим, що Приватне підприємс тво «Капітал» має податковий борг в сумі 1360,00 грн., який виник через несплату податкових з обов' язань, визначених под атковими повідомленнями - рі шеннями №0009631501/0 від 02.07.2007 р.

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав повністю та про сив суд задовольнити адмініс тративний позов у повному об сязі.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, відзив на по зовну заяву не надав.

Відповідно до частини вось мої статті 35 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни вважається, що повістку вр учено юридичній особі, якщо в она доставлена за адресою, вн есеною до відповідного держа вного реєстру, або за адресою , яка зазначена її представни ком, і це підтверджується під писом відповідної службової особи. Позивачем надано витя г з Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців, відпов ідно до якого відповідач зна ходиться за адресою, на яку су дом надсилались ухвали про в ідкриття провадження у справ і та призначення її до судово го розгляду, а також повістки - виклики. Відповідач до суд у не з' явився, хоча був належ ним чином повідомлений про с удовий розгляд справи, відпо відно до вимог статей 35, 37 Кодек су адміністративного судочи нства України. Заперечень пр оти позову до суду не надавав .

Розглянувши подані докуме нти і матеріали, заслухавши п ояснення представника позив ача, всебічно і повно з' ясув авши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об ' єктивно оцінивши докази, я кі мають юридичне значення д ля розгляду справи і вирішен ня спору по суті, Окружний адм іністративний суд міста Києв а, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспек ція у Оболонському районі мі ста Києва звернулась до Окру жного адміністративного суд у міста Києва з позовом про ст ягнення податкової заборгов аності у розмірі 1 360,00 грн. з Прив атного підприємства «Капіта л».

Позивач зазначив, що відпов ідач не виконав зобов' язань зі сплати 1 360,00 грн. штрафних сан кцій з податку на прибуток.

Відповідач - Приватне підпр иємства «Капітал», ідент.код 32772770, перебуває на податковом у обліку у Державній податко вій інспекції у Оболонському районі міста Києва.

Як вбачається з матеріалів справи позивачем було прийн ято податкове повідомлення - рішення якими було визначен о відповідачу податкові зобо в' язання зі сплати штрафних санкцій з податку на прибуто к, зокрема №0009631501 від 02.07.2007 р. на сум у 1360,00 грн.

Відомості про оскарження в ищезазначених рішень в судов ому або адміністративному по рядку відсутні.

Відповідно до статті 3 Закон у України «Про державну пода ткову службу в Україні»орган и державної податкової служб и України у своїй діяльності керуються Конституцією Укр аїни законами України, іншим и нормативно-правовими актам и органів державної влади, а також рішеннями Верховної Ра ди Автономної Республіки Кри м і Ради міністрів Автономно ї Республіки Крим, органів мі сцевого самоврядування з пит ань оподаткування, виданими у межах їх повноважень.

Згідно з підпунктом 17.1.1 пунк ту 17.1 статті 17 Закону України « Про порядок погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами»у разі коли платник податків не подає по даткову декларацію у строки, визначені законодавством, с плачує штраф у розмірі десят и неоподаткованих мінімумів доходів громадян за кожне та ке не оподаткування або її за тримку.

Підпунктом 6.2.3 пункту 6.2 стат ті 6 Закону України «Про поряд ок погашення зобов'язань пла тників податків перед бюджет ами та державними цільовими фондами»визначено, що перша податкова вимога надсилаєт ься не раніше першого робоч ого дня після закінчення г раничного строку сплати уз годженої суми податкового зобов'язання.; друга податков а вимога - не раніше тридцятог о календарного дня від дня н аправлення (вручення) першої податкової вимоги, у разі не погашення платником податк ів суми податкового боргу у встановлені строки. Перш а податкова вимога містить п овідомлення про факт узгодже ння податкового зобов'язанн я та виникнення права податк ової застави на активи платн ика податків, обов'язок пога сити суму податкового боргу та можливі наслідки непогаше ння його у строк, друга подат кова вимога додатково до в ідомостей, викладених у перш ій податковій вимозі, може мі стити повідомлення про дату та час проведення опису акти вів платника податків, що пер ебувають у податковій застав і, а також про дату та час пров едення публічних торгів з їх продажу.

Державною податковою інсп екцією направлялись відпові дачу податкові вимоги №1/1919 від 24.05.2005р, №2/3174 від 01.08.2005 р., що підтверд жується матеріалами справи. Однак після проведених позив ачем заходів податковий борг залишився несплаченим.

Відповідно до статті 9 Закон у України «Про систему опода ткування»платники податків і зборів (обов'язкових пла тежів) зобов'язані вести бухг алтерський облік, складати з вітність про фінансово-госпо дарську діяльність і забезпе чувати її зберігання у термі ни, встановлені законами, под авати до державних податков их органів та інших державни х органів відповідно до зако нів декларації , бухга лтерську звітність та інші д окументи і відомості, пов'яза ні з обчисленням і сплатою по датків і зборів (обов'язкових платежів), сплачувати належн і суми податків і зборів (обов 'язкових платежів) у встановл ені законами терміни, допуск ати посадових осіб державних податкових органів до обсте ження приміщень, що використ овуються для одержання доход ів чи пов'язані з утриманням об'єктів оподаткування, а так ож для перевірок з питань обч ислення і сплати податків і з борів (обов'язкових платежів ).

Якщо платник податків не сп лачує узгоджену суму податко вого зобов'язання в установл ені строки то відповідно до п ідпункту 6.2.1 пункту 6.2 статті 6 за значеного Закону податковий орган надсилає такому платн ику податків податкові вимог и.

Відповідно до підпункту 6.2.4 н азваного пункту передбачено , що у разі коли податковий орг ан або пошта не може вручити п латнику податків податкове п овідомлення або податкові ви моги у зв'язку з незнаходженн ям посадових осіб, їх відмово ю прийняти податкове повідом лення або податкову вимогу, н езнаходженням фактичного мі сця розташування (місцезнахо дження) платника податків, по датковий орган розміщує пода ткове повідомлення або подат кові вимоги на дошці податко вих оголошень, встановленій на вільному для огляду місці біля входу до приміщення под аткового органу.

Враховуючи всі заходи пода ткового органу з належного п овідомлення відповідача про наявність податкового боргу , заборгованість відповідача є узгодженою.

Відповідно до статті 3 Зако ну України «Про порядок пога шення зобов' язань платникі в податків перед бюджетами т а державними цільовими фонда ми»активи платника податків можуть бути примусово стягн ені в рахунок погашення його податкових зобов' язань вик лючно за рішенням суду.

У підпункті 2.3.1. пункту 2.3 стат ті 2 цього Закону передбачено , що органами, уповноваженими здійснювати заходи з погаше ння податкового боргу, є викл ючно податкові органи, а тако ж державні виконавці у межах їх компетенції.

Згідно з вимогами статті 71 К одексу адміністративного су дочинства України кожна стор она повинна довести ті обста вини, на яких ґрунтуються її в имоги та заперечення. В адмін істративних справах про прот иправність рішень, дій чи без діяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо д оказування правомірності св ого рішення, дії чи бездіяльн ості покладається на відпові дача, якщо він заперечує прот и адміністративного позову.

Доказів сплати зазначеної суми станом на день розгляду спору суду не надано.

Враховуючи всі наведені об ставини в їх сукупності, суд д ійшов висновку, що позовні ви моги підлягають задоволенню в повному обсязі.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб'єкта владних повн оважень, звільненого від спл ати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважен ь, пов'язаних із залученням св ідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (су довий збір) стягненню з відпо відача не підлягають.

Керуючись ст. ст. 69-71, 94, 160-165, 167, 254 Ко дексу адміністративного суд очинства України, Окружний а дміністративний суд міста Ки єва, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Адміністративний позов з адовольнити повністю.

2. Стягнути з Приватного під приємства «Нейрон» (просп. Оболонський, 34-Г, кв. 69 Київ 04214 і дент. код 32772770) на користь Держав ного бюджету України податко вий борг у сумі 1 360 грн. (одна тис яча триста шістдесят грн.) шля хом перерахування на бюджетн ий рахунок одержувача № 31111009700006 УДК у Оболонському районі мі ста Києва, банк одержувач ГУ У ДК у місті Києві, код ЗКПО 26077916, М ФО 820019, код платежу 11021000.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 Кодексу адміністративн ого судочинства України наби рає законної сили після закі нчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, в становленого цим Кодексом, я кщо таку заяву не було подано .

Постанова суду може бути ос каржено до суду апеляційної інстанції шляхом подання зая ви про апеляційне оскарження постанови суду та апеляційн ої скарги. Заява про апеляцій не оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня ск ладення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду подається пр отягом двадцяти днів після п одання заяви про апеляційне оскарження. Заява про апеляц ійне оскарження та апеляційн а скарга подаються Київськом у апеляційному адміністрати вному суду через Окружний ад міністративний суд міста Киє ва.

Суддя А.Б. Федорчук

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення03.02.2010
Оприлюднено12.07.2010
Номер документу9649078
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-14315/09/2670

Постанова від 03.02.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні