Ухвала
від 23.04.2021 по справі 420/14003/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/14003/20

У Х В А Л А

23 квітня 2021 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Балан Я.В., розглянувши у порядку письмового провадження клопотання Головного управління Держпраці в Одеській області про надання можливості приймати участь у розгляді адміністративної справи №420/14003/20 у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, з використанням власних технічних засобів, за позовною заявою Головного управління Держпраці в Одеській області до Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю), дозвільної системи у сфері господарської діяльності, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Одеського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа №420/14003/20 за позовною заявою Головного управління Держпраці в Одеській області до Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України шляхом зобов`язання Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України зупинити виконання наступних робіт, а саме: роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра; експлуатацію трансформаторних підстанцій ТП-654, ТП-821; роботи у діючих електроустановках напругою понад 1000 В та у зонах дії струму високої частоти, які виконуються за адресою: вул. Маяцька дорога б.24, смт. Хлібодарське, Біляївський район, Одеська область, у зв`язку з загрозою життю та здоров`ю людей.

19 квітня 2021 року, на через канцелярію Одеського окружного адміністративного суду, від Головного управління Держпраці в Одеській області надійшло клопотання про надання можливості приймати участь у розгляді адміністративної справи №420/14003/20 у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (вх.№19762/21).

Дослідивши клопотання позивача, суд зазначає наступне.

Згідно з приписами частини 1 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи у наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Як встановлено частиною 4 статті 195 КАС України (у редакції, чинній з 02.04.2020 року) під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус або Державною судовою адміністрацією України.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку.

Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки (ч.11 ст.195 КАС України).

Наказом Державної судової адміністрації України №196 від 23.04.2020 року Про внесення змін до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду у новій редакції (далі - Порядок).

Відповідно до п.1 розділу ІІІ Порядку, для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

За визначенням п.2 розділу ІІ Порядку Система відеоконференцзв`язку (далі - Система) - комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасниками судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

Враховуючи вищевикладене та певні обмеження встановленні на період дії карантину з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а також наявну технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції за допомогою сервісу EasyCon , з метою з`ясування всіх обставин справи та дотримання принципів адміністративного судочинства, суд вважає за необхідне заяву позивача про участь у судових засіданнях у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити та надати Головному управлінню Держпраці в Одеській області можливість приймати участь у судових засіданнях по адміністративній справі №420/14003/20 у режимі відеоконференції, за допомогою сервісу EasyCon .

Керуючись статтями 195, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання Головного управління Держпраці в Одеській області про надання можливості приймати участь у розгляді адміністративної справи №420/14003/20 у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Надати можливість Головному управлінню Держпраці в Одеській області приймати участь у судових засіданнях по адміністративній справі №420/14003/20 у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, з використанням власних технічних засобів системи відеоконференцзв`язку EasyCon .

Роз`яснити, що для участі у судовому засіданні у режимі відеоконференції учасник зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо, несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція проводитиметься за допомогою програмного забезпечення EasyCon , яке може бути встановлене за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

Копію ухвали суду невідкладно надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею в порядку ст. 256 КАС України та відповідно до ст.294 КАС України оскарженню не підлягає.

Суддя Балан Я.В.

Дата ухвалення рішення23.04.2021
Оприлюднено26.04.2021

Судовий реєстр по справі —420/14003/20

Рішення від 19.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 18.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 17.08.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 03.08.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 02.06.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 23.04.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 11.02.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 18.01.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 15.12.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні