Ухвала
від 22.04.2021 по справі 120/1291/21-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

м. Вінниця

22 квітня 2021 р. Справа № 120/1291/21-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Бошкової Юлії Миколаївни, розглянувши у письмовому провадженні матеріали справи за позовом Головного управління ДПС у Вінницькій області до приватного підприємства "Серебрійське" про стягнення податкового боргу,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Головного управління ДПС у Вінницькій області до приватного підприємства "Серебрійське" про стягнення податкового боргу.

У судовому засіданні, 12.04.2021 року, оголошено перерву до 22.04.2021 року.

22.04.2021 року до суду стороною позивача подано заяву про зміну позовних вимог, у якій представник позивача просить змінити суму позовних вимог з 2533673,70 грн. на 2393663,70 грн. та викласти пункт 2 прохальної частини позовних вимог у такій редакції: "Стягнути з рахунків у банках, що обслуговують ПП "Серебрійське" (код ЄДРПОУ 34733199) кошти в рахунок погашення податкового боргу в сумі 2393663,70 грн.".

Окрім того, позивачем подано заяву про розгляд справи без участі ГУ ДПС у Вінницькій області.

Сторони у судове засідання не прибули, водночас про дату, час та місце розгляду справи повідомленні належним чином.

Відповідно до ч. 1 ст. 173 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Частиною 3 ст. 194 КАС України передбачено, що учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

За приписами ч. 9 ст. 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Відповідно до ч. 4 ст. 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Визначаючись щодо заяви позивача, суд зазначає таке.

Відповідно до ч. 1 ст. 47 КАС України крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову. Позивач має право змінити предмет або підстави позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання або не пізніше ніж за п`ять днів до першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно з ч. 7 ст. 47 КАС України у разі подання будь-якої заяви, визначеної частиною першою або третьою цієї статті, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає у судовому рішенні.

Так, за змістом даної заяви позивач зазначає, що відповідачем частково погашено суму податкового боргу з податку на додану вартість, відтак, станом на 21.04.2021 року загальна сума боргу ПП "Серебрійське" складає 2393663,70 грн.

Отже, з аналізу положень ст. 47 КАС України випливає, що позивачем фактично подано до суду заяву про зменшення позовних вимог шляхом зменшення суми боргу відповідача, яка, на переконання ГУ ДПС у Вінницькій області, підлягає стягненню з банківських рахунків ПП "Серебрійське", а не заяву про зміну позовних вимог.

З огляду на зазначене, суд доходить висновку про можливість прийняття заяви позивача про зменшення розміру позовних вимог.

Окрім того, суд вважає за необхідне вирішити питання про закриття підготовчого провадження у даній справі.

Відповідно до ч. 2 ст. 173 КАС України завданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Частиною 2 ст. 180 КАС України визначено перелік питань, які з`ясовуються на стадії підготовчого засідання.

Так, з метою забезпечення всебічного та об`єктивного розгляду і вирішення даної адміністративної справи протягом розумного строку в порядку підготовки справи до судового розгляду проведено підготовче засідання, в ході якого судом здійснено необхідні підготовчі дії, передбачені частиною другою статті 180 КАС України.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 183 КАС України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

За таких обставин, суд доходить висновку про можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись статтями 47, 173, 180, 183, 248, 256 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти заяву позивача про зменшення розміру позовних вимог.

Подальший розгляд справи здійснювати з урахуванням зменшення позивачем розміру позовних вимог.

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті на 24.05.2021 року о 10:00 в залі судового засідання № 2 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

Копію даної ухвали направити (надати) особам, які беруть участь у справі.

Ухвала суду першої інстанції оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Суддя Бошкова Юлія Миколаївна

Дата ухвалення рішення22.04.2021
Оприлюднено28.04.2021
Номер документу96501854
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —120/1291/21-а

Ухвала від 02.09.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 12.07.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 01.07.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Рішення від 24.05.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 22.04.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 18.03.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 22.02.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні