Постанова
від 29.04.2010 по справі 2а-3722/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

 ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01025,  м. Київ,  вул. Десятинна,  4/6, тел. 278-43-43

 

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

місто Київ

29 квітня 2010 року           10:10           справа № 2а-3722/10/2670

  Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Клименчук Н.М., при секретарі Пасульки О.М., розглянувши у судовому засіданні адміністративну справу

за позовом

Державної податкової інспекції у Шевченківському районі міста Києва

 

до

третя особа

товариства  з обмеженою відповідальністю «Компанія “Торгівельний дім І К»

Шевченківська районна у місті Києві державна адміністрація

 

про

припинення юридичної особи

за участю представників сторін:

від позивача: Горбатенко А.О.,

від відповідача: не з’явився

від третьої особи: не з’явився

На підставі частини 3 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України в судовому засіданні 29 квітня 2010 року проголошено вступну та резолютивну частини постанови.

  В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспекція у Шевченківському районі міста Києва звернулася до суду з позовом про скасування державної реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія “Торгівельний дім І К».

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач не знаходиться за юридичною адресою, чим порушив вимоги Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»та Закону України «Про господарські товариства»не повідомив орган, що провів реєстрацію про зміни, які сталися в установчих документах, для внесення необхідних змін до державного реєстратору, а саме не вніс змін до установчих документів щодо місцезнаходження підприємства за юридичною адресою.

У зв’язку з зазначеним позивач просить припинити юридичну особу –товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія “Торгівельний дім І К».

У судове засідання відповідач з невідомих причин не прибув, про час і місце судового засідання повідомлений за адресою, зазначеною у витязі з ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців.

Проте з пошти повернуто конверт з зазначенням, що за відповідною адресою особа не значиться.

Третя особа в судове засідання не з’явилась, про час та місце судового засідання була повідомлена належним чином.

Відповідно до статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України справа вирішується на підставі наявних у ній доказів.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з’ясувавши всі фактичні обставини справи, на яких ґрунтується позов, об’єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія “Торгівельний дім І К»(ідентифікаційний код 31570386) зареєстроване Шевченківською районною державною адміністрацією міста Києва                  20 серпня 2001 року, за юридичною адресою: 01034, місто Київ, вул. Рейтарська, 35-А.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних                             осіб-підприємців товариство з обмеженою відповідальністю «Проект Плюс»за юридичною адресою не знаходиться.

Згідно статті 26 Положення про державну реєстрацію суб’єктів підприємницької діяльності, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25 липня 1998 року № 740, відповідач був зобов’язаний повідомити про зміну місцезнаходження орган державної реєстрації у семиденний термін. Невиконання цієї вимоги є підставою для скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності.

Скасування державної реєстрації, як один із видів адміністративно-господарської санкції, передбачено частиною 1 статті 247 Господарського кодексу України та застосовується у разі здійснення суб’єктом господарювання діяльності, що суперечить Закону чи установчим документам. При цьому скасування державної реєстрації суб’єкта господарювання проводиться за рішення суду, що є підставою для ліквідації даного суб’єкта господарювання відповідно до статті 59 цього Кодексу.

Згідно із частинами 6, 7 статті 59 Господарського кодексу України суб’єкт господарювання ліквідується, зокрема, у разі скасування його державної реєстрації у випадках передбачених законом. Скасування державної реєстрації позбавляє суб’єкта господарювання статусу юридичної особи і є підставою для виключення його з державного реєстру.

Частиною 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців»передбачено, що підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи є: визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації через порушення закону, допущені при створенні юридичної особи, які не можна усунути; провадження нею діяльності, що суперечить установчим документам, або такої, що заборонена законом; невідповідність мінімального розміру статутного фонду юридичної особи вимогам закону; неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону; наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Як вбачається з матеріалів справи, державним реєстратором внесений запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про відсутність товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія “Торгівельний дім І К»за місцезнаходженням.

Відповідно до пункту 17 статті 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»органи державної податкової служби мають право звертатись у передбачених законом випадках до суду з заявою про скасування державної реєстрації суб‘єкта підприємницької діяльності.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку, що позовні вимоги є правомірними та обґрунтованими, відповідачем не спростовані, а відтак підлягають задоволенню.

Оскільки спір вирішено на користь суб’єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також відсутності витрат позивача - суб’єкта владних повноважень, пов’язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись статтями 69, 70, 71, 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

  П О С Т А Н О В И В:

позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія “Торгівельний дім І К»(ідентифікаційний код 31570386) та скасувати її державну реєстрацію.

Постанову надіслати державному реєстратору для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення та для здійснення заходів з припинення юридичної особи у встановленому законом порядку.

  Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом десяти днів з дня її складення в повному обсязі за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

  Суддя                                                                                                Н.М. Клименчук

  Повний текст постанови складено та підписано 30 квітня 2010 року.

Дата ухвалення рішення29.04.2010
Оприлюднено22.07.2010
Номер документу9650242
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3722/10/2670

Постанова від 29.04.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клименчук Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні