Ухвала
від 22.04.2021 по справі 161/5403/21
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/5403/21

Провадження № 2/161/2162/21

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі в частині позовних вимог

22 квітня 2021 року Луцький міськрайонний суд Волинської області:

у складі головуючого - судді Кирилюк В.Ф.

за участю секретаря судового засідання Самолюк І.М.

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника відповідача Солтисюка А.П.

розглядаючи в порядку загального позовного провадження у підготовчому засіданні в залі суду в місті Луцьку цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства Волинська обласна клінічна лікарня Волинської обласної ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Управління охорони здоров`я Волинської обласної державної адміністрації, Головне управління Державної казначейської служби у Волинській області , про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

23 березня 2021 року ОСОБА_1 (далі - позивач, ОСОБА_1 ) звернулася в суд з позовом до Комунального підприємства Волинська обласна клінічна лікарня Волинської обласної ради (далі - відповідач), треті особи без самостійних вимог на стороні відповідача Управління охорони здоров`я Волинської обласної державної адміністрації, Головне управління Державної казначейської служби у Волинській області (далі - треті особи) про відшкодування моральної шкоди .

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що у березні 2019 року у відповідача їй було зроблено операцію з видалення лімфоузлів, у травні 2019 року - проведено операцію з видалення новоутвора у зв`язку з нагноєнням атероми завушної ділянки. За результатом проведених аналізів в неї виявили гемолітичний стафілокок.

Після того, як вона дізналася аналіз, вона звернулася до ревматологічного відділення відповідача з консультацією щодо прийому антибіотиків, а згодом, у липні 2019 року вона була госпіталізована до цього відділення, де перебувала у стаціонарі 3 дні. Під час лікування їй не були призначені антибіотики, хоча вона вважала, що їх слід приймати. ОСОБА_3 їй лише були призначені під час амбулаторного лікування.

Позивач вважає, що їй була надана неякісна медична допомога під час лікування у ревматологічному відділені відповідача, у зв`язку з цим вона зверталася до Управління охорони здоров`я Волинської обласної державної адміністрації та на урядову гарячу лінію з питання проведення клініко-експертної оцінки якості надання медичної допомоги та медичного обслуговування. За результатом цих заходів, висновком клініко-експертної комісії МОЗ України встановлений факт відступлення лікарів ревматологічного відділення відповідача від медичних протоколів.

У зв`язку з вищенаведеним позивач зазначає, що вона перенесла душевні переживання та фізичний біль та просить суд стягнути з відповідача на її користь 500 000,00 грн. моральної шкоди та 150 000,00 грн. матеріальної шкоди.

Судом у підготовчому засіданні з власної ініціативи постановлено на обговорення питання про закриття провадження у справі у зв`язку з наявністю судового рішення у цивільній справі №161/3303/20.

Позивач та її представник у судовому засіданні заперечили стосовно закриття провадження у справі, оскільки вважають, що позов поданий з іншої підстави, а також з іншим предметом, зокрема про відшкодування матеріальної шкоди.

Представник відповідача у судовому засіданні просив суд закрити провадження у справі.

Заслухавши присутніх учасників справи, дослідивши письмові матеріали справи, суд дійшов висновку, що провадження у справі слід закрити в частині позовних вимог, з наступних підстав.

Судом встановлено, що рішенням Луцького міськрайонного суду Волинської області від 27 серпня 2020 року у цивільній справі №161/3303/20, яке залишено без змін постановою Волинського апеляційного суду від 12 листопада 2020 року, у задоволенні позову ОСОБА_1 до Комунального підприємства Волинська обласна клінічна лікарня Волинської обласної ради, треті особи без самостійних вимог на стороні відповідача Управління охорони здоров`я Волинської обласної державної адміністрації, Головне управління Державної казначейської служби у Волинській області про відшкодування моральної шкоди - відмовлено.

З тексту цього рішення слідує, що підстави позову у цивільній справі №161/3303/20 були аналогічні підставам, які заявлені у розглядуваній справі, а саме надання неякісної, на думку позивача, медичної допомоги під час лікування у ревматологічному відділені відповідача.

Предмет позову є також аналогічним справі №161/3303/20 в частині відшкодування моральної шкоди.

Сторони у розглядуваній справі також є ідентичними справі №161/3303/20.

Пунктом 3 частини першої статті 255 ЦПК України визначено, що суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо набрали законної сили рішення суду або ухвала суду про закриття провадження у справі, ухвалені або постановлені з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав, або є судовий наказ, що набрав законної сили за тими самими вимогами .

Оскільки набрало законної сили рішення суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет, в частині стягнення моральної шкоди, і з тих самих підстав, провадження у справі слід закрити в частині позовних вимог про відшкодування моральної шкоди.

При цьому суд відхиляє доводи представника позивача, що підстави у цьому позову є відмінними від підстав, які були заявлені у цивільній справі №161/3303/20, адже тепер у позивача наявний на руках висновок МОЗ про неякісну надану медичну допомогу відповідачем, оскільки цей висновок є не новою підставою позову, а новим доказом, а підстави для позову залишися незмінними - надання неякісної, на думку позивача, медичної допомоги під час лікування у ревматологічному відділені відповідача.

Стосовно позовних вимог про стягнення матеріальної шкоди слід продовжувати розгляд справи, адже це є іншим предметом позову, правову оцінку якому суд не надавав у справі №161/3303/20.

Керуючись ст.200, п.3 ч.1 ст.255 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Закрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства Волинська обласна клінічна лікарня Волинської обласної ради, треті особи без самостійних вимог на стороні відповідача Управління охорони здоров`я Волинської обласної державної адміністрації, Головне управління Державної казначейської служби у Волинській області в частині позовних вимог про відшкодування моральної шкоди.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Волинського апеляційного суду через Луцький міськрайонний суд Волинської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Позивачем у справі є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання за адресою АДРЕСА_1 .

Відповідачем у справі є Комунальне підприємство Волинська обласна клінічна лікарня Волинської обласної ради, ЄДРПОУ 01983163, місцезнаходження Волинська область, м.Луцьк, вул.Президента Грушевського,21.

Третіми особами у справі є:

1) Управління охорони здоров`я Волинської обласної державної адміністрації, код ЄДРПОУ 23254447, місцезнаходження Волинська область, м.Луцьк, вул..Степана Бандери,5

2) Головне управління Державної казначейської служби України у Волинській області, код ЄДРПОУ 21740095, місцезнаходження Волинська область, м.Луцьк, вул. Стрілецька,4а.

Повний текст ухвали складений, підписаний та проголошений 22 квітня 2021 року.

Суддя Луцького міськрайонного суду

Волинської області В.Ф. Кирилюк

Дата ухвалення рішення22.04.2021
Оприлюднено27.04.2021

Судовий реєстр по справі —161/5403/21

Ухвала від 24.11.2021

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кирилюк В. Ф.

Ухвала від 05.11.2021

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кирилюк В. Ф.

Ухвала від 05.11.2021

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кирилюк В. Ф.

Ухвала від 04.11.2021

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пахолюк А. М.

Ухвала від 07.10.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Ухвала від 03.11.2021

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кирилюк В. Ф.

Ухвала від 28.10.2021

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

Ухвала від 26.10.2021

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кирилюк В. Ф.

Постанова від 31.08.2021

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Данилюк В. А.

Постанова від 31.08.2021

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Данилюк В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні