Ухвала
від 21.04.2021 по справі 487/877/21
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 487/877/21

Провадження № 2/487/1378/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.04.2021 року м. Миколаїв

Заводський районний суд м. Миколаєва у складі:

головуючого судді Притуляк І.О., за участю: секретаря судового засідання Янковець Г.А . розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження у відкритому судовому засіданні в приміщені суду цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу

В С Т А Н О В И В:

10.02.2021 року, ОСОБА_1 звернулась до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, укладеного 03.08.2013 року.

В призначене судове засідання на 21.04.2021 року сторони не з`явилися.

Позивач в призначене судове засідання не з`явилась. Надала до суду заяву про розгляд справи за її відсутності, вимоги викладені в заяві підтримала в повному обсязі, наполягала на їх задоволенні. Заперечували проти надання строку для примирення.

Відповідач в призначене судове засідання не з`явився. Надав до канцелярії суду клопотання, яким просив розгляд справи проводити без його участі, а також зупинити провадження у справі, надавши подружжю строк для примирення - три місяці.

Розглянувши матеріали справи та заяву відповідача, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч. 7 ст. 240 ЦПК України у справі про розірвання шлюбу суд може зупинити розгляд справи і призначити подружжю строк для примирення, який не може перевищувати шести місяців.

Відповідно до ст. 111 СК України суд вживає заходів щодо примирення подружжя, якщо це не суперечить моральним засадам суспільства.

Як зазначено у п. 10 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 21 грудня 2007 року № 11 Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про право на шлюб, розірвання шлюбу, визнання його недійсним та поділ спільного майна подружжя проголошена Конституцією України охорона сім`ї державою полягає, зокрема, в тому, що шлюб може бути розірвано в судовому порядку лише за умови, якщо встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечитиме інтересам одного з них чи інтересам їх дітей. Із цією метою суди повинні уникати формалізму при вирішенні позовів про розірвання шлюбу, повно та всебічно з`ясовувати фактичні взаємини подружжя, дійсні причини позову про розірвання шлюбу, враховувати наявність малолітньої дитини, дитини-інваліда та інші обставини життя подружжя, забезпечувати участь у судовому засіданні, як правило, обох сторін, вживати заходів до примирення подружжя.

Передбачене ч. 1 ст. 111 СК України вжиття судом заходів щодо примирення подружжя застосовується у випадку відсутності згоди одного з них на розірвання шлюбу за ініціативою однієї зі сторін або суду у формі відкладення розгляду справи слуханням та надання сторонам строку на примирення. Судам слід використовувати надану законом можливість відкласти розгляд справи для примирення подружжя, особливо за наявності неповнолітніх дітей.

З урахуванням проголошеної Конституцією України охорони сім`ї державою, наявності у подружжя малолітньої дитини, відсутності згоди одного з подружжя (позивача) на розірвання шлюбу, обов`язку суду щодо вжиття заходів щодо примирення подружжя, передбачених ст. 111 СК України, суд вважає за доцільне надати строк для примирення сторонам - три місяці, який є достатнім для можливості збереження сім`ї подружжя.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 251 ЦПК України суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі надання сторонам у справі про розірвання шлюбу строку для примирення.

Відповідно до п.3 ч.1 ст. 253 ЦПК України провадження у справі зупиняється у випадку надання сторонам у справі про розірвання шлюбу строку для примирення до закінчення строку, визначеного судом.

За вказаних обставин суд приходить до висновку, що заява представника відповідача підлягає частковому задоволенню, у зв`язку з чим провадження у справі слід зупинити, надавши сторонам строк для примирення тривалістю чотири місяці.

Керуючись п.4 ч.1 ст. 251 , п.3 ч.1 ст. 253 , ст. 260 , 261 , 353 ЦПК України , суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву відповідача ОСОБА_2 - задовольнити.

Призначити подружжю ОСОБА_1 та ОСОБА_2 строк для примирення до 16 липня 2021 року.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу зупинити до закінчення строку для примирення, тобто до 16 липня 2021 року.

Наступне судове засідання призначити на 16 липня 2021 року о 09 год. 00 хв.

Копію ухвали надіслати сторонам.

Ухвала може бути оскаржена до Миколаївського апеляційного суду безпосередньо або через Заводський районний суд м. Миколаєва протягом 15-ти днів з моменту її проголошення.

Головуючий суддя: І.О. Притуляк

Дата ухвалення рішення21.04.2021
Оприлюднено29.04.2021
Номер документу96557189
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —487/877/21

Рішення від 16.07.2021

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Притуляк І. О.

Ухвала від 21.04.2021

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Притуляк І. О.

Ухвала від 23.03.2021

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Притуляк І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні