Вирок
від 27.04.2021 по справі 946/773/21
ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний № 946/773/21

Провадження № 1-кп/946/400/21

ВИРОК

Іменем України

27 квітня 2021 року місто Ізмаїл

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області у складі:

головуючий суддя ОСОБА_1 ,

за участю:секретарівсудовогозасідання ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

учасники судового провадження:

прокурор ОСОБА_4 ,

обвинувачений ОСОБА_5 ,

захисник ОСОБА_6 ,

представник потерпілого ОСОБА_7 ,

провівши вмісті ІзмаїлОдеської областів залісуду відкрите судовезасідання укримінальному провадженні,відомості прояке внесенідо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань за № 12020160150001194, за обвинуваченням -

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець міста Ізмаїл Одеської області, громадянин України, із середньою освітою, не одружений, не працюючий, проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимий,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1, 2 ст.185 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Судом встановлені наступні фактичні данні. 20 жовтня 2020 року, приблизно о 14 годині, більш точний час не встановлено, ОСОБА_5 разом з малолітнім ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який не є суб`єктом кримінального правопорушення, перебуваючи на третьому кілометрі 1-2 пікет залізничної колії Ізмаїльської філії приватного акціонерного товариства «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» (далі: Ізмаїльська філія МППЗТ»), маючи вільний доступ, та переконавшись, що за їх діями ніхто не спостерігає, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, шляхом демонтажу, таємно викрали: підкладки марки Д-65 у кількості 8 одиниць на суму 1103грн. 83коп.; залізничні костилі у кількості 25 одиниць на суму 292грн. 91коп., після чого з викраденим майном з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись викраденим на власний розсуд, чим заподіяли Ізмаїльській філії МППЗТ матеріальну шкоду на загальну суму 1396грн. 74коп.

Також, 25 жовтня 2020 року, приблизно о 14 годині, більш точний час не встановлено, ОСОБА_5 разом з малолітнім ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який не є суб`єктом кримінального правопорушення, перебуваючи на третьому кілометрі 1-2 пікет залізничної колії Ізмаїльської філії МППЗТ, маючи вільний доступ, та переконавшись, що за їх діями ніхто не спостерігає, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, шляхом демонтажу, таємно викрали: підкладки марки Д-65 у кількості 9 одиниць на суму 1241грн. 81коп.; залізничні костилі у кількості 25 одиниць на суму 292грн. 91коп., після чого з викраденим майном з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись викраденим на власний розсуд, чим заподіяли Ізмаїльській філії МППЗТ матеріальну шкоду на загальну суму 1534грн. 72коп.

Крім того, 28 жовтня 2020 року, приблизно о 10 годині, більш точний час не встановлено, ОСОБА_5 , разом з малолітнім ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який не є суб`єктом кримінального правопорушення, перебуваючи на першому з`єднані, 2 пікет залізничної колії Ізмаїльської філії МППЗТ, маючи вільний доступ, та переконавшись, що за їх діями ніхто не спостерігає, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, шляхом демонтажу, таємно викрали: підкладки марки Д-65 у кількості 4 одиниць на суму 551грн. 92коп.; залізничні костилі у кількості 22 одиниць на суму 257грн. 79коп.; комплект КБ-50 у кількості 28 одиниць вартістю 6519грн. 10коп.; клемові болти в зборі у кількості 22 одиниці вартістю 969грн. 53коп.; закладні болти в зборі в кількості 22 одиниці вартістю 498грн. 95коп., після чого з викраденим майном з місця вчинення злочину зникли, розпорядившись викраденим на власний розсуд, чим заподіяли Ізмаїльській філії МППЗТ матеріальну шкоду на загальну суму 8797грн. 29коп.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 28 жовтня 2020 року, приблизно о 14 годині, більш точний час не встановлено, ОСОБА_5 , разом з малолітнім ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який не є суб`єктом кримінального правопорушення, перебуваючи на першому з`єднані, 7-8-9 пікет залізничної колії Ізмаїльської філії МППЗТ, маючи вільний доступ, та переконавшись, що за їх діями ніхто не спостерігає, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, шляхом демонтажу, таємно викрали: підкладки марки Д-65 у кількості 11 одиниць на суму 1517грн. 77коп.; залізничні костилі у кількості 33 одиниць на суму 386грн. 64коп., після чого з викраденим майном з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись викраденим на власний розсуд, чим заподіяли Ізмаїльській філії МППЗТ матеріальну шкоду на загальну суму 1904грн. 41коп.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_5 визнав себе винним в обсязі пред`явленого йому обвинувачення. В ході судового розгляду він детально розповів про обставини правопорушень та щиро розкаявся в їх вчиненні, не піддавши сумніву обставини справи, викладені в обвинувальному акті. Так, обвинувачений ОСОБА_5 в судовому засіданні пояснив, що правопорушення він вчинив за вище описаних обставинах через скрутне матеріальне становище. У скоєному кається.

Приймаючи до уваги повне визнання обвинуваченим своєї провини в обсязі пред`явленого йому обвинувачення, а також те, що він не піддав сумніву обставини справи, які викладені в обвинувальному акті, правильно розуміє зміст цих обставин, у суду не виникає сумнівів в добровільності позиції обвинуваченого.

У зв`язку з цим, згідно ч.3 ст. 349 КПК України суд, за згодою учасників судового провадження, визнав недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин справи, які ніким не оспорюються, та визнав можливим обмежити обсяг досліджуваних доказів допитом обвинуваченого, а також дослідженням доказів, що стосуються особи обвинуваченого.

При цьому судом роз`яснено учасникам судового провадження, що вони будуть позбавлені права оспорювати ці обставини справи в апеляційному порядку.

Представник потерпілого ОСОБА_7 у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце проведення судового розгляду був повідомлений належним чином. Цивільний позов від потерпілого не надходив. Суд, заслухавши думки учасників судового провадження про можливість за відсутності потерпілого з`ясувати всі обставини судового розгляду, відповідно до ст.325 КПК України прийшов до висновку про проведення судового розгляду без участі потерпілої особи та її представника.

Аналізуючи досліджені у справі докази в їх сукупності, суд вважає їх достовірними, оскільки кожне з них доповнюється і підтверджується сукупністю інших доказів.

Дії обвинуваченого правильно кваліфіковані за ч.ч.1 та 2 ст.185 КК України, оскільки ОСОБА_5 вчинив таємне викрадення чужого майна, тобто крадіжку - проступок, передбачений ст.185 ч.1 КК України та таємне викрадання чужого майна, тобто крадіжку, вчинену повторно злочин, передбачений ч.2 ст.185 КК України.

При призначенні покарання суд, відповідно до ст.ст.65-67 КК України враховує характер і міру громадської небезпеки вчиненого злочину, дані, які характеризують особу обвинуваченого, обставини, які обтяжують і пом`якшують покарання.

Обставин, які б згідно ст.67 КК України обтяжували покарання обвинуваченого, судом встановлено не було.

До обставин, які згідно ст.66 КК України пом`якшують покарання обвинуваченого суд відносить повне визнання своєї провини обвинуваченим, щире розкаяння в скоєнні злочинів, сприяння в їх розкритті.

З урахуванням усіх обставин справи, особи обвинуваченого, відсутність тяжких наслідків вчиненого ним правопорушення, керуючись вимогами карного закону і передбачених цим законом санкцій, суд вважає, що виправлення і перевиховання обвинуваченого можливо без ізоляції від суспільства.

Суд також вважає за необхідне в силу ст.124 КПК України стягнути з обвинуваченого ОСОБА_5 на користь держави документально підтверджені витрати на залучення експерта для проведення судових експертиз в розмірі 3269грн.

Керуючись ст.ст.369 371, 373 375 КПК України, суд

У Х В А Л И В :

ОСОБА_5 визнати винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 та ч.2 ст.185 КК України, та призначити йому покарання:

-за ч.1 ст.185 КК України у вигляді обмеження волі строком на один рік,

-за ч.2 ст.185 КК України у вигляді позбавлення волі строком на два роки.

Відповідно до ч.1 ст.70 КК України остаточне покарання ОСОБА_5 призначити шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у вигляді двох років позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України звільнити ОСОБА_5 від відбування покарання з випробуванням строком на один рік.

На підставі ст.76 КК України зобов`язати ОСОБА_5 періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи; не виїжджати за межи України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Запобіжний захід до набрання законної сили вироку відносно ОСОБА_5 не обирати.

Стягнути з ОСОБА_5 на користь держави документально підтверджені витрати на залучення експерта для проведення судових експертиз в сумі 3269 (три тисячі двісті шістдесят дев`ять) грн.

На вирок може бути подана апеляція до Одеського апеляційного суду через Ізмаїльський міськрайонний суд впродовж 30 діб з моменту його проголошення. Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не буде скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення Одеськім апеляційним судом.

Учасники судового провадження мають право отримати копію вироку в суді, а обвинуваченому та прокурору вручити копію вироку негайно після його проголошення.

СУДДЯ Ізмаїльського міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.04.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу96559013
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —946/773/21

Ухвала від 20.05.2022

Кримінальне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Швець В. М.

Вирок від 27.04.2021

Кримінальне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Швець В. М.

Ухвала від 19.02.2021

Кримінальне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Швець В. М.

Ухвала від 04.02.2021

Кримінальне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Швець В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні