Ухвала
від 09.04.2021 по справі 757/4649/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/4649/21-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 квітня 2021 року Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання прокурора про звільнення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Києва, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, підозрюваного у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України від кримінальної відповідальності, у зв`язку із закінченням строків давності притягнення його до кримінальної відповідальності за вказаний проступок,

В С Т А Н О В И В :

28 січня 2021 року до Печерського районного суду м. Києва від прокурора надійшло клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32021100000000090 підозрюваного ОСОБА_4 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України.

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання та просив звільнити ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності на підставі ст.ст. 285-287 КПК України, у зв`язку із закінченням строків давності притягнення його до кримінальної відповідальності за вказаний кримінальний проступок, а кримінальне провадження закрити.

Обвинувачений у судовому засіданні повністю погодився з клопотанням прокурора.

ОСОБА_4 надав свою згоду на звільнення його від кримінальної відповідальності на підставі ст. 285-287 КК України та підтвердив суду, що він не оспорює фактичні дані вчинення злочину, в якому він підозрюється, правильно розуміє значення своїх дій і просить звільнити його від кримінальної відповідальності з названих підстав.

Суд, заслухавши думку учасників судового провадежння, вивчивши матеріали кримінального провадження, приходить до наступних висновків.

Так, ОСОБА_4 на початку вересня 2015 року, у денний час доби, перебуваючи в ресторані швидкого харчування «Макдональдс» в будинку під номером 26 на бульварі Лесі Українки, на території Печерського районну м. Києва, не маючи наміру здійснення господарської діяльності, діючи з корисливих спонукань, погодився на пропозицію невстановленої особи за грошову винагороду у розмірі 4000 (чотири тисячі) гривень, внести в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної перереєстрації юридичної особи ТОВ «Ерімон» (код ЄДРПОУ 38698593), завідомо неправдивих відомостей, тим самим підробивши їх та для цього надав останній копію свого паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 , виданий Деснянським РУ ГУ МВС України в місті Києві 04.02.2010 та довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру № НОМЕР_2 . На підставі наданих документів (паспорту та ідентифікаційного номеру ОСОБА_4 ) невстановлена слідством особа, склала документи, необхідні для перереєстрації юридичної особи в органах державної реєстрації, в які внесені завідомо неправдиві відомості.

ОСОБА_4 в денний час доби, 02 вересня 2015 року, разом з невстановленою слідством особою перебуваючи в ресторані швидкого харчування «Макдональдс» в будинку під номером АДРЕСА_2 , за вказівкою останнього вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів шляхом підписання заздалегідь їх підготовлених невстановленою слідством особою, а саме:

1. реєстраційної картки про «Проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи» від 28.09.2015, в яку внесені завідомо неправдиві відомості необхідні для державної перереєстрації юридичної особи, а саме щодо зміни складу засновників, учасників юридичної особи;

2. договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі ТОВ «Ерімон» від 02.09.2015, в який внесені завідомо неправдиві відомості щодо продажу частки у статутному капіталі Товариства вартістю 2500 (дві п`ятсот тисяч) гривень, що становить 50 (п`ятдесят) % статутного капіталу ТОВ «Ерімон» які фактично в порядку та розмірі, що передбачені установчими документами ОСОБА_4 не робив, а також не сплачував грошових коштів за її придбання.

3. протокол № 2/09/2015 Загальних Зборів Учасників ТОВ «Ерімон» від 02.09.2015 в який внесені неправдиві відомості, необхідні для державної перереєстрації юридичної особи, а саме:

- про вхід ОСОБА_4 до складу учасників Товариства.

- про передачу частки у статутному капіталі товариства вартістю 2500 (дві п`ятсот тисячі) гривень, що становить 50 (п`ятдесят) % статутного капіталу товариства, однак, ОСОБА_4 частку в статутному капіталі фактично не приймав, внесків до статутного капіталу в порядку, розмірі та засобами, що передбачені установчими документами не робив, а також не сплачував грошових коштів за їх придбання;

4. Статут ТОВ «ЕРІМОН», затверджений протоколом загальних зборів учасників ТОВ «Ерімон» № 02/09/2015 від 02 вересня 2015 року.

Після чого ОСОБА_4 вказані документи одразу ж передав невстановленій досудовим слідством особі, від якої отримав заздалегідь обумовлену грошову винагороду у розмірі 4000,00 грн.

ОСОБА_4 наміру здійснювати діяльність як засновник ТОВ «Ерімон» (код ЄДРПОУ 38698593) не мав, при цьому розумів, що він вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи ТОВ «Ерімон» (код ЄДРПОУ 38698593), оскільки останній та невстановлена слідством особа домовились, що ОСОБА_4 буде засновником, проте до діяльності він не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням вказаної юридичної особи будуть займатись інші особи.

В подальшому, невстановленою особою 02.09.2015 року вказані документи подані для реєстрації ТОВ «Ерімон» (код ЄДРПОУ 38698593) до відділу реєстрації юридичних особі та фізичних осіб-підприємців в Оболонську РДА у м. Києві.

На підставі вищевказаних реєстраційних документів, засвідчених ОСОБА_5 , як засновника юридичної особи, невстановлена досудовим слідством особа, 02.09.2015 здійснила державну перереєстрацію юридичної особи ТОВ «Ерімон» (код ЄДРПОУ 38698593) в органах державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб підприємців.

Таким чином, ОСОБА_4 своїми діями, які виразились у внесенні в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, вчинив кримінальний проступок, передбачений ч. 1 ст. 205-1 КК України

Згідно зі ст. 12 КК України, ОСОБА_4 підозрюється у вчинені кримінального проступку.

Відповідно до ст. 49 КК України, особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею кримінального проступку і до дня набрання вироком законної сили минуло три роки - у разі вчинення кримінального проступку, за який передбачено покарання у виді обмеження волі, чи у разі вчинення нетяжкого злочину, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк не більше двох років

Інкриміноване ОСОБА_4 діяння вчинене ним у вересні 2015 року, тобто перебіг давності строків притягнення до кримінальної відповідальності закінчився.

В судовому засіданні встановлено, що строк давності притягнення до кримінальної відповідальності за проступок, який вчинив ОСОБА_4 не зупинявся та не переривався, в зв`язку з чим строк притягнення його до кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 205-1 КК України закінчився.

Згідно зі ст. 286 КПК України питання, щодо звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності віднесено до компетенції суду, при умові, що обвинувачений згоден на його звільнення від кримінальної відповідальності.

Враховуючи вищевикладене, судом встановлені підстави для звільнення ОСОБА_6 від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності притягнення його до кримінальної відповідальності.

Відповідно до вимог п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається судом у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Частиною 3 статті 288 КПК України визначено, що суд своєю ухвалою закриває кримінальне провадження та звільняє підозрюваного від кримінальної відповідальності у випадку встановлення підстав, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

На підставі викладеного, керуючись ст. 284, 288, 314, 369, 371 КПК України, ст. 49 КК України,

У Х В А Л И В :

Звільнити ОСОБА_4 , від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України на підставі ст. 49 КК України у зв`язку із закінченням строків давності притягнення його до кримінальної відповідальності, а кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань №32021100000000090 - закрити.

Ухвала набирає законної сили через сім днів з моменту її проголошення, у разі не подачі на неї апеляції.

Ухвала може бути оскаржено до Київського апеляційного суду шляхом подачі протягом 7 днів з дня її проголошення апеляційної скарги, через Печерський районний суд м. Києва.

Копію ухвали негайно вручити прокурору та обвинуваченому.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.04.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу96585259
СудочинствоКримінальне
Сутьзвільнення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Києва, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, підозрюваного у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України від кримінальної відповідальності, у зв`язку із закінченням строків давності притягнення його до кримінальної відповідальності за вказаний проступок

Судовий реєстр по справі —757/4649/21-к

Ухвала від 09.04.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

Ухвала від 09.04.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

Ухвала від 29.01.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні