Вирок
від 01.03.2021 по справі 757/54123/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/54123/20-к

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01.03.2021 Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючої судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

обвинуваченого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Києві кримінальне провадження № 12020000000001176, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 30.11.2020, за обвинуваченням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Северодвінська, Архангельської області, громадянина України, маючого вищу освіту, не працюючого, не одруженого, що зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 , фактично проживає за адресою АДРЕСА_2 , раніше не судимого, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27 ч.3 ст.15 ч.4 ст.190, ч.3 ст.358 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

29.01.2019 наказом ДП «Хлібна база № 77» Державного агентства резерву України (код ЄДРПОУ 20947701) № 4к ОСОБА_5 призначений на посаду радника директора вказаного державного підприємства.

Відповідно до займаної посади ОСОБА_5 був обізнаний про порядок прийняття ДП «Хлібна база № 77» Державного агентства резерву України на зберігання зерна, його складський облік та повернення власнику зі зберігання, при цьому останній достовірно знав, що складська квитанція, видана вказаною вище юридичною особою, яка виступала зберігачем зерна, є підставою для отримання зерна особою, відомості про яку зазначено у складській квитанції.

У невстановлений час та місці, але не пізніше 08 липня 2020 року, у ОСОБА_5 виник злочинний умисел, направлений на незаконне збагачення шляхом збуту завідомо підробленого офіційного документа та пособництва в заволодінні майном ДП «Хлібна база №77» Державного агентства резерву України шляхом обману в особливо великих розмірах, що повинно було виразитися в наданні за грошову винагороду третім особам завідомо підроблених документів, що підтверджують передачу ними на зберігання до вказаного державного підприємства пшениці, без здійснення фактичної передачі зазначеного майна. В подальшому зазначені документи могли бути використані третіми особами, шляхом пред`явлення майнової вимоги до ДП «Хлібна база №77» Державного агентства резерву України з метою отримання майна, яке відображено у вказаних документах. Таким чином, протиправно заволодівши вказаним в завідомо підроблених документах майном, яке належить ДП «Хлібна база №77» Державного агентства резерву України.

Про вказаний злочинний намір ОСОБА_5 повідомив свого знайомого особу, матеріали відносно якої виділено в окреме провадження, та запропонував останньому спільно вчинити вказані кримінальні правопорушення відповідно до розробленого останнім злочинного плану. Особа, матеріали відносно якої виділено в окреме провадження, усвідомлюючи протиправність та кримінальну караність дій, які пропонував спільно вчинити ОСОБА_5 , погодився на пропозицію останнього, таким чином вступивши у злочинну змову щодо незаконного заволодіння чужим майном, при цьому спільно розподіливши злочинні ролі з метою вчинення протиправних дій.

В подальшому з метою реалізації спільного злочинного умислу, діючи умисно та переслідуючи корисливий мотив, розуміючи, що їх спільні дії є протиправними та кримінально-караними, 08.07.2020 ОСОБА_5 разом з особою, матеріали відносно якої виділено в окреме провадження, знаходячись на відкритій ділянці місцевості поблизу бізнес центру «Гулівер», за адресою: м. Київ, площа Спортивна, 1-а, повідомили про свій злочинний умисел ОСОБА_6 , запропонувавши останньому надати за грошову винагороду в розмірі 1 000 000 грн. завідомо підроблені складські квитанції, якими підтверджується факт отримання ДП «Хлібна база № 77» Державного агентства резерву України від вказаної ОСОБА_6 юридичної особи майна, а саме пшениці 3-го і 4-го класів загальною масою орієнтовно 1 300 тон. на загальну суму близько 8 млн. грн., яку в подальшому можливо було б фактично отримати або отримати грошове відшкодування за вказане майно. При цьому, ОСОБА_5 , роз`яснив ОСОБА_6 механізм протиправного заволодіння майном, який полягав в тому, що визначена останнім юридична особа має укласти з ДП «Хлібна база № 77» Державного агентства резерву України договір зберігання, фактично передавати на зберігання будь-яке майно не буде, а в подальшому використавши надані ОСОБА_5 та особою, матеріали відносно якої виділено в окреме провадження, підроблені складські квитанції, отримає пшеницю в зазначених обсягах, що на законних підставах зберігається на вказаному державному підприємстві. Також, ОСОБА_5 додав, що в силу свого перебування в трудових відносинах з ДП «Хлібна база №77» Державного агентства резерву України, він зможе забезпечити безперешкодне отримання майна, яке буде вказане у наданих ним підроблених документах.

ОСОБА_6 , усвідомлюючи протиправність та кримінальну караність пропозиції ОСОБА_5 та особи, матеріали відносно якої виділено в окреме провадження, від вчинення злочину добровільно, остаточно та своєчасно відмовився та звернувся із відповідною заявою про вчинення кримінального правопорушення до правоохоронного органу.

Продовжуючи реалізацію спільного злочинного умислу, 10.08.2020 у достовірно невстановлений час ОСОБА_5 , діючи за попередньою змовою з особою, матеріали відносно якої виділено в окреме провадження, за достовірно невстановлених слідством обставин, використовуючи раніше заготовлені бланки складських квитанцій, не маючи на те законних підстав, виготовили офіційні документи, які видаються юридичною особою - ДП «Хлібна база № 77» Державного агентства резерву України та надають право майнової вимоги з метою їх подальшого використання третіми особами, а саме:

- складську квитанцію на зерно від 10.08.2020 № 187, згідно з якою ДП «Хлібна база № 77» Державного агентства резерву України отримало на зберігання від ТОВ «Торговий дім «Слобожанщина» пшеницю третього класу в кількості 650 000 кг;

- складську квитанцію на зерно від 10.08.2020 № 186, згідно з якою ДП «Хлібна база № 77» Державного агентства резерву України отримало на зберігання від цього товариства пшеницю четвертого класу в кількості 710 000 кг.

При цьому ОСОБА_5 та особа, матеріали відносно якої виділено в окреме провадження, достовірно знаючи, що ТОВ «Торговий дім «Слобожанщина» до ДП «Хлібна база № 77» Державного агентства резерву України для зберігання зерно не передавало, умисно внесли до офіційних документів відомості, які не відповідали фактичним обставинам, про передачу на зберігання пшениці з метою створення уявлення про наявність законних підстав для витребування майна ДП «Хлібна база №77» Державного агентства резерву України. Таким чином, маючи намір шляхом подальшого використання зазначених підроблених документів ввести в оману представників зазначеної юридичної особи та безпідставно отримати належне їй майно, а саме пшеницю у вказаних в складських квитанціях розмірах, таким чином протиправно заволодівши майном ДП «Хлібна база №77» Державного агентства резерву України.

Після цього, продовжуючи реалізацію спільного злочинного умислу, 11.08.2020 приблизно о 14 год. 40 хв. ОСОБА_5 спільно з особою, матеріали відносно якої виділено в окреме провадження, діючи умисно, перебуваючи в приміщенні ресторану « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: м. Київ, вул. Шота Руставелі, 11, здійснили збут вказаних вище завідомо підроблених офіційних документів, що надають право вимоги майна ТОВ «Торговий дім «Слобожанщина», шляхом їх оплатної передачі за грошову винагороду в розмірі 1 млн. грн. ОСОБА_6 , який діяв під контролем працівників правоохоронного органу з метою їх подальшого використання для протиправного заволодіння майном ДП «Хлібна база №77» Державного агентства резерву України, а саме:

? складської квитанції на зерно від 10.08.2020 № 187, згідно з якою ДП «Хлібна база № 77» Державного агентства резерву України отримало на зберігання від ТОВ «Торговий дім «Слобожанщина» пшеницю третього класу в кількості 650 000 кг, вартість якої складає 3 767 861 грн 50 коп.;

? складської квитанції на зерно від 10.08.2020 № 186, згідно з якою ДП «Хлібна база № 77» Державного агентства резерву України отримало на зберігання від цього товариства пшеницю четвертого класу в кількості 710 000 кг, вартість якої складає 4 013 282 грн 10 коп.

З метою доведення спільного злочинного умислу до кінця, передавши вказані вище завідомо підроблені документи, ОСОБА_5 повідомив, що в подальшому забезпечить безперешкодне отримання представниками визначеної ОСОБА_6 юридичної особи - ТОВ «Торговий дім «Слобожанщина» майна, яке належить ДП «Хлібна база №77» Державного агентства резерву України та зазначено у вказаних вище складських квитанціях на зерно на загальну суму 7 781 143 грн. 60 коп., що відповідно до п.4 Примітки до ст. 185 КК України, перевищує 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, та є особливо великим розміром, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від їх волі, оскільки протиправні дії ОСОБА_5 та особи, матеріали відносно якої виділено в окреме провадження, були виявлені та припинені правоохоронними органами, а ОСОБА_6 добровільно відмовився від вчинення злочину.

Обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні надійшов на адресу суду разом із угодою про визнання винуватості, укладеною у відповідності до ст. ст. 468, 469, 472 КПК України 01.12.2020 між прокурором першого відділу організації процесуального керівництва та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами центрального апарату Національної поліції України Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Офісу Генерального прокурора ОСОБА_3 , якому в порядку, визначеному ст. 37 КПК України, надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні №12020000000001176, та обвинуваченим ОСОБА_5 , за участю захисника ОСОБА_7 .

Згідно даної угоди прокурор та обвинувачений повністю дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій ОСОБА_5 за ч.5 ст.27 ч.3 ст.15 ч.4 ст.190 КК України пособництво до незакінченого замаху на заволодіння майном шляхом обману, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, та за ч. 3 ст. 358 КК України підроблення офіційного документа, який видається підприємством і надає права з метою використання його іншою особою, та збуті такого документа, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Сторони також дійшли згоди щодо істотних для даного кримінального провадження обставин, обвинувачений зобов`язався беззастережно визнати обвинувачення в повному обсязі у судовому провадженні; сприяти розслідуванню даного кримінального провадження у з`ясуванні всіх обставин справи щодо встановлення особи, яка разом з ним вчинила кримінальне правопорушення.

Вищевказаною угодою сторонами кримінального провадження узгоджене покарання за ч.5 ст.27 ч.3 ст.15 ч.4 ст.190 КК України у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років та за ч.3 ст.358 КК України у виді позбавлення волі на строк 2 (два) роки. Погоджене остаточне покарання за сукупністю злочинів на підставі ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років. Також погоджено звільнення ОСОБА_5 на підставі ст. 75 КК України від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком 3 роки та з покладенням на обвинуваченого обов`язків, передбачених ст.76 КК України.

В угоді передбачені наслідки укладення та затвердження угоди про визнання винуватості, встановлені ч. 2 ст. 473 КПК України, та наслідки її невиконання.

В підготовчому судовому засіданні сторони угоди просили її затвердити та зазначили, що ними остаточно узгоджені істотні обставини, що мають значення для даного кримінального провадження, кваліфікація діянь, міра покарання.

Суд, заслухавши думку учасників підготовчого судового засідання, вивчивши обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування у кримінальному провадженні, дослідивши угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим, надходить до наступних висновків.

Дане кримінальне провадження підсудне Печерському районному суду м. Києва відповідно до ст. ст. 32, 33 КПК України.

Згідно п.1 ч.3 ст.314 КПК України, при прийнятті рішення у підготовчому судовому засіданні суд має право, зокрема, затвердити угоду.

Відповідно п.2 ч.1 ст.468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим.

Згідно ч. 4 ст. 469 КПК України, угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо: кримінальних проступків, нетяжких злочинів, тяжких злочинів; особливо тяжких злочинів, віднесених до підслідності Національного антикорупційного бюро України за умови викриття підозрюваним чи обвинуваченим іншої особи у вчиненні злочину, віднесеного до підслідності Національного антикорупційного бюро України, якщо інформація щодо вчинення такою особою злочину буде підтверджена доказами; особливо тяжких злочинів, вчинених за попередньою змовою групою осіб, організованою групою чи злочинною організацією або терористичною групою за умови викриття підозрюваним, який не є організатором такої групи або організації, злочинних дій інших учасників групи чи інших, вчинених групою або організацією злочинів, якщо повідомлена інформація буде підтверджена доказами.

Злочини, у яких обвинувачується ОСОБА_5 за ч.4 ст.190 КК України та ч.3 ст.358 КК України, згідно з ст.12 КК України є особливо тяжким злочином та нетяжким злочином відповідно, ОСОБА_5 не є організатором вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 КК України, при цьому ОСОБА_5 в ході проведення процесуальних дій надав викривальні показання стосовно протиправних дій іншого співучасника кримінального правопорушення, а повідомлена ним інформація підтверджена доказами, про що ствердили сторони в угоді.

В підготовчому судовому засіданні судом з`ясовано, що обвинувачений цілком розуміє права, визначені п.1 ч.5 ст.474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені ч.2 ст.473 КПК України, характер обвинувачення, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом. ОСОБА_5 визнав винуватість в пред`явленому йому обвинуваченні.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді, сторони повністю усвідомлюють зміст угоди про визнання винуватості.

Встановлено, що представник потерпілого ОСОБА_8 не заперечує проти укладення угоди про визнання винуватості, про що представником потерпілого надана письмова згода прокурору, що відповідає абз. 5 ч. 4 ст. 469 КПК України.

Судом встановлено, що умови укладеної угоди відповідають вимогам Кримінального процесуального Кодексу України та Кримінального кодексу України.

Покарання сторонами угоди визначено у відповідності до положень ст. ст. 65-67 КК України.

При цьому в даному випадку ОСОБА_5 не може бути призначено обов`язкове додаткове покарання у виді конфіскації майна за ч. 4 ст. 190 КК України, оскільки у відповідності до положень статті 77 КК України таке додаткове покарання не може бути застосовано у разі звільнення особи від відбування покарання з випробуванням. Аналогічна позиція викладена у пункті 19 Постанови Пленуму Верховного суду України від 24.10.2003 № 7 «Про практику призначення судами кримінального покарання».

Виходячи з викладеного, суд дійшов до висновку про можливість затвердження угоди про визнання винуватості, укладеної між прокурором у кримінальному провадженні ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_5 за участі його захисника ОСОБА_4 , та призначення обвинуваченому узгодженої сторонами міри покарання, зі звільненням на підставі ст.75 КК України від його відбування.

Крім цього, накладені ухвалами слідчих суддів Печерського районного суду м. Києва арешти на майно у даному кримінальному провадженні після вступу вироку в законну силу необхідно скасувати.

Питання речових доказів слід вирішити у відповідності до ст. 100 КПК України.

Процесуальні витрати, а саме витрати на залучення експертів, слід стягнути з обвинуваченого ОСОБА_5 за висновком експерта №СЕ-19-20/25174-ПЧ від 09.09.2020 року у розмірі 3595,90 грн., за висновком експерта №СЕ-19-20/25191-ТД від 08.10.2020 у розмірі 4903,50 грн., за висновком експерта №24196/24197/20-33 від 03.11.2020 у розмірі 5230,80 грн., та за висновком експерта №СЕ-19-20/28676-ТВ від 02.10.2020 у розмірі 4903,50 грн., а всього 18633,70 грн.

Цивільний позов у даному кримінальному провадженні не заявлено.

До набрання вироком суду законної сили запобіжний захід до обвинуваченого не застосовувати.

Керуючись ст. ст. 314, 371, 373, 374, 468, 469, 475 КПК України, суд, -

З А С У Д И В :

Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 01.12.2020 між прокурором у кримінальному провадженні ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_5 , за участю його захисника ОСОБА_7 .

ОСОБА_5 визнати винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України, та призначити узгоджене сторонами угоди покарання:

- за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років.

- за ч. 3 ст. 358 КК України у виді позбавлення волі на строк 2 (два) роки.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України призначити ОСОБА_5 остаточне покарання за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим - у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_5 від відбування покарання з випробовуванням, з іспитовим строком 3 (три) роки.

На підставі ст. 76 КК України на час іспитового строку покласти на ОСОБА_5 обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи.

До набрання вироком суду законної сили запобіжний захід до ОСОБА_5 не застосовувати.

Арешт майна, накладений ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 25.09.2020 року у справі №757/38888/20-к на вилучені в ході проведення обшуку у приміщенні закладу громадського харчування ресторан « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що по АДРЕСА_3 кошти, речі та документи, з метою збереження речових доказів, а саме:

- кошти в сумі 300000 грн. купюрами номінальною вартістю по 1000 грн., всього 300 банкнот за наступними серіями та номерами: АА 7984578; АА 7984579; АА 7984580; АА 7984581; АА 7984582; АА 7984583; АА 7984584; АА 7984584; АА 7984585; АА 7984586; АА 7984587; АА 7984588; АА 7984589; АА 7984501; АА 7984502; АА 7984503; АА 7984504; АА 7984505; АА 7984506; АА 7984507; АА 7984508; АА 7984509; АА 7984510; АА 7984511; АА 7984512; АА 7984513; АА 7984514; АА 7984515; АА 7984516; АА 7984517; АА 7984518; АА 7984519; АА 7984520; АА 7984521; АА 7984522; АА 7984523; АА 7984524; АА 7984525; АА 7984526; АА 7984527; АА 7984528; АА 7984529; АА 7984530; АА 7984531; АА 7984532; АА 7984533; АА 7984534; АА 7984535; АА 7984536; АА 7984537; АА 7984538; АА 4552695; АА 4552696; АА 4552697; АА 4552698; АА 4552699; АА 4552700; АА 4552701; АА 4552702; АА 4552703; АА 4552704; АА 4552705; АА 4552706; АА 4552707; АА 4552708; АА 4552709; АА 4552710; АА 4552711; АА 4552712; АА 4552713; АА 4552714; АА 4552715; АА 4552716; АА 4552717; АА 4552718; АА 4552719; АА 4552720; АА 4552721; АА 4552722; АА 4552723; АА 4552724; АА 4552725; АА 4552726; АА 4552727; АА 4552728; АА 4552729; АА 4552730; АА 4552731; АА 4552732; АА 4552733; АА 4552734; АА 4552735; АА 4552736; АА 4552737; АА 4552738; АА 4552739; АА 4552740; АА 4552741; АА 4552742; АА 4552743; АА 4552744; АА 4552745; АА 4552746; АА 4552623; АА 4552624; АА 4552625; АА 4552626; АА 4552627; АА 4552628; АА 4552539; АА 4552540; АА 4552541; АА 4552542; АА 4552543; АА 4552544; АА 4552545; АА 4552546; АА 4552547; АА 4552548; АА 4552549; АА 4552550; АА 4552551; АА 4552552; АА 4552553; АА 4552554; АА 4552555; АА 4552556; АА 4552557; АА 4552558; АА 4552559; АА 4552560; АА 4552561; АА 4552562; АА 4552563; АА 4552564; АА 4552565; АА 4552566; АА 4552567; АА 4552568; АА 4552569; АА 4552570; АА 4552571; АА 4552572; АА 4552573; АА 4552574; АА 4552575; АА 4552576; АА 4552577; АА 4552578; АА 4552579; АА 4552580; АА 4552581; АА 4552582; АА 4552583; АА 4552584; АА 4552585; АА 4552586; АА 4552587; АА 4552588; АА 4552589; АА 4552501; АА 4552502; АА 4552503; АА 4552504; АА 4552505; АА 4552506; АА 4552507; АА 4552508; АА 4552509; АА 4552510; АА 4552511; АА 4552512; АА 4552513; АА 4552514; АА 4552515; АА 4552517; АА 4552518; АА 4552519; АА 4552520; АА 4552521; АА 4552522; АА 4552523; АА 4552524; АА 4552525; АА 4552526; АА 4552527; АА 4552528; АА 4552529; АА 4552530; АА 4552531; АА 4552532; АА 4552533; АА 4552534; АА 4552535; АА 4552536; АА 4552537; АА 8608907; АА 8608908; АА 8608909; АА 8608910; АА 8608911; АА 8608912; АА 8608913; АА 8608862; АА 8608863; АА 8608864; АА 8608865; АА 8608866; АА 8608867; АА 8608868; АА 8608869; АА 8608870; АА 8608871; АА 8608872; АА 8608873; АА 8608795; АА 8608796; АА 8608797; АА 8608798; АА 8608799; АА 8608800; АА 8608801; АА 8608802; АА 8608803; АА 8608804; АА 8608805; АА 8608806; АА 8608807; АА 8608808; АА 8608809; АА 8608810; АА 8608811; АА 8608812; АА 8608813; АА 8608814; АА 8608815; АА 8608816; АА 8608817; АА 8608818; АА 8608819; АА 8608820; АА 8608821; АА 8608822; АА 8608823; АА 8608824; АА 8608825; АА 8608826; АА 8608827; АА 8608749; АА 8608750; АА 8608751; АА 8608752; АА 8608753; АА 8608754; АА 8608755; АА 8608756; АА 8608757; АА 8608758; АА 8608759; АА 8608760; АА 8608761; АА 8608762; АА 8608763; АА 8608764; АА 8608765; АА 8608766; АА 8608767; АА 8608768; АА 8608769; АА 8608769; АА 8608770; АА 8608771; АА 8608772; АА 8608773; АА 8608774; АА 8608775; АА 8608776; АА 8608777; АА 8608778; АА 8608779; АА 8608780; АА 8608781; АА 8608782; АА 8608783; АА 8608784; АА 8608785; АА 8608786; АА 8608787; АА 8608788; АА 8608789; АА 8608790; АА 8608791; АА 8608792; АА 8608792; АА 8608793; АА 8608794; АА 9856950; АА 9856951; АА 9856952; АА 9856953; АА 9856954; АА 9856955; АА 98569506; АА 9856957; АА 9856958; АА 9856959; АА 9856960; АА 9856961;

- несправжні грошові кошти, чотирнадцять пачок, купюрами по 500 (п`ятсот) гривень; 1000 (одна тисяча) купюр (імітаційних засобів) номіналом по 500 грн. серії ЛВ 1855629 і 400 (чотириста) купюр (імітаційних засобів) номіналом по 500 гривень серії АА 6133044;

- складська квитанція від 10.08.2020 №187, бланк АЦ 273200, видану ДП «Хлібна база №77» Державного агентства резерву України товариству з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Слобожанщина» (код ЄДРПОУ 43593464) про прийняття на зберігання пшениці третього класу в кількості 650000 кг;

- складська квитанція від 10.08.2020 №186, бланк АЦ 273199, видану ДП «Хлібна база №77» Державного агентства резерву України товариству з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Слобожанщина» (код ЄДРПОУ 43593464) про прийняття на зберігання пшениці четвертого класу в кількості 710000 кг;

- мобільний телефон «Iphone 7» s/n НОМЕР_1 , який належить ОСОБА_9 ;

- мобільний телефон «Samsung» із сім-картою НОМЕР_2 imeil: НОМЕР_3 і imeil: НОМЕР_4 , який належить ОСОБА_5 , після набрання вироком законної сили скасувати.

Арешт майна, накладений ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 25.09.2020 року у справі №757/38889/20-к на вилучені в ході проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_2 , речі та документи, з метою збереження речових доказів, а саме: договір купівлі-продажу №1 від 29.04.2020 між ПП «Вікінг» та ОСОБА_10 на 3 арк. з додатком на 1 арк.; лист ПП «Вікінг» на адресу ДП «Хлібна база №77» від 22.02.2019 на 1 арк.; лист ПП «Вікінг» на адресу ДП «Хлібна база №77» від 21.02.2019 на 1 арк.; лист ПП «Вікінг» на адресу ДП «Хлібна база №77» від 28.02.2019 на 1 арк.; лист ПП «Вікінг» на адресу ДП «Хлібна база №77» без дати на 1 арк.; довіреності ПП «Вікінг» на адресу лист ДП «Хлібна база №77» на отримання цінностей на 6 арк.; довіреність ПП «Вікінг» на адресу ТОВ «Агро Енерджи» на отримання цінностей на 1 арк.; ТНТ №1 від 30.04.2020 на 1 арк.; договір №02/04/18 про спільну сумісну діяльність підприємства від 02.04.2018 між ТОВ «Вільгельм Ландберг» та СФГ «Діброва 18» на 3 арк.; копія паспорта ОСОБА_11 на 1 арк.; бланк довіреності від ФГ «Родимовка» на адресу ДП «Хлібна база №77» з підписом та печаткою на 1 арк.; лист від ФГ «Родимовка» на адресу ДП «Хлібна база №77» з підписом та печаткою на 1 арк.; лист №98 від 21.08.2019 ДП «Хлібна база №77» на 6 арк.; договір №14 складського зберігання від 06.07.2018, укладений між ДП «Хлібна база №77» в особі т.в.о. директора ОСОБА_12 та ПП «Вікінг» в особі директора ОСОБА_13 на 3 арк.; копія сторінок паспорта громадянина України на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на 2 арк.; довіреність від 09.08.2019 від імені ОСОБА_14 на ім`я ОСОБА_5 на 1 арк.; довіреність від 18.12.2018 від імені ОСОБА_15 на ім`я ОСОБА_5 на 1 арк.; витяг про реєстрацію в єдиному реєстрі довіреностей №38172250 від 18.12.2018 на 1 арк.; розписка ОСОБА_16 на 1 арк.; розписка Шевченка на 1 арк.; розписка ОСОБА_17 на 1 арк.; сім картка мобільного оператора «Лайфсел» з ідентифікатором НОМЕР_5 ; сім картка мобільного оператора «Київстар» з ідентифікатором НОМЕР_6 ; печатка ПП «Вікінг» (код ЄДР 40726912); печатка ПП «Лідер СГУ» (код ЄДР 38743923); флеш накопичувач «Apacer»; НЖМД «Western Digital» s/n WCC0T0125989; НЖМД «Goodram CX-400» s/n GU3044544; принтер Epson L222 s/n WN3PQ82306, після набрання вироком законної сили скасувати.

Речові докази (документи) після набрання вироком законної сили:

- копія бланку складської квитанції на зерно (без номеру), серії АЦ №273198 на 1 арк.; копія рахунку на оплату №31 від 17.06.2020 на 1 арк.; копія електронного листа адресованого ІНФОРМАЦІЯ_4 , на електронну пошту ІНФОРМАЦІЯ_5 з прикріпленим файлом формату Wordна 1 арк.; бланк акту передачі-приймання матерфальних цінностей на відповідальне зберігання на 1 арк.; копія електронного листа адресованого ОСОБА_18 на електронну пошту ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІНФОРМАЦІЯ_6 з прикріпленим файлом формату Word з назвою НОМЕР_7 (копия) (копия). docx на 1 арк.; бланк договору складського зберігання зерна на 3 арк.; копія електронного листа адресованого ОСОБА_18 на електронну пошту ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІНФОРМАЦІЯ_6 з прикріпленим файлом формату Word з назвою НОМЕР_7 (копия). docx на 1 арк.; копія відомостей з історії Chrome від 11.08.2020 на 1 арк.; копія електронного листа адресованого ІНФОРМАЦІЯ_7 на електронну пошту ІНФОРМАЦІЯ_4 , 19.07.2020 з прикріпленим файлом з назвою рахунок сигма.JPG на 1 арк.; несправжні грошові кошти, чотирнадцять пачок, купюрами по 500 (п`ятсот) гривень; 1000 (одна тисяча) купюр (імітаційних засобів) номіналом по 500 грн. серії ЛВ 1855629 і 400 (чотириста) купюр (імітаційних засобів) номіналом по 500 гривень серії АА 6133044; складська квитанція від 10.08.2020 №187, бланк АЦ 273200, видану ДП «Хлібна база №77» Державного агентства резерву України товариству з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Слобожанщина» (код ЄДРПОУ 43593464) про прийняття на зберігання пшениці третього класу в кількості 650000 кг; складська квитанція від 10.08.2020 №186, бланк АЦ 273199, видану ДП «Хлібна база №77» Державного агентства резерву України товариству з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Слобожанщина» (код ЄДРПОУ 43593464) про прийняття на зберігання пшениці четвертого класу в кількості 710000 кг - зберігати в матеріалах кримінального провадження;

- договір купівлі-продажу №1 від 29.04.2020, укладений між ПП «Вікінг» в особі директора ОСОБА_13 та ОСОБА_10 (з додатком №1) на 5 арк.; лист ПП «Вікінг» на адресу ДП «Хлібна база №77» від 22.02.2019 на 1 арк.; лист ПП «Вікінг» на адресу ДП «Хлібна база №77» від 21.02.2019 на 1 арк.; лист ПП «Вікінг» на адресу ДП «Хлібна база №77» від 28.02.2019 на 1 арк.; заявка на відгрузку зерна з ДП «Хлібна база №77» на 1 арк.; довіреність від 20.02.2019 №11 на 2 арк.; довіреність від 22.02.2019 №14 на 2 арк.; довіреність від 20.02.2019 №10 на 1 арк.; довіреність від 21.02.2019 №12 на 1 арк.; довіреність від 20.02.2019 №10 на 1 арк.; довіреність від 20.02.2019 №14 на 1 арк.; ТНТ №1 від 30.04.2020 на 1 арк.; договір №02/04/18 про спільну сумісну діяльність підприємства від 02.04.2018 між ТОВ «Вільгельм Ландберг» та СФГ «Діброва 18» на 3 арк.; копія першої сторінки паспорта ОСОБА_11 на 1 арк.; лист №98 від 21.08.2019 ДП «Хлібна база №77» на 6 арк.; довіреність без зазначення дати та номеру, за підписом ОСОБА_11 та відбиток печатки ФГ «Родимовка» на 1 арк.; лист від ФГ «Родимовка» на адресу ДП «Хлібна база №77» з підписом та печаткою на 1 арк.; договір №14 складського зберігання від 06.07.2018, укладений між ДП «Хлібна база №77» в особі т.в.о. директора ОСОБА_12 та ПП «Вікінг» в особі директора ОСОБА_13 на 3 арк.; копія сторінок паспорта громадянина України на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на 2 арк.; довіреність від 09.08.2019 від імені ОСОБА_14 на ім`я ОСОБА_5 на 1 арк.; довіреність від 18.12.2018 від імені ОСОБА_15 на ім`я ОСОБА_5 на 1 арк.; витяг про реєстрацію в єдиному реєстрі довіреностей №38172250 від 18.12.2018 на 1 арк.; розписка ОСОБА_16 на 1 арк.; розписка Шевченка на 1 арк.; розписка ОСОБА_17 на 1 арк.; аркуш паперу формату А4 з відтисками круглої печатки з надписами «Приватне підприємство «Лідер СГУ -38743923-» на 1 арк.; аркуш паперу формату А4 з відтисками круглої печатки з надписами «ПП «Вікінг» ідентифікаційний код 40726912» на 1 арк.; сім картка мобільного оператора «Лайфсел» з ідентифікатором НОМЕР_5 ; сім картка мобільного оператора «Київстар» з ідентифікатором НОМЕР_6 ; печатка ПП «Вікінг» (код ЄДР 40726912); печатка ПП «Лідер СГУ» (код ЄДР 38743923); флеш накопичувач «Apacer»; НЖМД «Western Digital» s/n WCC0T0125989; НЖМД «Goodram CX-400» s/n GU3044544; принтер Epson L222 s/n WN3PQ82306; мобільний телефон «Samsung» із сім-картою НОМЕР_2 imeil: НОМЕР_3 і imeil: НОМЕР_4 - повернути ОСОБА_5 ;

- мобільний телефон «Iphone 7» s/n НОМЕР_1 , який належить ОСОБА_9 повернути ОСОБА_9 ;

- кошти в сумі 300000 грн. купюрами номінальною вартістю по 1000 грн., всього 300 банкнот за наступними серіями та номерами: АА 7984578; АА 7984579; АА 7984580; АА 7984581; АА 7984582; АА 7984583; АА 7984584; АА 7984584; АА 7984585; АА 7984586; АА 7984587; АА 7984588; АА 7984589; АА 7984501; АА 7984502; АА 7984503; АА 7984504; АА 7984505; АА 7984506; АА 7984507; АА 7984508; АА 7984509; АА 7984510; АА 7984511; АА 7984512; АА 7984513; АА 7984514; АА 7984515; АА 7984516; АА 7984517; АА 7984518; АА 7984519; АА 7984520; АА 7984521; АА 7984522; АА 7984523; АА 7984524; АА 7984525; АА 7984526; АА 7984527; АА 7984528; АА 7984529; АА 7984530; АА 7984531; АА 7984532; АА 7984533; АА 7984534; АА 7984535; АА 7984536; АА 7984537; АА 7984538; АА 4552695; АА 4552696; АА 4552697; АА 4552698; АА 4552699; АА 4552700; АА 4552701; АА 4552702; АА 4552703; АА 4552704; АА 4552705; АА 4552706; АА 4552707; АА 4552708; АА 4552709; АА 4552710; АА 4552711; АА 4552712; АА 4552713; АА 4552714; АА 4552715; АА 4552716; АА 4552717; АА 4552718; АА 4552719; АА 4552720; АА 4552721; АА 4552722; АА 4552723; АА 4552724; АА 4552725; АА 4552726; АА 4552727; АА 4552728; АА 4552729; АА 4552730; АА 4552731; АА 4552732; АА 4552733; АА 4552734; АА 4552735; АА 4552736; АА 4552737; АА 4552738; АА 4552739; АА 4552740; АА 4552741; АА 4552742; АА 4552743; АА 4552744; АА 4552745; АА 4552746; АА 4552623; АА 4552624; АА 4552625; АА 4552626; АА 4552627; АА 4552628; АА 4552539; АА 4552540; АА 4552541; АА 4552542; АА 4552543; АА 4552544; АА 4552545; АА 4552546; АА 4552547; АА 4552548; АА 4552549; АА 4552550; АА 4552551; АА 4552552; АА 4552553; АА 4552554; АА 4552555; АА 4552556; АА 4552557; АА 4552558; АА 4552559; АА 4552560; АА 4552561; АА 4552562; АА 4552563; АА 4552564; АА 4552565; АА 4552566; АА 4552567; АА 4552568; АА 4552569; АА 4552570; АА 4552571; АА 4552572; АА 4552573; АА 4552574; АА 4552575; АА 4552576; АА 4552577; АА 4552578; АА 4552579; АА 4552580; АА 4552581; АА 4552582; АА 4552583; АА 4552584; АА 4552585; АА 4552586; АА 4552587; АА 4552588; АА 4552589; АА 4552501; АА 4552502; АА 4552503; АА 4552504; АА 4552505; АА 4552506; АА 4552507; АА 4552508; АА 4552509; АА 4552510; АА 4552511; АА 4552512; АА 4552513; АА 4552514; АА 4552515; АА 4552517; АА 4552518; АА 4552519; АА 4552520; АА 4552521; АА 4552522; АА 4552523; АА 4552524; АА 4552525; АА 4552526; АА 4552527; АА 4552528; АА 4552529; АА 4552530; АА 4552531; АА 4552532; АА 4552533; АА 4552534; АА 4552535; АА 4552536; АА 4552537; АА 8608907; АА 8608908; АА 8608909; АА 8608910; АА 8608911; АА 8608912; АА 8608913; АА 8608862; АА 8608863; АА 8608864; АА 8608865; АА 8608866; АА 8608867; АА 8608868; АА 8608869; АА 8608870; АА 8608871; АА 8608872; АА 8608873; АА 8608795; АА 8608796; АА 8608797; АА 8608798; АА 8608799; АА 8608800; АА 8608801; АА 8608802; АА 8608803; АА 8608804; АА 8608805; АА 8608806; АА 8608807; АА 8608808; АА 8608809; АА 8608810; АА 8608811; АА 8608812; АА 8608813; АА 8608814; АА 8608815; АА 8608816; АА 8608817; АА 8608818; АА 8608819; АА 8608820; АА 8608821; АА 8608822; АА 8608823; АА 8608824; АА 8608825; АА 8608826; АА 8608827; АА 8608749; АА 8608750; АА 8608751; АА 8608752; АА 8608753; АА 8608754; АА 8608755; АА 8608756; АА 8608757; АА 8608758; АА 8608759; АА 8608760; АА 8608761; АА 8608762; АА 8608763; АА 8608764; АА 8608765; АА 8608766; АА 8608767; АА 8608768; АА 8608769; АА 8608769; АА 8608770; АА 8608771; АА 8608772; АА 8608773; АА 8608774; АА 8608775; АА 8608776; АА 8608777; АА 8608778; АА 8608779; АА 8608780; АА 8608781; АА 8608782; АА 8608783; АА 8608784; АА 8608785; АА 8608786; АА 8608787; АА 8608788; АА 8608789; АА 8608790; АА 8608791; АА 8608792; АА 8608792; АА 8608793; АА 8608794; АА 9856950; АА 9856951; АА 9856952; АА 9856953; АА 9856954; АА 9856955; АА 98569506; АА 9856957; АА 9856958; АА 9856959; АА 9856960; АА 9856961 повернути ГУБКОЗ СБ України.

Стягнути з ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_8 , на користь держави судові витрати на залучення експертів:

- за висновком експерта №СЕ-19-20/25174-ПЧ від 09.09.2020 року у розмірі 3595,90 грн.,

- за висновком експерта №СЕ-19-20/25191-ТД від 08.10.2020 у розмірі 4903,50 грн.,

- за висновком експерта №24196/24197/20-33 від 03.11.2020 у розмірі 5230,80 грн.,

- за висновком експерта №СЕ-19-20/28676-ТВ від 02.10.2020 у розмірі 4903,50 грн., а всього 18633,70 грн.

Цивільний позов у даному кримінальному провадженні не заявлено.

Вирок набирає законної сили через тридцять днів з моменту його оголошення, у разі неподання на нього апеляції.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ст. 394 КПК України, до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом 30 днів з дня його оголошення через Печерський районний суд м. Києва.

Обмеження права оскарження даного вироку визначені ч.2 ст. 473 КПК України.

Копію вироку вручити учасникам судового провадження після його оголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення01.03.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу96600383
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Шахрайство

Судовий реєстр по справі —757/54123/20-к

Вирок від 01.03.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 11.12.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні