Ухвала
від 27.05.2010 по справі 2а-2952/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

  ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

  27 травня 2010 року                                                                 Справа №  2а-2952/10/0870

м. Запоріжжя

 Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Прудивус О.В., перевіривши матеріали адміністративного позову

 за позовною заявою:          Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя

до:          товариства з обмеженою відповідальністю «Азов-Альянс»

про:          припинення юридичної особи,

та виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України,

                                                        ВСТАНОВИВ:

           26.05.2010 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя (далі – позивач) до товариства з обмеженою відповідальністю «Азов-Альянс», в якому позивач просить припинити юридичну особу товариство з обмеженою відповідальністю «Азов-Альянс», код ЄДРПОУ 35037338.

Позовна заява не відповідає вимогам ст. 106 КАС України виходячи з наступного.

Позивачем не дотримані приписи ч. 5 ст. 106 КАС України, згідно з якою, якщо позовна заява подається представником, то одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

Згідно з ч. 7 ст. 56 КАС України законним представником органу, підприємства, установи, організації в суді є його керівник чи інша особа, уповноважена законом, положенням статутом.

За правилами ч. 2 ст. 58 КАС України повноваження законних представників підтверджуються документами, які стверджують займану ними посаду.

Позовна заява підписана начальником ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріжжя, але до позову не додано документів, що підтверджують займану ним посаду, а саме – наказу про призначення.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без дотримання вимог, встановлених ст. 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Таким чином, позивачу необхідно у встановлений судом строк для усунення недоліків позовної заяви, направити до суду належним чином засвідчену копію наказу про призначення на посаду начальника позивача.

Згідно з п. 1 ч. 3, ч. 6 ст. 108 КАС України, якщо у встановлений судом строк, позивач не усуне недоліки позовної заяви, її буде повернуто позивачу з усіма доданими до неї матеріалами.

З огляду на викладене, позовну заяву слід залишити без руху.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 108, 160, 165 КАС України, суддя

  УХВАЛИВ:

  Позовну заяву Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя до товариства з обмеженою відповідальністю «Азов-Альянс» про припинення юридичної особи – залишити без руху.

Надати Державній податковій інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя строк для усунення недоліків позовної заяви до   18 червня 2010 року  в порядку та у спосіб, зазначені в мотивувальній частині цієї ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги, якщо вони не були подані у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом 10 днів апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

 Суддя                                          О.В. Прудивус

Дата ухвалення рішення27.05.2010
Оприлюднено15.07.2010
Номер документу9660677
СудочинствоАдміністративне
Суть:          припинення юридичної особи, та виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України

Судовий реєстр по справі —2а-2952/10/0870

Ухвала від 18.06.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

Постанова від 09.08.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

Ухвала від 27.05.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні