Ухвала
від 22.04.2021 по справі 335/1460/21
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/1460/21 2/335/1299/2021

УХВАЛА

про продовження строку підготовчого провадження у справі

22 квітня 2021 року м. Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі головуючого судді Стеценка А.В., за участю секретаря судового засідання Резніченко Ю.В., розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду у м. Запоріжжі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства УкрСиббанк , ОСОБА_2 , треті особи приватний нотаріус Запорізького міського нотаріального округу Сенченко Валерій Михайлович, Вознесенівський відділ державної виконавчої служби у м. Запоріжжі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, -

ВСТАНОВИВ:

11.02.2021 до суду надійшла позовна ОСОБА_1 до Акціонерного товариства УкрСиббанк , ОСОБА_2 , треті особи приватний нотаріус Запорізького міського нотаріального округу Сенченко Валерій Михайлович, Вознесенівський відділ державної виконавчої служби у м. Запоріжжі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Ухвалою від 24.02.2021 суддею прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження, справу призначено до судового розгляду на 26.03.2021, витребувано у приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Сенченка Валерія Михайловича засвідчену належним чином копію нотаріальної справи за вчиненим виконавчим написом №926 від 23.03.2009 про звернення стягнення на нерухоме майно, а саме трьох кімнатну квартиру, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , в рахунок задоволення вимог АКІБ УкрСиббанк у загальному розмірі 820068 грн. 26 коп.

22.03.2021 представник відповідача АТ УкрСиббанк надійшов відзив на позов.

26.03.2021 підготовче судове засідання було відкладено за клопотання представника позивача, для надання відповіді на відзив.

Ухвалою суду, занесеною секретарем судового засідання до протоколу судового засідання, підготовче засідання було відкладено до 11 год 00 хв 22.04.2021.

29.03.2021 на адресу суду надійшла відповідь позивача на відзив.

Станом на 22.04.2021 інших заяв по суті спору на адресу суду не надходило.

У судове засідання 22.04.2021 сторони не з`явились, причини неявки суду не повідомили. Представник позивача звернувся до суду із заявою, у якій просив суд підготовче засідання відкласти у зв`язку із не наданням витребуваних судом копій нотаріальної справи, заявив клопотання про витребування доказів, а саме:

-здійснити запит до Міністерства юстиції України, щодо наявності повноважень у приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Сенченка Валерія Михайловича;

-витребувати у приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Сенченка Валерія Михайловича засвідчену належним чином копію нотаріальної справи за вчиненим виконавчим написом №926 від 23.03.2009 про звернення стягнення на нерухоме майно, а саме трьох кімнатну квартиру, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , в рахунок задоволення вимог АКІБ УкрСиббанк у загальному розмірі 820068 грн. 26 коп.

-витребувати у Запорізького обласного державного нотаріального архіву завірену належним чином копію нотаріальної справи за вчиненим виконавчим написом приватним нотаріусом Запорізького міського нотаріального округу Сенченко В.М. №926 від 23.03.2009 про звернення стягнення на нерухоме майно, а саме трьох кімнатну квартиру, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , в рахунок задоволення вимог АКІБ УкрСиббанк у загальному розмірі 820068 грн. 26 коп.

В обґрунтування клопотання представник позивача зазначив, що позивач самостійно не може отримати зазначені докази, оскільки така інформація є нотаріальною таємницею, однак має значення для повного, об`єктивного та всебічного розгляду справи.

У зв`язку з неявкою в підготовче засідання всіх учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідно до ст. 189 ЦПК України завданнями підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Перелік питань, які вирішуються судом у підготовчому засіданні визначено ст. 197 ЦПК України.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного Цивільним процесуальним кодексом України строку підготовчого провадження у випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

З урахуванням того, що ухвала суду про відкриття провадження, якою було витребувано копії документів, приватним нотаріусом Сенченко В.М. не виконана, суд дійшов висновку про необхідність продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів, підготовче засідання відкласти до 11 год 30 хв 12.05.2021.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З метою встановлення фактичних обставин справи, оскільки позивач не може самостійно отримати необхідні для розгляду справи докази, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання про витребування доказів судом, з метою підтвердження або спростування доводів позивача.

Керуючись ст.ст. 84, 189, 197, 198, 259-261 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Продовжити строк підготовчого провадження у справі на 30 днів - до 25.05.2021 .

Відкласти підготовче засідання у справі до 11 год 30 хв 12.05.2021 .

Підготовче судове засідання провести в приміщенні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 107-б.

Явку учасників справи визнати обов`язковою.

Клопотання представника позивача ОСОБА_3 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Міністерства юстиції України інформацію, щодо наявності повноважень у приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Сенченка Валерія Михайловича.

Витребувати у приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Сенченка Валерія Михайловича засвідчену належним чином копію нотаріальної справи за вчиненим виконавчим написом №926 від 23.03.2009 про звернення стягнення на нерухоме майно, а саме трьох кімнатну квартиру, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , в рахунок задоволення вимог АКІБ УкрСиббанк у загальному розмірі 820068 грн. 26 коп.

Витребувати у Запорізького обласного державного нотаріального архіву завірену належним чином копію нотаріальної справи за вчиненим виконавчим написом приватним нотаріусом Запорізького міського нотаріального округу Сенченко В.М. №926 від 23.03.2009 про звернення стягнення на нерухоме майно, а саме трьох кімнатну квартиру, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , в рахунок задоволення вимог АКІБ УкрСиббанк у загальному розмірі 820068 грн. 26 коп.

Витребувані докази надати суду не пізніше 15 днів з дня вручення даної ухвали.

Одночасно суд роз`яснює, що у відповідності до положення ч. 7 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://og.zp.court.gov.ua/sud0818/gromadyanam/csz/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи для відома та виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя А.В. Стеценко

Дата ухвалення рішення22.04.2021
Оприлюднено29.04.2021

Судовий реєстр по справі —335/1460/21

Рішення від 22.11.2021

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

Ухвала від 09.08.2021

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

Ухвала від 21.05.2021

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

Ухвала від 12.05.2021

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

Ухвала від 22.04.2021

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

Ухвала від 24.02.2021

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні