Ухвала
від 20.04.2021 по справі 463/2173/20
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/2173/20

Провадження №2/463/219/21

УХВАЛА

про призначення експертизи

20 квітня 2021 року Личаківський районний суд м. Львова

в складі: головуючого судді Леньо С. І.

з участю секретаря Станько Р.О.

представника позивача Гудза Б.Д.

відповідача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Львові цивільну справу за позовом Львівського національного університету імені Івана Франка до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 про виселення із незаконно займаної квартири з наданням іншого житлового приміщення -

встановив:

Позивач звернувся до суду з позовною заявою до відповідачів, який у встановленому законом порядку уточнив та в кінцевому просить ухвалити рішення, яким виселити ОСОБА_1 та її сина ОСОБА_3 з незаконно займаної квартири АДРЕСА_1 з наданням їм іншого житлового приміщення, а саме квартири АДРЕСА_2 , за місцем реєстрації ОСОБА_1 та її сина ОСОБА_3 . Як на підставу позову покликається на те, що відповідачу ОСОБА_1 не видавався ордер на вселення у квартиру АДРЕСА_1 , а відтак, вона та її син не мають законних підстав для проживання в цій квартирі.

В підготовче засідання відповідач ОСОБА_1 подала клопотання про призначення судової будівельно-технічної експертизи, для визначення питання чи придатна для проживання квартира АДРЕСА_2 , куди позивач просить виселити відповідачів. Мотивує тим, що така квартира непридатна для проживання.

Представник позивача в судовому засіданні не заперечив проти клопотання, хоча й вважає, що вказана експертиза не має значення для правильного вирішення справи. У вирішенні клопотання покладається на розсуд суду.

Розглянувши клопотання, заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

У відповідності до ч.1 ст. 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов:

1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо;

2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Як вбачається з матеріалів справи, позивач просить виселити відповідачів з наданням їм іншого житла, яке, як стверджують відповідачі, непридатне для проживання. З огляду на подані сторонами докази, їх позицію, суд звертає увагу, що між сторонами дійсно існує спір. Разом з тим, в межах розгляду даної цивільної справи предметом судового контролю є житлові права відповідачів, на які поширюються гарантії, передбачені ст. 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, в тому числі щодо пропорційності втручання в приватне життя особи.

Тому у справі слід призначити судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручити експертам ЛНДІСЕ, поклавши оплату за проведення експертизи на відповідача ОСОБА_1 , якою заявлено клопотання.

Також слід роз`яснити сторонам положення ст. 109 ЦПК України, відповідно до яких у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Оскільки для проведення експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити відповідно до вимог п.5 ч.1 ст. 252 ЦПК України.

Керуючись ст.ст. 103, 104, 109, 252 ч.1 п.5 ЦПК України, суд -

у х в а л и в:

Призначити у справі за позовом Львівського національного університету імені Івана Франка до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 про виселення із незаконно займаної квартири з наданням іншого житлового приміщення судову будівельно-технічну експертизу , на вирішення якої поставити питання:

1.У якому технічному стані знаходиться квартира АДРЕСА_2 на момент проведення експертизи ?

2.Чи придатна для проживання квартира АДРЕСА_2 ?

Проведення експертизи доручити експертам Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз, попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст.384,385 КК України.

Надати для проведення експертизи: матеріали цивільної справи.

Оплату за проведення експертизи покласти на відповідача ОСОБА_1 .

Роз`яснити сторонам положення ст.109 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в порядку та строки передбачені ст.ст. 354, 355, пп.15.5 п. 15 Розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України.

Повний текст ухвали суду складено 26.04.2021.

Суддя: Леньо С. І.

Дата ухвалення рішення20.04.2021
Оприлюднено29.04.2021
Номер документу96610274
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —463/2173/20

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Леньо С. І.

Ухвала від 20.04.2021

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Леньо С. І.

Ухвала від 20.04.2021

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Леньо С. І.

Ухвала від 22.12.2020

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Леньо С. І.

Ухвала від 02.06.2020

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Леньо С. І.

Ухвала від 25.03.2020

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Леньо С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні