Ухвала
від 30.04.2021 по справі 920/438/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про прийняття заяви про відкриття провадження

у справі про банкрутство

30.04.2021 Справа № 920/438/21

Господарський суд Сумської області у складі судді Соп`яненко О.Ю., перевіривши матеріали заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство № 23/041 від 23.04.2021 (вх. №1857 від 27.04.2021)

кредитора: Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю БАТЬКІВЩИНА (вул.Незалежності, буд.51, с.Калюжинці, Срібнянський район, Чернігівська область, 17311; код ЄДРПОУ 30875436)

до боржника: Державного підприємства Дослідне господарство ІСКРА Інституту сільськогосподарського Північного Сходу Національної академії аграрних наук України (вул. Нова, буд.6, с.Кашпури, Роменський район, Сумська область, 42074, код ЄДРПОУ 04312009)

про відкриття провадження у справі про банкрутство,

ВСТАНОВИВ:

Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю БАТЬКІВЩИНА звернулось із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Державного підприємства Дослідне господарство ІСКРА Інституту сільськогосподарського Північного Сходу Національної академії аграрних наук України (вул. Нова, буд.6, с.Кашпури, Роменський район, Сумська область, 42074, код ЄДРПОУ 04312009), посилаючись на положення Кодексу України з процедур банкрутства.

Відповідно до Витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 27.04.2021, справу № 920/438/21 розподілено судді Соп`яненко О.Ю.

21.10.2019 набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства від 18.10.2018 № 2597-VIII .

Відповідно до ч.1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ч. 6 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (з 21.10.2019 Кодексу України з процедур банкрутства).

За приписами ст. 30 Господарського кодексу України та ч.1 ст. 8 Кодексу України з процедур банкрутства, справи про банкрутство розглядаються господарським судом за місцезнаходженням боржника.

Згідно з ч. 1 ст. 35 Кодексу України з процедур банкрутства, у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п`яти днів з дня її надходження постановляє ухвалу, в якій зазначаються:

дата проведення підготовчого засідання суду;

прізвище, ім`я та по батькові арбітражних керуючих, визначених шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Ухвалою про прийняття заяви про відкриття провадження у справі господарський суд має право вирішити питання про:

зобов`язання заявника, боржника та інших осіб надати суду додаткові відомості, необхідні для вирішення питання про відкриття провадження у справі про банкрутство;

вжиття заходів для забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення про ліквідацію, реорганізацію боржника, а також відчужувати основні засоби.

Підготовче засідання суду проводиться не пізніше 14 днів з дня постановлення ухвали про прийняття заяви про відкриття провадження у справі, а за наявності поважних причин (здійснення сплати грошових зобов`язань кредиторам тощо) - не пізніше 20 днів (ч.2 цієї ж статті).

Відповідно до ч. 3 ст. 35 Кодексу України з процедур банкрутства ухвала про прийняття заяви про відкриття провадження у справі надсилається сторонам та до органу державної виконавчої служби, приватному виконавцю, у якого перебуває виконавче провадження на виконанні, державному реєстратору за місцезнаходженням (місцем проживання) боржника, до органу, уповноваженого управляти державним майном боржника, у статутному капіталі якого частка державної власності перевищує 50 відсотків, арбітражним керуючим, визначеним шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Розглянувши подані матеріали, суд вважає за можливе прийняти заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду.

Згідно абзаців 1-4 пункту 2-1 Прикінцевих та перехідних та положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Заява Товариства з обмеженою відповідальністю БАТЬКІВЩИНА про відкриття провадження у справі про банкрутство містить пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна Державного підприємства Дослідне господарство ІСКРА Інституту сільськогосподарського Північного Сходу Національної академії аграрних наук України просить призначити розпорядником майна Державного підприємства Дослідне господарство ІСКРА Інституту сільськогосподарського Північного Сходу Національної академії аграрних наук України арбітражного керуючого Лященка Павла Володимировича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 335 від 28.02.2013). До заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, додано заяву арбітражного керуючого Лященка Павла Володимировича про участь у справі про банкрутство Державного підприємства Дослідне господарство ІСКРА Інституту сільськогосподарського Північного Сходу Національної академії аграрних наук України .

Розглянувши матеріали заяви, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду.

Керуючись ст. ст. 8, 35, 36 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Прийняти до розгляду заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство Державного підприємства Дослідне господарство ІСКРА Інституту сільськогосподарського Північного Сходу Національної академії аграрних наук України .

2.Заяву призначити до розгляду у підготовчому засіданні на 12.05.2021 , 10:00. Судове засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Сумської області за адресою: м. Суми, проспект Т.Г.Шевченка, 18/1, 1-й поверх, зал судового засідання № 1 .

3. Зобов`язати боржника подати відзив на заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство Державного підприємства Дослідне господарство ІСКРА Інституту сільськогосподарського Північного Сходу Національної академії аграрних наук України .

4.Копію даної ухвали направити кредитору, боржнику, Відділу ДВС за місцезнаходженням боржника, державному реєстратору, Північно-Східному міжрегіональному управлінню міністерства юстиції (м. Суми), арбітражному керуючому Лященко П.В.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: htps://court.gov.ua/sud5021/.

Суддя О.Ю. Соп`яненко

Дата ухвалення рішення30.04.2021
Оприлюднено05.05.2021

Судовий реєстр по справі —920/438/21

Ухвала від 13.01.2022

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 13.01.2022

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Постанова від 06.10.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 22.09.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 21.09.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 30.07.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 17.06.2021

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 07.06.2021

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 01.06.2021

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 12.05.2021

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні