Ухвала
від 28.04.2021 по справі 380/7580/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/7580/20

У Х В А Л А

про залучення третьої особи,

яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору

28 квітня 2021 року зал судових засідань №11

Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Гулика А.Г.,

за участю:

секретаря судового засідання Фостяка Р.О.,

представника відповідача Миколіва А.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Львові питання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, до участі у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Геосан» до Державної служби України з безпеки на транспорті, управління Укртрансбезпеки у Львівській області про визнання протиправною і скасування постанови про застосування адміністративно-господарського штрафу

в с т а н о в и в:

до Львівського окружного адміністративного суду надійшов позов товариства з обмеженою відповідальністю «Геосан» код ЄДРПОУ 39459258, місцезнаходження: 79012, м. Львів, вул. Академіка Сахарова, буд. 42, офіс 513 до Державної служби України з безпеки на транспорті код ЄДРПОУ 39816845, місцезнаходження: 01135, м. Київ, пр.Перемоги, буд. 14, управління Укртрансбезпеки у Львівській області код ЄДРПОУ 39816845, місцезнаходження: 79020, м. Львів, пр. В. Чорновола, 57, в якому позивач просить:

- визнати протиправною та скасувати постанову управління Укртрансбезпеки у Львівській області про застосування адміністративно-господарського штрафу від 09.06.2020 № 193457.

Суд поставив на обговорення питання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, управління Укртрансбезпеки в Одеській області.

Представник позивача у судовому засіданні підтримав залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідачі явки уповноважених представників у судове засідання не забезпечили, належним чином повідомлені про дату, час і місце його проведення. Клопотань про розгляд справи без їх участі до суду не надходило.

Заслухавши пояснення представника позивача, при вирішенні питання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, суд виходив з такого.

У частині другій статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Суд встановив, що постанова управління Укртрансбезпеки у Львівській області про застосування адміністративно-господарського штрафу від від 09.06.2020 № 193457 винесена за результатами перевірки додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт, проведеної управлінням Укртрансбезпеки в Одеській області.

З огляду на вказане, суд вважає, що рішення у справі №380/7580/20 може вплинути на права та інтереси управління Укртрансбезпеки в Одеській області, а тому існують підстави для залучення вказаного управління третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів.

Керуючись статтями 49, 241, 243, 248, 256, 294 КАС України, суд

у х в а л и в :

залучити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів управління укртрансбезпеки в Одеській області місцезнаходження: 65014, м.Одеса, вул. Успенська, 4 до участі у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Геосан» до Державної служби України з безпеки на транспорті, Управління Укртрансбезпеки у Львівській області про визнання протиправною і скасування постанови про застосування адміністративно-господарського штрафу.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення та окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу суду можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Повна ухвала суду складена 30 квітня 2021 року.

Суддя А.Г. Гулик

Дата ухвалення рішення28.04.2021
Оприлюднено05.05.2021
Номер документу96672782
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —380/7580/20

Рішення від 14.07.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 28.04.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 17.02.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 06.10.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 21.09.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні