Постанова
від 30.03.2009 по справі 2а-2031/09/7/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Київська, 150, м. Сімфер ополь, Автономна Республіка Крим, Україна, 95493

ПОСТАНОВА

Іменем України

30.03.09 Справа №2а-2031/09/7/0170

Окружний адміністратив ний суд Автономної Республік и Крим у складі

головуючого судді Маргарі това М.В. ,

при секретарі Силантьєвої О.А.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу

за позовом Красноперекоп ської об'єднаної державної податкової інспекції

до Державного комунально го підприємства «Ринок»

про стягнення заборговано сті у сумі 966,46грн.

за участю:

позивач - не з'явився

відповідач - не з'явився

Суть спору: позивач звернув ся до суду з адміністративни м позовом про стягнення з від повідача заборгованості у су мі 966,46грн., що складається з заб оргованість по несплачених в строк податкових зобов'яза нь з комунального податку у с умі 3,40грн. та орендної плати за земельні ділянки у сумі 963,06грн .

Відповідач у судове засіда ння не з'явився, запереченн я на позов до суду не надав, пр о час та день його проведення був повідомлений через друк овані засоби, про причини нея вки суд не повідомив.

Суд, приймаючи до уваги нена дання відповідачем доказів н еможливості участі представ ника у судовому засіданні з п оважних причин, відсутність у матеріалах справи його кло потання про неможливість роз гляду справи без участі його представника, керуючись ч.6 ст . 71 КАС України, вважає можливи м розглянути справу на підст аві наявних доказів.

Розглянувши матеріали спр ави, дослідивши надані доказ и, суд

ВСТАНОВИВ:

Відповідач зареєстров аний рішенням Виконавчого ко мітету міської ради народних депутатів 17.01.1996р. як юридична о соба, ідентифікаційний код 2343 6667 (а.с.14).

Принципи побудови системи оподаткування в Україні, под атки і збори (обов'язкові пл атежі) до бюджетів та до держа вних цільових фондів, а також права, обов'язки і відповід альність платників встановл ені Законом України «Про сис тему оподаткування» від 25.06.1991р . №1251-ХХІІ (Далі Закон № 1251).

Спеціальним законом з пита нь оподаткування, який устан овлює порядок погашення зобо в'язань юридичних або фізичн их осіб перед бюджетами та де ржавними цільовими фондами з податків і зборів (обов'язков их платежів), включаючи збір н а обов'язкове державне пенсі йне страхування та внески на загальнообов'язкове державн е соціальне страхування, нар ахування і сплати пені та штр афних санкцій, що застосовую ться до платників податків к онтролюючими органами, у том у числі за порушення у сфері з овнішньоекономічної діяльн ості, та визначає процедуру о скарження дій органів стягне ння є Закон України «Про п орядок погашення зобов'язань платників податків перед бю джетами та державними цільов ими фондами» від 21.12.2000р. №2181 - ІІ І (Далі Закон №2181).

Відповідно до ст. 67 Конститу ції України кожний зобов'яз аний сплачувати податки і зб ори в порядку і розмірах, вста новлених законом.

Пунктом 3 частиною 1 статті 9 З акону України №2151 встановлено , що платники податків і зборі в (обов'язкових платежів) зо бов'язані сплачувати належ ні суми податків і зборів (обо в'язкових платежів) у встан овлені законом строки.

Згідно до п. 5.3.1. ст. 5 Закону Укр аїни №2181 платник податків зоб ов'язаний самостійно сплатит и суму податкового зобов'яза ння, зазначену у поданій ним п одатковій декларації, протяг ом десяти календарних днів, н аступних за останнім днем ві дповідного граничного строк у, передбаченого підпунктом 4.1.4 пункту 4.1 статті 4 цього Закон у для подання податкової дек ларації.

Матеріали справи свідчать про те, що відповідач самості йно узгодив податкове зобов' язання подавши до органів ДП І податкову декларацію оренд ної плати за земельні ділянк и державної і комунальної вл асності за 2006 рік (а.с.20-21) на суму 3301,92грн.

Відповідно до матеріалів с прави, заборгованість відпов ідача з орендної плати за зем ельні ділянки становить 963,06гр н. (а.с.7).

Пункт 5.4.1. ст. 5 Закону України №2181 встановлює, що узгоджена с ума податкового зобов'язання , не сплачена платником подат ків у строки, визначені цією с таттею, визнається сумою под аткового боргу платника пода тків.

Відповідно до п. 1.3 ст. 1 Закону № 2181 податковий борг (недоїмка ) - податкове зобов'язання (з ур ахуванням штрафних санкцій з а їх наявності), самостійно уз годжене платником податків а бо узгоджене в адміністратив ному чи судовому порядку, але не сплачене у встановлений с трок, а також пеня, нарахована на суму такого податкового з обов'язання.

Відповідно до ч. 11 ст. 10 Закону України «Про державну подат кову службу в Україні» держа вні податкові інспекції в ра йонах, містах без районного п оділу, районах у містах, міжра йонні та об'єднані державні п одаткові інспекції подають д о судів позови до підприємст в, установ, організацій та гро мадян про визнання угод неді йсними і стягнення в доход де ржави коштів, одержаних ними за такими угодами, а в інших в ипадках - коштів, одержаних бе з установлених законом підст ав, а також про стягнення забо ргованості перед бюджетом і державними цільовими фондам и за рахунок їх майна.

Таким чином сума заборгова ності з орендної плати з орен дної плати за земельні ділян ки у розмірі 963,06грн. підлягає с тягненню з відповідача.

Матеріали справи свідчать про те, що відповідач самості йно узгодив податкове зобов' язання з комунального податк у на суму 1,70 грн., подавши до орг анів ДПІ податковий розрахун ок (а.с.19)

Відомості, які зазначені у к артках особового рахунку від повідача щодо наявності пода ткової заборгованості у сумі 3,40 грн., на які позивач посилає ться в обґрунтування суми за боргованості з комунального податку, не є належним доказо м узгодження податкового зоб ов'язання та не приймаються судом до уваги.

Таким чином, в матеріалах сп рави відсутні докази узгодже ння відповідачем суми податк ового зобов'язання у сумі 3,40 грн., в зв'язку з чим, позовні вимоги щодо стягнення з відп овідача суми податкового бор гу з комунального податку пі длягають задоволенню у розмі рі 1,70 грн.

Відповідачем у поряд ку ч. 1 ст. 71 КАС України не надан о доказів сплати заборговано сті.

Сума заборгованості, що стя гується з відповідача станов ить 964,76грн., що складається з ор ендної плати за земельні діл янки державної і комунальної власності у сумі 963,06грн. та ком унального податку у сумі 1,70 гр н.

За таких обставин позовні в имоги підлягають частковому задоволенню.

Керуючись статтями 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1.Позов задовольнити част ково.

2.Стягнути з Державного кому нальногопідприємства «Рино к» (АР Крим, м.Армянськ, мкр-н. Ко рявко, 30 - А, ЄДРПОУ 23438667) в доход де ржбюджету заборгованість у с умі 964,76грн.

3. В решті позову відмовити.

Постанова набирає законно ї сили через 10 днів з дня прого лошення у разі неподання зая ви про апеляційне оскарження (апеляційної скарги).

Якщо після подачі заяви про апеляційне оскарження апеля ційна скарга не подана, поста нова набуває законної сили ч ерез 20 днів після подання заяв и про апеляційне оскарження.

Протягом 10 днів з дня прогол ошення до Севастопольського апеляційного адміністратив ного суду через Окружний адм іністративний суд Автономно ї Республіки Крим може бути п одана заява про апеляційне о скарження, після подачі якої протягом 20 днів може бути под ана апеляційна скарга.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться в строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Суддя Ма ргарітов М.В.

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення30.03.2009
Оприлюднено09.07.2010
Номер документу9668638
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2031/09/7/0170

Постанова від 30.03.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Маргарітов М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні