Постанова
від 12.04.2010 по справі 2а-2148/10/6/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

вул. Київська, 150, м. Сімферополь, Автономна Республіка Крим, Україна, 95493

        

ПОСТАНОВА

Іменем України

12.04.10

Справа №2а-2148/10/6/0170

   (15:00)

Окружний адміністративний суд АРК  у складі головуючого судді  Латинін Ю.А. , при секретарі Лєбєдєвій О. М., за участю:

від позивача - не з'явився;

від відповідача - не з'явився, розглянув адміністративну справу

за позовом   Управління Пенсійного фонду України в Сімферопольському районі АР Крим          

до Відкритого акціонерного товариства "Широке"              

про стягнення заборгованості

Суть спору. Управління Пенсійного фонду України в Сімферопольському районі АР Крим звернулося до Окружного адміністративного суду АР Крим з позовом до Відкритого акціонерного товариства "Широке" про стягнення заборгованості з фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за  грудень 2009 року та січень 2010 року, з урахуванням часткової проплати у  загальній сумі 789,54 грн. Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач, порушуючи вимоги Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", Закону України "Про пенсійне забезпечення", не перерахувував  визначену у повідомленнях позивача  місячні суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком № 1, у зв’язку з чим за підприємством станом на 10.02.2010 року склалася заборгованість з даного виду платежів у сумі  789,54грн.                                                                             

Представник позивача у судове засідання не з’явився, надіслав клопотання про розгляд справи за його відсутністю, позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Відповідач до суду не з’явився, про час та місце судового засідання повідомлений належним чином. Будь-яких клопотань суду не направив, заперечень на позов не надав.  

Суд вважає за можливе розглянути справу у відсутності представника позивача, згідно заявленого ним клопотання, та у відсутність представника відповідача, керуючись ст. 128 КАС України, на підставі наявних доказів.

Розглянув матеріали справи, дослідив докази, надані позивачем, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд -  

                                                 ВСТАНОВИВ:

Відкрите акціонерне товариство "Широке" зареєстровано в Управління Пенсійного фонду України у Сімферопольському районі АРК як платник внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування під реєстраційним номером 24460028.

Відповідно до статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" Пенсійний фонд України призначає пенсії за віком на пільгових умовах. Стаття 8 зазначеного Закону  передбачає, що виплата пенсій здійснюється з коштів Пенсійного фонду України.

Згідно пункту 2 Прикінцевих положень Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" зберігається  порядок покриття витрат на виплату і доставку цих пенсій, що діяв до набрання чинності цим Законом. Підприємства та організації з коштів,  призначених на  оплату праці,  вносять  до  Пенсійного фонду плату,  що покриває фактичні витрати на виплату і доставку  пенсій.

Відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду України на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", в частині пенсій призначених згідно з пунктами "а", "б-з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", а саме плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій працівникам за списком №1,2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених  постановою Кабінету Міністрів України від 16.01.2003р. №36.

Розрахунки суми відшкодування розраховуються відповідно до підпункту 6.1 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.203р. №21-1 (далі –Інструкція).

Пунктом 6.4 зазначеної Інструкції встановлено, що розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами доходів органів Пенсійного фонду України щорічно в повідомленнях про розрахунок сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Як вбачається з матеріалів справи позивачем на адресу відповідача направлений розрахунок фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах (а.с. 8-9).

Згідно з вищезазначеним розрахунком   та картки  особового рахунку по відшкодуванню фактичних витрат на виплату  та доставку пільгових пенсій  (а.с. 6) заборгованість відповідача з фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах станом на10.02.10 становить 789,54 грн.  

Відповідно до ст. 71 КАС України відповідач не надав доказів сплати ним заборгованості в сумі  789,54 з фактичних витрат Управління на виплату та доставку пільгових пенсій за грудень 2009 року та січень 2010 року, яка і підлягає стягненню на користь позивача.  

Таким чином, суд вважає, що  вимоги  позивача доведені матеріалами справи та підлягають задоволенню у повному обсязі.

Під час судового засідання, яке відбулось 12.04.10 р. були оголошені вступна та резолютивна частини постанови. Відповідно до ст. 163 КАС України  постанову складено 16.04.10р.

Керуючись ст. ст. 160-163, ст. 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

                                          ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити у повному обсязі.

Стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Широке" (97510, АРК, Сімферопольський район, с. Широке, вул.. Жовтнева, буд. 3, код ЄДРПОУ 00850052) на користь Управління Пенсійного фонду України в Сімферопольському районі АРК (95013, АРК, м. Сімферополь, вул. Дм. Ульянова, б. 6,  код з ЄДРПОУ 22259661, р/р 2560870447612 в КРУ ВАТ "Державний Ощадний банк України" м. Сімферополь МФО 324805, ЄРДПОУ 22259661) заборгованість із фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах  за грудень 2009 року та січень 2010 року у розмірі  789,54 грн.

У разі неподання заяви про апеляційне оскарження, постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України - з дня складення в повному обсязі.

Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то постанова набирає законної сили через 10 днів з дня отримання особою копії постанови, у разі неподання нею заяви про апеляційне оскарження.

Якщо після подачі заяви  про апеляційне оскарження, апеляційна скарга не подана, постанова вступає в законну силу через 20 днів після подання заяви про апеляційне  оскарження.  

Постанова може бути оскаржена в порядку і строки передбачені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                          Латинін Ю.А.

           

Дата ухвалення рішення12.04.2010
Оприлюднено12.07.2010
Номер документу9670543
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2148/10/6/0170

Постанова від 12.04.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Латинін Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні