Вирок
від 05.05.2021 по справі 939/637/21
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 939/637/21

ВИРОК

Іменем України

05 травня 2021 рокуБородянський районний суд

Київської області в складі: головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

представника потерпілого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Бородянського районного суду в смт Бородянці Київської області кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021111050000243 від 08 березня 2021 року, про обвинувачення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Рубіжне Луганської області, громадянина України, з повною вищою освітою, неодруженого, непрацюючого, який проживає в АДРЕСА_1 , зареєстрований в АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

увчиненні кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.3ст.185КК України,

встановив:

01 березня 2021 року, приблизно, о 08-й годині, в смт Бородянці Бучанського району Київської області обвинувачений ОСОБА_4 разом із невстановленою особою, матеріали щодо якої виділені в окреме кримінальне провадження, проходив повз огороджену територію фермерського господарства "ВЕАЛ ВТ" по вул. Селекційній, 15 і в цей час у обвинуваченого ОСОБА_4 , який розумів, що територія вказаного фермерського господарства огороджена і вхід до неї обмежений, а також те, що на вказаній території може зберігатись майно вказаного господарства, виник кримінально протиправний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, після чого він запропонував цій невстановленій особі, матеріали щодо якої виділені в окреме провадження, вчинити крадіжку з вказаної території господарства. Реалізуючи свій кримінально протиправний умисел, обвинувачений ОСОБА_4 за попередньою змовою з невстановленою особою, матеріали щодо якої виділені в окреме провадження, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою особистого незаконного збагачення за рахунок чужого майна, переконавшись у тому, що за його діями ніхто не спостерігає, шляхом пошкодження огорожі у вигляді сітки типу "рабиці" незаконно проник на огороджену територію фермерського господарства "ВЕАЛ ВТ", звідки таємно викрав одну секцію металевої конструкції "ферми" довжиною 5 метрів, шириною 40 сантиметрів, вагою 45 кілограмів, після чого з місця вчинення кримінального правопорушення втік і викраденим майном розпорядився на власний розсуд, чим заподіяв фермерському господарству "ВЕАЛ ВТ" майнову шкоду на суму 585 гривень.

02 березня 2021 року, приблизно, о 08-й годині, в смт Бородянці Бучанського району Київської області обвинувачений ОСОБА_4 разом із невстановленою особою, матеріали щодо якої виділені в окреме кримінальне провадження, проходив повз огороджену територію фермерського господарства "ВЕАЛ ВТ" по вул. Селекційній, 15 і в цей час у обвинуваченого ОСОБА_4 , який розумів, що територія вказаного фермерського господарства огороджена і вхід до неї обмежений, а також те, що на вказаній території може зберігатись майно вказаного господарства, виник кримінально протиправний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, після чого він запропонував цій невстановленій особі, матеріали щодо якої виділені в окреме провадження, вчинити крадіжку з вказаної території господарства. Реалізуючи свій кримінально протиправний умисел, обвинувачений ОСОБА_4 за попередньою змовою з невстановленою особою, матеріали щодо якої виділені в окреме провадження, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою особистого незаконного збагачення за рахунок чужого майна, переконавшись у тому, що за його діями ніхто не спостерігає, шляхом пошкодження огорожі у вигляді сітки типу "рабиці" незаконно проник на огороджену територію фермерського господарства "ВЕАЛ ВТ", звідки повторно таємно викрав одну секцію металевої конструкції "ферми" довжиною 5 метрів, шириною 40 сантиметрів, вагою 45 кілограмів, після чого з місця вчинення кримінального правопорушення втік і викраденим майном розпорядився на власний розсуд, чим заподіяв фермерському господарству "ВЕАЛ ВТ" майнову шкоду на суму 585 гривень.

03 березня 2021 року, приблизно, о 08-й годині, в смт Бородянці Бучанського району Київської області обвинувачений ОСОБА_4 разом із невстановленою особою, матеріали щодо якої виділені в окреме кримінальне провадження, проходив повз огороджену територію фермерського господарства "ВЕАЛ ВТ" по вул. Селекційній, 15 і в цей час у обвинуваченого ОСОБА_4 , який розумів, що територія вказаного фермерського господарства огороджена і вхід до неї обмежений, а також те, що на вказаній території може зберігатись майно вказаного господарства, виник кримінально протиправний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, після чого він запропонував цій невстановленій особі, матеріали щодо якої виділені в окреме провадження, вчинити крадіжку з вказаної території господарства. Реалізуючи свій кримінально протиправний умисел, обвинувачений ОСОБА_4 за попередньою змовою з невстановленою особою, матеріали щодо якої виділені в окреме провадження, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою особистого незаконного збагачення за рахунок чужого майна, переконавшись у тому, що за його діями ніхто не спостерігає, шляхом пошкодження огорожі у вигляді сітки типу "рабиці" незаконно проник на огороджену територію фермерського господарства "ВЕАЛ ВТ", звідки повторно таємно викрав одну секцію металевої конструкції "ферми" довжиною 5 метрів, шириною 40 сантиметрів, вагою 45 кілограмів, після чого з місця вчинення кримінального правопорушення втік і викраденим майном розпорядився на власний розсуд, чим заподіяв фермерському господарству "ВЕАЛ ВТ" майнову шкоду на суму 585 гривень.

08 березня 2021 року, приблизно, о 08-й годині, в смт Бородянці Бучанського району Київської області обвинувачений ОСОБА_4 разом із невстановленою особою, матеріали щодо якої виділені в окреме кримінальне провадження, проходив повз огороджену територію фермерського господарства "ВЕАЛ ВТ" по вул. Селекційній, 15 і в цей час у обвинуваченого ОСОБА_4 , який розумів, що територія вказаного фермерського господарства огороджена і вхід до неї обмежений, а також те, що на вказаній території може зберігатись майно вказаного господарства, виник кримінально протиправний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, після чого він запропонував цій невстановленій особі, матеріали щодо якої виділені в окреме провадження, вчинити крадіжку з вказаної території господарства. Реалізуючи свій кримінально протиправний умисел, обвинувачений ОСОБА_4 за попередньою змовою з невстановленою особою, матеріали щодо якої виділені в окреме провадження, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою особистого незаконного збагачення за рахунок чужого майна, переконавшись у тому, що за його діями ніхто не спостерігає, шляхом пошкодження огорожі у вигляді сітки типу "рабиці" незаконно проник на огороджену територію фермерського господарства "ВЕАЛ ВТ", звідки повторно таємно викрав одну секцію металевої конструкції "ферми" довжиною 5 метрів, шириною 40 сантиметрів, вагою 45 кілограмів, після чого з місця вчинення кримінального правопорушення втік і викраденим майном розпорядився на власний розсуд, чим заподіяв фермерському господарству "ВЕАЛ ВТ" майнову шкоду на суму 585 гривень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 винуватим себе визнав повністю, щиро розкаявся у скоєному і підтвердив викладене. Суду, зокрема, пояснив, що вранці 01, 02, 03 і 08 березня 2021 року він спільно зі знайомою особою через огорожу проникав на територію фермерського господарства, звідки викрадав металеві конструкції, які в подальшому здавав на пункт прийому металобрухту. На даний час він примирився з представником потерпілого, добровільно відшкодував йому завдані збитки і за згодою представника потерпілого фактично став проживати на території фермерського господарства.

Показання обвинуваченого ОСОБА_4 відповідають фактичним обставинам кримінального правопорушення і ніким не оспорюються.

В зв`язку з повним визнанням обвинуваченим своєї вини, за згодою учасників судового провадження, дослідження інших доказів визнано судом недоцільним відповідно до ч. 3 ст. 349 КПК України.

За результатами судового розгляду суд вважає, що винуватість ОСОБА_4 у вчиненні інкримінованого йому діяння знайшла своє підтвердження в судовому засіданні.

Кримінально протиправні дії обвинуваченого ОСОБА_4 суд кваліфікує за ч. 3 ст. 185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у сховище.

При призначенні покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, а також особу обвинуваченого ОСОБА_4 , який до кримінальної відповідальності притягується вперше, характеризується посередньо, постійної роботи не має.

Як обставини, що пом`якшують покарання, суд враховує щире каяття обвинуваченого і добровільне відшкодування завданих збитків.

На підставі викладеного суд вважає за необхідне призначити обвинуваченому ОСОБА_4 покарання в межах санкції ч. 3 ст. 185 КК України у виді позбавлення волі.

Водночас, враховуючи тяжкість кримінального правопорушення, обставини його здійснення, приймаючи до уваги щире каяття обвинуваченого ОСОБА_4 та добровільне відшкодування ним завданих збитків, суд приходить до висновку про можливість виправлення обвинуваченого без відбування покарання і вважає за можливе на підставі ст. 75 КК України звільнити обвинуваченого ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом визначеного судом іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього відповідно до ст. 76 КК України обов`язки.

Речові докази: три металеві конструкції "ферми" довжиною 5 метрів, шириною 40 сантиметрів, вагою 45 кілограмів кожна необхідно залишити фермерському господарству "ВЕАЛ ВТ", DVD-R диск "НР" необхідно залишити в матеріалах кримінального провадження (т. 2, а. 59).

Керуючись статтями 370, 371, 373, 374 Кримінального процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, і призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки.

До строку покарання ОСОБА_4 зарахувати попереднє ув`язнення з 08 березня 2021 року до 09 березня 2021 року.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом 1 (одного) року іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки.

Відповідно до ст. 76 КК України покласти на ОСОБА_4 обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Речові докази: три металеві конструкції "ферми" довжиною 5 метрів, шириною 40 сантиметрів, вагою 45 кілограмів кожна залишити фермерському господарству "ВЕАЛ ВТ", DVD-R диск "НР" залишити в матеріалах кримінального провадження.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Київського апеляційного суду через Бородянський районний суд Київської області протягом тридцяти днів з дня проголошення вироку.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку суду.

Копії вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Головуючий-суддяОСОБА_6

СудБородянський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення05.05.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу96708072
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —939/637/21

Ухвала від 18.08.2022

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Вирок від 05.05.2021

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Ухвала від 22.04.2021

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Ухвала від 25.03.2021

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні