Ухвала
від 26.04.2021 по справі 202/2498/21
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/2498/21

Провадження № 1-кс/202/2193/2021

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 квітня 2021 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Західної окружної прокуратури міста Дніпра ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшло зазначене клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

З клопотання убачається, що в провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 4202104000000163 від 23.02.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що відповідно до інформування Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області та інших матеріалів досудового розслідування було встановлено, що протягом 2018-2020 років РФ «Придніпровська залізниця» проведено ряд тендерних торгів з технічного переоснащення тягових підстанцій загальною вартістю понад 96 млн. грн. В результаті проведених конкурсних процедур переможцем обрано ТОВ «Сетинжис». Згідно з матеріалами досудового розслідування ТОВ «Сетинжис» у ході проведення конкурсних процедур вносились недостовірні відомості до документів, що підтверджують кваліфікацію учасника торгів. У складі пропозицій ТОВ «Сетинжис» надавало довідки щодо наявності кваліфікованих працівників, котрі планувалось задіяти у роботах з технічного переоснащення тягових підстанцій, у загальній кількості 29 осіб. Разом з цим, у вказаному періоді кількість працівників ТОВ «Сетинжис» не перевищувала 10 осіб. Вказані обставини дозволили ТОВ «Сетинжис» отримати перемогу в конкурсних торгах та укласти договори з РФ «Придніпровська залізниця» з кошторисом, який містив завідомо недостовірні відомості щодо обсягів заробітної плати працівників, які мали залучались до виконання будівельних робіт. Витрати на заробітну плату, заявлені підрядником за договорами з регіональною філією «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця», склали понад 9 млн. грн. У той же час, протягом вказаного періоду фонд заробітної плати працівників ТОВ «Сетинжис» не перевищував 131 тис. грн.

Поряд з цим, у зазначеному періоді ТОВ «Сетинжис» здійснювало фінансові операції з фіктивними підприємствами, які зареєстровані на підставних осіб: ТОВ «Вімгрей» (код ЄРДПОУ 42391436, адреса: Донецька обл., м. Маріуполь, вул. Сонячна, буд. 5), ТОВ «Клонсвін» (код ЄРДПОУ 42540830, юридична адреса: м. Дніпро, вул. Білостоцького, буд. 5), ТОВ «Компільніс» (код ЄРДПОУ 42545378, юридична адреса: м. Дніпро, вул. Пушкіна генерала, буд. 1), ТОВ «Революшнпрайм» (код ЄРДПОУ 42995473, юридична адреса: Київська обл., м. Обухів, буд. 148), ТОВ «ТД «Інтерелектро» (код ЄРДПОУ 40914220, юридична адреса: Донецька обл., м. Маріуполь, вул. Ушакова, буд.8). Протягом вказаного періоду ТОВ «Сетинжис» перерахувала на рахунки вказаних суб`єктів господарської діяльності понад 6 млн. грн.

Проведеним допитом ОСОБА_5 , яка значилась директором та засновником ТОВ «Клонсвін» у період проведення фінансових операцій з ТОВ «Сетинжис», встановлено, що дане підприємство їй невідоме, реєстрацію вказаного підприємства не здійснювала та нікого не уповноважувала на її здійснення, адреса підприємства їй не відома, жодних документів від імені ТОВ «Клонсвін» вона не підписувала, жодних фінансових операцій від вказаного підприємства не здійснювала.

Відповідно до отриманих від УСБУ в Дніпропетровській області матеріалів виконаного доручення слідчого офісні приміщення виконавця робіт ТОВ «Сетинжис» (код ЄРДПОУ 39284474), розташовані на 2 поверсі 5 поверхової нежитлової будівлі за адресою: м. Дніпро, вул. Ламана, буд. 19.

На даний час, в офісних приміщеннях ТОВ «Сетинжис» за адресою: м. Дніпро, вул. Ламана, буд. 19 (2 поверх 5 поверхової нежитлової будівлі), знаходяться оригінали наступних документів: договорів, укладених між регіональною філією «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» та ТОВ «Сетинжис», а також усіх додаткових угод до них, конкурсної документації в повному обсязі щодо об`єктів, виконання робіт по яким є предметом даних договорів, документів, що надавались учасниками під час проведення конкурсних процедур, протоколів засідання комітету конкурсних торгів, декларацій про початок виконання будівельних робіт, специфікацій, платіжних документів, рахунків, довіреностей, проектно-кошторисної документації, актів зустрічних звірок та актів приймання виконаних будівельних робіт (ф. КБ-2В), актів ф. КБ-3, службового листування, складеного у зв`язку з укладенням та виконанням зазначених договорів, та їх реалізації, дефектних актів, довідок про вартість виконаних робіт, підсумкових відомостей ресурсів, рахунків - фактур, договірних цін, актів проведення технічного нагляду, договорів на здійснення технічного нагляду, з додатками, розрахунків вартості проведення технічного нагляду, актів прихованих робіт, актів огляду прихованих робіт, зведених кошторисних розрахунків вартості об`єкта, розрахунків загальновиробничих витрат до локальних кошторисів, підсумкових відомостей ресурсів до локальних кошторисів, локальних кошторисів на будівельні роботи, дозволів на виконання будівельних робіт, експертних звітів, наказів про призначання та посадових інструкцій відповідальних осіб, задіяних у виконанні договорів, видаткових накладних, журналів проведення робіт, договорів на здійснення авторського нагляду із додатками та додатковими угодами, документів, які підтверджують здійснення авторського нагляду та здійснення оплати за ними, журналів авторського нагляду, листування з приводу здійснення авторського нагляду, документів із введення об`єктів завершеного будівництва в експлуатацію, відповідності закінченого будівництва проектній документації та підтвердження готовності введення в експлуатацію (сертифікати), технічні паспорти на об`єкти будівництва, акти прийому передачі документації по об`єктам будівництва із додатками, інвентаризаційний опис, протоколи засідань інвентаризаційної комісії, акти приймання передачі об`єктів завершеного будівництва, листування з приводу приймання в експлуатацію та експлуатації об`єктів будівництва, документів щодо використаних під час будівництва матеріалів та документів, щодо їх придбання, податкових розрахунків сум доходу, нарахованого на користь фізичних осіб (форма № 1 ДФ), документів щодо нарахування та виплати заробітної плати працівникам у період виконання робіт та інші документи пов`язані з виконанням умов зазначених договорів та виконання робіт; електронних носіїв інформації, чорнових записів, а також інших речей та документів, які мають доказове значення у даному кримінальному провадженні.

Вказані документимають доказовезначення укримінальному провадженніта необхіднідля документуванняпричетності довчиненого кримінальногоправопорушення службовихосіб регіональноїфілії «Придніпровськазалізниця» АТ«Укрзалізниця» таТОВ «Сетинжис»,а такожінших причетнихдо злочинуосіб,встановлення розміруспричиненої державімайнової шкоди,проведення судовихбудівельних,економічних,почеркознавчих експертиз. Вони можуть бути доказами в кримінальному провадженні, оскільки за їх допомогою можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та які підлягають доказуванню відповідно до ст. 91 КПК України.

Вищевказані речі та документи планується відшукати шляхом проведення обшуку, оскільки отримати їх у добровільному порядку згідно ст. 93 КПК України неможливо, оскільки вказані документи можуть підтвердити причетність до вчиненого кримінального правопорушення службових осіб регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» та ТОВ «Сетинжис», а також інших причетних до злочину осіб, тому можуть бути приховані ними задля ухилення від кримінальної відповідальності.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна приміщення, розташовані на 2 поверсі нежитлової 5 поверхової нежитлової будівлі за адресою: м. Дніпро, вул. Ламана, буд. 19, належать на праві власності ТОВ Проектно-конструкторське бюро «Стальмотаж», код ЄДРПОУ: 01412348.

У зв`язку з викладеним, слідчий просила надати дозвіл на проведення обшуку в офісних приміщеннях, що використовує ТОВ «Сетинжис» (код ЄРДПОУ 39284474), які розташовані на 2 поверсі нежитлової 5-ти поверхової будівлі за адресою: м. Дніпро, вул. Ламана, буд. 19, що належать на праві власності ТОВ Проектно-конструкторське бюро «Стальмотаж», код ЄДРПОУ: 01412348, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення наступних речей і документів: договорів, укладених між регіональною філією «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» та ТОВ «Сетинжис», а також усіх додаткових угод до них, конкурсної документації в повному обсязі щодо об`єктів, виконання робіт, по яким є предметом даних договорів, документів, що надавались учасниками під час проведення конкурсних процедур, протоколів засідання комітету конкурсних торгів, декларацій про початок виконання будівельних робіт, специфікацій, платіжних документів, рахунків, довіреностей, проектно-кошторисної документації, актів зустрічних звірок та актів приймання виконаних будівельних робіт (ф. КБ-2В), актів ф. КБ-3, службового листування, складеного у зв`язку з укладенням та виконанням зазначених договорів, та їх реалізації, дефектних актів, довідок про вартість виконаних робіт, підсумкових відомостей ресурсів, рахунків - фактур, договірних цін, актів проведення технічного нагляду, договорів на здійснення технічного нагляду, з додатками, розрахунків вартості проведення технічного нагляду, актів прихованих робіт, актів огляду прихованих робіт, зведених кошторисних розрахунків вартості об`єкта, розрахунків загальновиробничих витрат до локальних кошторисів, підсумкових відомостей ресурсів до локальних кошторисів, локальних кошторисів на будівельні роботи, дозволів на виконання будівельних робіт, експертних звітів, наказів про призначання та посадових інструкцій відповідальних осіб, задіяних у виконанні договорів, видаткових накладних, журналів проведення робіт, договорів на здійснення авторського нагляду із додатками та додатковими угодами, документів, які підтверджують здійснення авторського нагляду та здійснення оплати за ними, журналів авторського нагляду, листування з приводу здійснення авторського нагляду, документів із введення об`єктів завершеного будівництва в експлуатацію, відповідності закінченого будівництва проектній документації та підтвердження готовності введення в експлуатацію (сертифікати), технічні паспорти на об`єкти будівництва, акти прийому передачі документації по об`єктам будівництва із додатками, інвентаризаційний опис, протоколи засідань інвентаризаційної комісії, акти приймання передачі об`єктів завершеного будівництва, листування з приводу приймання в експлуатацію та експлуатації об`єктів будівництва, документів щодо використаних під час будівництва матеріалів та документів щодо їх придбання, податкових розрахунків сум доходу, нарахованого на користь фізичних осіб (форма № 1 ДФ), документів щодо нарахування та виплати заробітної плати працівникам у період виконання робіт та інші документи, пов`язані з виконанням умов зазначених договорів та виконання робіт, електронних носіїв інформації, чорнових записів, а також інших речей та документів, які мають доказове значення у даному кримінальному провадженні.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримала та просила його задовольнити.

Вислухавши слідчого, дослідивши клопотання із доданими до нього матеріалами, матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Встановлено, що у провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 4202104000000163 від 23.02.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна приміщення, розташовані на 2 поверсі нежитлової 5 поверхової нежитлової будівлі за адресою: м. Дніпро, вул. Ламана, буд. 19, належать на праві власності ТОВ Проектно-конструкторське бюро «Стальмотаж», код ЄДРПОУ: 01412348.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до вимог пунктів 4, 5, 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, за правилами якої слідчий суддя розглядає клопотання про проведення обшуку, клопотання про проведення обшуку повинно містити крім інших відомості про: підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до вимог п. 6 ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук (огляд) житла чи іншого володіння особи повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук (огляд).

Задовольняючи клопотання, слідчий суддя виходить з того, що матеріалами, доданими до нього, було підтверджено, що було вчинене зазначене у клопотанні кримінальне правопорушення, а також, що в офісних приміщеннях, що використовує ТОВ «Сетинжис» (код ЄРДПОУ 39284474), які розташовані на 2 поверсі нежитлової 5-ти поверхової будівлі за адресою: м. Дніпро, вул. Ламана, буд. 19, що належать на праві власності ТОВ Проектно-конструкторське бюро «Стальмотаж», код ЄДРПОУ: 01412348, можуть знаходитися зазначені в клопотанні речі та документи, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні.

Відповідно до вимог частини 5 статті 237 КПК України при проведенні обшуку дозволяється вилучення лише речей і предметів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Керуючись ст. ст. 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , а також іншим слідчим, які входять до складу групи слідчих у кримінальному провадженні № 4202104000000163 від 23.02.2021року, прокурорам, які входять до складу групи прокурорів у вказаному кримінальному провадженні, дозвіл на проведення обшуку в офісних приміщеннях, що використовує ТОВ «Сетинжис» (код ЄРДПОУ 39284474), які розташовані на 2 поверсі нежитлової 5-ти поверхової будівлі за адресою: м. Дніпро, вул. Ламана, буд. 19, що належать на праві власності ТОВ Проектно-конструкторське бюро «Стальмотаж», код ЄДРПОУ: 01412348, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення наступних речей і документів: договорів, укладених між регіональною філією «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» та ТОВ «Сетинжис», а також усіх додаткових угод до них, конкурсної документації в повному обсязі щодо об`єктів, виконання робіт, по яким є предметом даних договорів, документів, що надавались учасниками під час проведення конкурсних процедур, протоколів засідання комітету конкурсних торгів, декларацій про початок виконання будівельних робіт, специфікацій, платіжних документів, рахунків, довіреностей, проектно-кошторисної документації, актів зустрічних звірок та актів приймання виконаних будівельних робіт (ф. КБ-2В), актів ф. КБ-3, службового листування, складеного у зв`язку з укладенням та виконанням зазначених договорів, та їх реалізації, дефектних актів, довідок про вартість виконаних робіт, підсумкових відомостей ресурсів, рахунків - фактур, договірних цін, актів проведення технічного нагляду, договорів на здійснення технічного нагляду, з додатками, розрахунків вартості проведення технічного нагляду, актів прихованих робіт, актів огляду прихованих робіт, зведених кошторисних розрахунків вартості об`єкта, розрахунків загальновиробничих витрат до локальних кошторисів, підсумкових відомостей ресурсів до локальних кошторисів, локальних кошторисів на будівельні роботи, дозволів на виконання будівельних робіт, експертних звітів, наказів про призначання та посадових інструкцій відповідальних осіб, задіяних у виконанні договорів, видаткових накладних, журналів проведення робіт, договорів на здійснення авторського нагляду із додатками та додатковими угодами, документів, які підтверджують здійснення авторського нагляду та здійснення оплати за ними, журналів авторського нагляду, листування з приводу здійснення авторського нагляду, документів із введення об`єктів завершеного будівництва в експлуатацію, відповідності закінченого будівництва проектній документації та підтвердження готовності введення в експлуатацію (сертифікати), технічні паспорти на об`єкти будівництва, акти прийому передачі документації по об`єктам будівництва із додатками, інвентаризаційний опис, протоколи засідань інвентаризаційної комісії, акти приймання передачі об`єктів завершеного будівництва, листування з приводу приймання в експлуатацію та експлуатації об`єктів будівництва, документів щодо використаних під час будівництва матеріалів та документів щодо їх придбання, податкових розрахунків сум доходу, нарахованого на користь фізичних осіб (форма № 1 ДФ), документів щодо нарахування та виплати заробітної плати працівникам у період виконання робіт та інші документи, пов`язані з виконанням умов зазначених договорів та виконання робіт.

Строк дії ухвали до 25 травня 2021 року включно.

Ухвала надає право на проведення обшуку за адресою: м. Дніпро, вул. Ламана, буд. 19, лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.04.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу96720504
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —202/2498/21

Ухвала від 09.07.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 09.07.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні