Ухвала
від 05.05.2021 по справі 460/1226/21
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

05 травня 2021 року РівнеСправа №460/1226/21

Суддя Рівненського окружного адміністративного суду Н.О. Дорошенко, після одержання позовної заяви:

Головне управління ДПС у Рівненській області доПриватного підприємства "ПРОФІШЕЛ" про надання дозволу на погашення суми податкового боргу за рахунок майна, що перебуває у податковій заставі, В С Т А Н О В И В :

Головне управління ДПС у Рівненській області звернулося до Рівненського окружного адміністративного суду з позовом до Приватного підприємства "ПРОФІШЕЛ", у якому просить надати дозвіл на погашення усієї суми податкового боргу за рахунок майна відповідача, що перебуває у податковій заставі.

Ухвалою судді від 01 березня 2021 року позовна заява залишалася без руху. Позивачу встановлювався строк для усунення недоліків позовної заяви, який продовжено ухвалою від 30.03.2021.

За змістом списку креспонденції для передачі наручно, ухвалу від 30.03.2021 отримано позивачем 06.04.2021.

16.04.2021 від Головного управління ДПС у Рівненській області надійшло клопотання про продовження процесуального строку для усунення недоліків позовної заяви.

Крім того, позивач у зазначений у клопотанні строк допущені недоліки усунув, відтак позовна заява вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду.

У зв`язку з тимчасовою непрацездатністю головуючого судді та перебуванням у відпустці вирішення питання щодо відкриття провадження у справі здійснено судом 05.05.2021.

Відповідно до ч.2 ст.121 КАС України, встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне продовжити процесуальний строк на усунення недоліків позовної заяви, встановлений ухвалою від 01.03.2021, до 27.04.2021.

За результатами перевірки матеріалів позову в порядку статті 171 КАС України, суд встановив:

1) позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність (частина друга статті 43 КАС України);

2) позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 цього Кодексу;

3) позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства (статті 19, 20, 21 КАС України);

4) позовну заяву подано з дотриманням правил підсудності (статті 25, 26 КАС України);

5) позов подано у строк, установлений законом (стаття 122 КАС України);

6) немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху (частина перша статті 169 КАС України), повернення позовної заяви (частина четверта статті 169 КАС України) або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом (стаття 170 КАС України).

Частиною першою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

З урахуванням положень статей 12, 257 КАС України суд вважає, що дана адміністративна справа є справою незначної складності та підлягає розгляду у порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись статтями 171, 256-257, 261 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання Головного управління ДПС у Рівненській області задовольнити.

Продовжити Головному управлінню ДПС у Рівненській області процесуальний строк на усунення недоліків позовної заяви, встановлений ухвалою судді від 01.03.2021, до 27.04.2021.

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління ДПС у Рівненській області ( вул. Відінська, буд. 12, м. Рівне, 33023 ) до Приватного підприємства "ПРОФІШЕЛ" ( вул. С.Бандери, 61, смт Млинів, Рівненська область, 35101 ) про надання дозволу на погашення суми податкового боргу за рахунок майна, що перебуває у податковій заставі.

Розгляд справи провести за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

Справа розглядатиметься одноособово суддею Дорошенко Н.О.

Відповідачу, у строк не пізніше 5 днів з дня отримання ухвали, у разі заперечення проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, подати до суду відповідні письмові заперечення, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Роз`яснити учасникам справи, що в силу вимог частини другої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України розгляд справи по суті починається через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов тривалістю не більше 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.6 ст.162 КАС України).

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення.

У відповідності до вимог ч.3 ст.162, 163, 164 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву, відповіді на відзив, заперечень до суду, їхні копії та доданих до них документів повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1770.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.О. Дорошенко

Дата ухвалення рішення05.05.2021
Оприлюднено11.05.2021
Номер документу96729198
СудочинствоАдміністративне
Сутьнадання дозволу на погашення суми податкового боргу за рахунок майна, що перебуває у податковій заставі

Судовий реєстр по справі —460/1226/21

Ухвала від 09.12.2021

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.О. Дорошенко

Ухвала від 05.05.2021

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.О. Дорошенко

Ухвала від 30.03.2021

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.О. Дорошенко

Ухвала від 01.03.2021

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.О. Дорошенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні