Рішення
від 23.04.2021 по справі 348/2077/18
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа №348/2077/18

23 квітня 2021 року м. Надвірна

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

в складі головуючого-судді: Міськевич О.Я.

з участю секретаря судового засідання: Скоблей О.В.

позивача: ОСОБА_1

представника позивача: ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3 : Гедзика В.М.

представника відповідача -

Пасічнянської сільської ради: Михайлюк М.І.

розглянувши в порядку загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні в приміщенні Надвірнянського районного суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Крихівецької сільської ради Івано-Франківської міської ради, ОСОБА_3 , державного реєстратора Федорина Мирослава Михайловича, Пасічнянської сільської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог ПАТ Укрнафта про визнання недійсним та скасування рішення державного реєстратора,-

ВСТАНОВИВ:

Короткий зміст позовних вимог:

ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до Крихівецької сільської ради Івано-Франківської міської ради, ОСОБА_3 , державного реєстратора Федорина М.М., третя особа, яка не заявляє самостійних вимог ПАТ Укрнафта про визнання недійсним та скасування рішення державного реєстратора.

Ухвалою Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області від 07.10.2019 до участі в даній справі залучено в якості співвідповідача Пасічнянську сільську раду.

Позовні вимоги позивач мотивує тим, що на підставі виписки з погосподарської книги, серія та номер 4640, виданої 18.12.17 Пасічнянською сільською радою Надвірнянського району, державний реєстратор Івано-Франківської міської ради Федорин М.М. прийняв рішення, індексний номер 38907988 від 22.12.2017, про державну реєстрацію права приватної власності ОСОБА_3 на житловий будинок загальною площею 64,9 кв.м., житловою площею 42,3 кв.м., за адресою АДРЕСА_1 , реєстраційний № 1446667526240.

Вважає рішення державного реєстратора незаконним, оскільки житловий будинок побудовано в 1985-х роках без виділення земельної ділянки під будівництво та дозволу на початок виконання будівельних робіт. Тому житловий будинок знаходиться в межах гірничого відводу та охоронної зони газопроводу, за 75 метрів від діючої скважини та 140 метрів від газопроводу, які перебувають на балансі НГВУ Надвірнанафтогаз , що підтверджується рішенням виконкому Пасічнянської сільської ради № 210 від 25.12.2009, де зазначено, що спірне будинковолодіння знаходиться в межах гірничого відводу, відповіді ПАТ Укрнафта від 01.02.2018, де зазначено, що земельна ділянка під будівництво житлового будинку знаходиться в 150-метровій охоронній зоні свердловини № З25-Битків та неможливо виготовлення правовстановлюючих документів, так як порушено вимоги додатку № 2 до НПАОП 11.1-1.01.08 Правила безпеки в нафтогазодобувній промисловості України, відповіді ПАТ Укрнафта від 06.08.2018, де повідомлено, що газопровід та свердловина не ліквідовані та знаходяться на балансі НГВУ, та актом сільської ради від 17.09.2018, де зазначено що житловий будинок розташований в межах гірничого відводу на віддалі 75 метрів від свердловини та 140 метрів від газопроводу.

Правовий режим гірничого відводу та газопроводів визначають акт надання та проект гірничого відводу, виданий згідно ст. 17 Кодексу України про надра, Положення про порядок надання гірничих відводів, затверджене постановою КМУ від 27.01.1995, та Закони України Про трубопровідний транспорт , Про правовий режим земель охоронних зон об`єктів магістральних трубопроводів , інші нормативні акти.

Право власності на домоволодіння спірне, так як рішенням виконкому Пасічнянської сільської ради від 25.12.2009 домоволодіння АДРЕСА_1 було надано йому у власність та було доручено ОБТІ видати йому свідоцтво про право власності. Крім цього спірний житловий будинок знаходиться на його земельній ділянці, яка має сільськогосподарське призначення - рілля, та виділена йому за рішенням сесії Пасічнянської сільської ради від 29.12.2003, що підтверджується наведеним рішенням та довідкою Пасічнянської сільської ради від 26.02.2018.

Також зазначає про відсутність рішення сільської ради про присвоєння поштової адреси спірному домоволодінню та відсутності кадастрового номера земельної ділянки під самовільно побудованим будинком та її цільове призначення.

Також порядок державної реєстрації визначає ст. 15 Закону України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень , який передбачає обов`язкову стадію у формі встановлення факту відсутності підстав для відмови в державній реєстрації прав та їх обтяжень чи зупинення розгляду заяви про держреєстрацію, до прийняття рішення про державну реєстрацію.

Водночас держреєстратор дану стадію пропустив і не задумався, чому дію не хочуть здійснити по місцю знаходження нерухомого майна.

Крім того порушено вимоги п. 10-1 Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затверджених постановою КМУ від 25.12.2015, за яким при державній реєстрації права власності на об`єкт нерухомого майна, утворений у результаті нового будівництва чи реконструкції, на об`єкт незавершеного будівництва автоматично за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав у режимі реального часу отримуються відомості Єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів.

Короткий зміст відзиву на позов:

04.12.2018 від представника відповідача ОСОБА_3 -адвоката Гедзика В.М. поступив відзив на позовну заяву, в якому зазначено, що відповідач ОСОБА_3 позовні вимоги позивача не визнає, вважає їх безпідставними та необґрунтованими.

Так, фактично будинок, реєстрація права власності якого є предметом даного судового розгляду, споруджено ще до 1992 року, а саме у 1971 році.

Статтею 31 Закону України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень встановлено особливості державної реєстрації прав на об`єкти нерухомого майна, що були закінчені будівництвом до 5 серпня 1992 року та розташовані на територіях сільських, селищних, міських рад, якими відповідно до законодавства здійснювалося ведення погосподарського обліку.

Зокрема для проведення державної реєстрації прав власності на індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі і споруди, прибудови до них, що були закінчені будівництвом до 5 серпня 1992 року та розташовані на територіях сільських, селищних, міських рад, якими відповідно до законодавства здійснювалося ведення погосподарського обліку, і щодо зазначених об`єктів нерухомості раніше не проводилася державна реєстрація прав власності, подаються: 1.виписка із погосподарської книги, надана виконавчим органом сільської ради (якщо такий орган не створений - сільським головою), селищної, міської ради або відповідною архівною установою; 2.документ, що посвідчує речове право на земельну ділянку під таким об`єктом, крім випадку, коли таке речове право зареєстровано в Державному реєстрі прав.

Пунктом 43 Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень встановлено, що для державної реєстрації права власності на індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі і споруди, прибудови до них, що закінчені будівництвом до 5 серпня 1992 року та розташовані на території сільських, селищних, міських рад, якими відповідно до законодавства здійснювалося ведення погосподарського обліку, замість документів, передбачених пунктом 42 цього Порядку, можуть бути подані: 1.документ, що посвідчує речове право на земельну ділянку, на якій розташований об`єкт нерухомого майна, у тому числі рішення відповідної ради про передачу (надання) земельної ділянки в користування або власність чи відомості про передачу (надання) земельної ділянки в користування або власність з погосподарської книги; 2.виписка з погосподарської книги, надана виконавчим органом сільської ради (якщо такий орган не створений, - сільським головою), селищної, міської ради або відповідною архівною установою.

З урахуванням відповідних вимог закону, для реєстрації права власності на об`єкт нерухомості, державному реєстратору ОСОБА_3 було подано виписку з погосподарської книги № 4 Пасічнянської сільської ради № 4640 від 18.12.2017 з інформацією про відповідне домогосподарство.

Зважаючи на викладене, доводи позивача щодо протиправності дій державного реєстратора Федорина М.М. є надуманими та безпідставними.

Стосовно того, що 25.12.2009 виконавчим комітетом Пасічнянської сільської ради, нібито, приймалось рішення про оформлення права власності на вище вказаний будинок за ОСОБА_1 , то такі доводи також не заслуговують на увагу, оскільки оригіналу або належним чином завіреної копії згадуваного рішення позивачем суду не надано. Разом з тим, право власності виникає з моменту його державної реєстрації. Відповідно, навіть за наявності такого рішення, воно не було реалізоване. Відповідно, право власності у позивача не виникло.

З приводу наявності захисних зон свердловин чи інших обмежень, то вони стосуються земельної ділянки, яка не є предметом даного судового розгляду і не стосується оскаржуваного рішення реєстратора. Більше того, посилання позивача на норми законодавства чинного з 1995 року є неправильним, оскільки будинок збудовано у 1971 році.

Короткий зміст пояснень третьої особи:

11.06.2019 від представника третьої особи ПАТ Укрнафта -адвоката Глинки Р.Я. поступили письмові пояснення, в яких зазначено, що ПАТ Укрнафта підтримує позовні вимоги позивача та просить позов задоволити повністю.

Так, ОСОБА_3 звернувся до НГВУ Надвірнанафтогаз із заявою вх. № 05 від 23.01.2018 про надання йому згоди на виготовлення правоустановчих документів на земельну ділянку площею 0,2296 га за цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд по АДРЕСА_1 .

01.02.2018 НГВУ Надвірнанафтогаз листом № 01/01/11/07/02/05-02/1/317 надала ОСОБА_3 відповідь про відмову (неможливість) у виготовленні правоустановчих документів на земельну ділянку площею 0,2296 га за цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд по АДРЕСА_1 .

Зазначена відмова НГВУ Надвірнанафтогаз була надана з посиланням на недотриманням вимог додатку № 2 до нормативно-правового акта з охорони праці НПАОП 11.1-1.01.-08 Правила безпеки в нафтогазодобувній промисловості України в зв`язку з тим, що вище вказана земельна ділянка площею 0,2296 га розташована у 150-метровій зоні свердловини № 325-Битків, яка знаходиться на балансі НГВУ Надвірнанафтогаз .

Також до НГВУ Надвірнанафтогаз звернулася Пасічнянська сільська рада листом № 365/02.2-18 від 04.09.2018 (вх. № 1050 від 05.09.2018) про надання інформації щодо розташування земельної ділянки площею 0,25 га, за цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд по АДРЕСА_1 , в охоронних зонах газопроводів, нафтопроводів і свердловин та можливість виготовлення правоустановчих документів на вказану земельну ділянку.

06.11.2018 НГВУ Надвірнанафтогаз листом № 01/01/11/07/02/05-02/1/2133 надала Пасічнянській сільській раді відповідь про відмову (неможливість) у виготовленні правоустановчих документів на земельну ділянку площею 0,2296 га за цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд по АДРЕСА_1 .

Зазначена відмова НГВУ Надвірнанафтогаз була надана з посиланням на недотриманням вимог додатку 2 до нормативно-правового акта з охорони праці НПАОП 11.1-1.01.-08 Правила безпеки в нафтогазодобувній промисловості України в зв`язку з тим, що вище вказана земельна ділянка площею 0,2296 га розташована у 150-метровій зоні свердловини № 325-Битків, яка знаходиться на балансі НГВУ Надвірнанафтогаз .

Власником свердловин Битків-Бабченського нафтогазоконденсатного родовища є ПАТ Укрнафта , які передані в оренду СП УкрКарпатОйл ЛТД для видобутку, збору та зберігання продукції. Вказана юридична особа є власником ліцензії на видобування вуглеводнів на Битків-Бабченському нафтогазоконденсатному родовищі, що підтверджується спеціальним дозволом на користування надрами № 310 від 27.07.1995, строк дії до 27.07.2035, та актом про надання гірничого відводу № 3192 від 20.03.2017.

Свердловина № 325 Битків-Бабченського нафтогазоконденсатного родовища введена в експлуатацію 19.12.1955, станом на даний час знаходиться в дегазаційному (контрольному) фонді цеху з видобутку нафти та газу НГВУ Надвірнанафтогаз .

Згідно додатку № 2 Правил безпеки в нафтогазодобувній промисловості України, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 02 червня 2008 року за № 497/15188, вказано мінімальні відстані об`єктів облаштування нафтових і газових родовищ до будівель і споруд, зокрема пунктом З передбачена відстань від устя дегазаційної (контрольної) свердловини до житлових будинків становить 150 метрів. Як вбачається з акту Пасічнянської сільської ради від 17.09.2018 будинок на АДРЕСА_1 розташований на відстані 75 метрів від устя сфердловини № 325 Битків-Бабченського нафтогазоконденсатного родовища ПАТ Укрнафта , тобто в охоронній зоні свердловини.

Правилами безпеки в нафтогазодобувній промисловості України передбачено, що охоронна зона - це територія, прилегла до об`єктів нафтогазодобувної промисловості (ділянки землі, водойми, річки, лісу тощо), на якій господарська діяльність здійснюється із певними обмеженнями, установленими чинним законодавством. У межах охоронних зон не допускається присутність сторонніх осіб.

Факт розташування в охоронній зоні будинку на АДРЕСА_1 на відстані 75 метрів від устя свердловини № 325 Битків-Бабченського нафтогазоконденсатного родовища також підтверджується викопіюванням з топографічного плану М 1:5000.

ПАТ Укрнафта вважає, що житловий будинок по АДРЕСА_1 є самочинним будівництвом, оскільки, як вбачається з матеріалів судової справи, будинок побудований на земельній ділянці, що не була відведена в установленому порядку для цієї мети. Будинок збудовано без належного документа чи належно затвердженого проекту, а також з істотними порушеннями будівельних норм і правил, зокрема в охоронній зоні свердловини.

Згідно ч. 1 ст. 376 ЦК України самочинно збудованим зважається об`єкт нерухомості, якщо: 1) він збудований або будується на земельній ділянці, що не була відведена в установленому порядку для цієї мети; 2) об`єкт нерухомості збудовано без належного документа чи належно затвердженого проекту; 3) об`єкт нерухомості збудований з істотними порушеннями будівельних норм і правил.

Наявність хоча б однієї із трьох зазначених у частині першій статті 376 ЦК України ознак свідчить про те, що об`єкт нерухомості є самочинним. В даному випадку водночас є три підстави вважати житловий будинок по АДРЕСА_1 самочинним будівництвом.

Також вказаний житловий будинок в охоронній зоні свердловини слугує небезпекою для життя і здоров`я людей, які в ньому проживають.

ПАТ Укрнафта погоджується з позицією позивача, викладеною в позовній заяві, щодо дій зі сторони державного реєстратора Крихівецької сільської ради Івано-Франківської міської ради Федорина М.М. в частині неправомірної державної реєстрації - внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно права приватної власності ОСОБА_3 на житловий будинок загальною площею 64,9 кв.м. за адресою АДРЕСА_1 (індексний номер № 3807988 від 22.12.2017, реєстраційний № 1446667522640).

Приймаючи оскаржуване рішення - внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно права приватної власності ОСОБА_3 на житловий будинок загальною площею 64,9 кв.м. за адресою АДРЕСА_1 , (індексний номер № 3807988 від 22.12.2017, реєстраційний № 1446667522640), виходячи з поданих заявником документів не в повному обсязі, у державного реєстратора Федорина М.М. були наявні законодавчо мотивовані підстави для зупинення розгляду заяви про державну реєстрацію прав.

Таким чином рішення про державну реєстрацію прав на нерухоме майно права приватної власності ОСОБА_3 на житловий будинок загальною площею 64,9 кв.м. за адресою АДРЕСА_1 (індексний номер № 3807988 від 22.12.2017, реєстраційний № 1446667522640), прийняте державним реєстратором Крихівецької сільської ради Івано-Франківської міської ради Федорином М.М., є протиправним та належить до скасування.

Короткий зміст заяви про зміну предмету та підстав позову:

04.10.2019 від позивача ОСОБА_3 поступила письмова заява про зміну предмету та підстав позову, в якій зазначено, що в ході підготовчого засідання 3-я особа ПАТ Укрнафта долучила пояснення та перелік документів, за якими Пасічнянська сільська рада знала про знаходження спірного будинку в зоні гірничого відводу та 150 метрової охоронної зони свердловини № 325 Битків-Бабченського нафтогазоконденсатного родовища.

В зв`язку з цим виникла необхідність змінити предмет та підстави позову, про які йому до цього не було відомо.

Зокрема Пасічнянська сільська рада видала виписку з по господарської книги 4 № 4640 від 18.12.2017, на підставі якої ОСОБА_3 здійснив 22.12.2017 реєстрацію свого права власності на житловий будинок АДРЕСА_1 , загальною площею 64,9 кв.м. та житловою площею 42,3 кв.м.

Водночас дана виписка з погосподарської книги не відповідає дійсності, так в погосподарській книзі не міститься даних про власника житлового будинку, а є тільки зареєстровані в даному домоволодінні особи. Водночас в спірній виписці від 18.12.2017 зазначено тільки ОСОБА_3 , та який, завдяки цьому, став єдиним зареєстрованим власником домоволодіння АДРЕСА_1 , що суперечить фактичним даним в погосподарській книзі та рішенню виконкому Пасічнянської сільської ради від 25.12.2009, за яким домоволодіння АДРЕСА_1 надано йому у власність. В зв`язку з цим згідно п. 40, 41 Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого постановою КМУ № 1127 від 25.12.2015 заінтересована сторона повинна була подати договір співвласників про розподіл часток у спільній власності на самочинно збудований об`єкт.

Крім цього, в спірній виписці від 18.12.2017 не вірно зазначено назву вулиці, оскільки на 2017 рік вона була АДРЕСА_1 , а не АДРЕСА_1, загальну площу - 64,9 кв.м. та житлову площу - 42,3 кв.м. житлового будинку, оскільки за записами в погосподарській книзі загальна площа будинку становить70 кв.м., а житлова - 40 кв.м., теж в виписці помилково зазначено площу і цільове призначення земельної ділянки - для будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських споруд, та що житловий будинок та земля площею 0,17 га. знаходиться в особистому користуванні ОСОБА_3 для об`єктів з кодами 1, 2, 3, 4, та сільським головою скрито, що земля знаходиться в охоронній зоні та в межах гірничого відводу, що спростовується копіями записів погосподарської книги Пасічнянської сільської ради на 2011-2015 роки, які було надано йому сільською радою тільки 26.09.2019 та є підставою для збільшення вимог, та матеріалами, наданими представником Укрнафта .

За відповіддю управління Держархбудінспекції в Івано-Франківській області № 1009-1.18/574 від 03.06.2019 в Єдиному реєстрі документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, що ведеться з 20.05.2011 року, відсутня інформація про наявність у ОСОБА_3 документів, що дають право на виконання підготовчих, будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів по АДРЕСА_1 , тому спірна будівля є самовільно побудованою і не в 70-х, а в 90-х роках.

Про невідповідність даної виписки достовірно знали сільський голова с. Пасічна Михайлюк М. та ОСОБА_3 , що підтверджується рішенням виконкому Пасічнянської сільської ради № 210 від 25.12.2009 про оформлення йому права власності на спірне домоволодіння, та що воно знаходиться в межах гірничого відводу, двома рішеннями сесії Пасічнянської сільської ради від 29.12.2003 про відмову ОСОБА_3 від земельної ділянки площею 0,3332 га по АДРЕСА_1 і віднесення до земель запасу та про надання її йому в приватну власність, довідкою Пасічнянської сільської ради № 859 від 26.02.2018 про те, що спірна земельна ділянка площею 0,3332 га по АДРЕСА_1 передана йому у приватну власність.

Крім цього 04.09.2018 особисто сільський голова Михайлюк В.В. звертався з запитом до начальника НГВУ Надвірнанафтогаз про надання інформації, чи знаходиться спірна земельна ділянка в охоронних зонах нафтопроводів чи свердловин, на що отримав відповідь від ПАТ Укрнафта № 01/01/11/07/02/05-02/1-2133 від 06.11.2018, що спірна земельна ділянка по АДРЕСА_1 розташована в межах гірничого відводу Битків- Бабченського родовища та в 150-метровій охоронній зоні свердловини № 325-Битків, що знаходиться на балансі НГВУ Надвірнанафтогаз та вважає неможливим виготовлення документів для будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських споруд по АДРЕСА_1 .

Звертався особисто ОСОБА_3 з заявою від 22.01.2018 до начальника НГВУ Надвірнанафтогаз про дачу згоди на виготовлення документів для обслуговування житлового будинку по АДРЕСА_1 , на яку отримав відповідь ПАТ Укрнафта від 01.02.2018 за № 01/01/11/07/02/05-02/1/317 з аналогічними мотивами відмови в задоволенні його заяви.

В зв`язку з цим, видавши 18.12.2017 ОСОБА_3 суперечливу та недостовірну виписку з погосподарської книги № 4 за № 4640, Пасічнянський сільський голова порушив раніше прийняті рішення виконкому і сесії сільської ради від 25.12.2009 та від 29.12.2003, самовільно змінив цільове призначення землі, чим перевищив свою компетенцію і повноваження та порушив рішення Конституційного Суду України від 16.04.2009 (справа № 7-рп/2009 про скасування актів органів місцевого самоврядування), за яким органи місцевого самоврядування не можуть скасовувати свої попередні рішення, вносити до них зміни, якщо відповідно до приписів цих рішень виникли правовідносини, пов`язані з реалізацією певних суб`єктивних прав та охоронюваних законом інтересів, і суб`єкти цих правовідносин заперечують проти їх зміни чи припинення. В даному випадку порушено його права та інтереси та ПАТ Укрнафта , та вони заперечують проти їх зміни чи припинення, та порушено вимоги додатку 2 до нормативно-правового акта з охорони праці НПАОП 11.1-1.01-08 Правила безпеки в нафтогазодобувній промисловості України , за якими заборонено будівництво та виготовлення гіравовстановлюючих документів на земельну ділянку під будівництво та обслуговування житлового будинку та господарських споруд в межах гірничого відводу та 150-метровій охоронній зоні свердловин.

Стислий виклад позицій сторін:

Позивач та його представник в судовому засіданні позовні вимоги позивача підтримали повністю з підстав, зазначених в позовній заяві та заяві про зміну предмету та підстав позову, просили суд постановити рішення, яким визнати недійсною виписку із погосподарської книги № 4 за № 4640 від 18.12.2017, видану Пасічнянською сільською радою Надвірнянського району Івано-Франківської області, та скасувати рішення державного реєстратора Федорина М.М. Крихівецької сільської ради Івано-Франківської міської ради, індексний номер 38907988 від 22.12.2017 11:27:40. про державну реєстрацію права приватної власності на житловий будинок АДРЕСА_1 за ОСОБА_3 .

Представник відповідача Крихівецької сільської ради Івано-Франківської міської ради в судове засідання не з`явився, від заступника сільського голови поступило письмове клопотання, в якому просить справу розглядати у відсутності їх представника. Також від заступника голови Крихівецької сільської ради поступила письмова заява, в якій зазначає, що Крихівецька сільська рада не може бути належним відповідачем по даній справі, оскільки відповідачем є державний реєстратор, який несе персональну відповідальність за виконання покладених на нього завдань.

Представник відповідача ОСОБА_3 -адвокат Гедзик В.М. в судовому засіданні позовні вимоги позивача не визнав з підстав, зазначених у відзиві на позовну заяву, просив суд в задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 відмовити.

Відповідач державний реєстратор Федорин М.М. в судове засідання повторно не з`явився, про час і місце слухання справи повідомлений належним чином, у відповідності до ч. 11 ст. 128 ЦПК України, шляхом розміщення оголошення про виклик до суду на офіційному веб-сайті судової влади України, з опублікуванням якого особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.Про причини неявки відповідач не повідомив, заяви про слухання справи у його відсутності не поступало.

Представник відповідача Пасічнянської сільської ради в судовому засіданні позовні вимоги позивача не визнала, заперечила обставини на які посилається позивач. Суду пояснила, що згідно записів погосподарської книги № 4 Пасічнянської сільської ради житловий будинок та земельна ділянка в АДРЕСА_1 обліковані за ОСОБА_3 . До компетенції виконкомів місцевих рад відносилось також питання узаконення цих будівель та внесення записів про право власності на будинки за громадянами у погосподарських книгах місцевих рад. Для проведення державної реєстрації прав власності на індивідуальні (садибні) житлові будинки, що були закінчені будівництвом до 5 серпня 1992 року та розташовані на територіях сільських, рад, якими відповідно до законодавства здійснювалося ведення погосподарського обліку, і щодо зазначених об`єктів нерухомості раніше не проводилася державна реєстрація прав власності, подаються: 1) виписка із погосподарської книги, надана виконавчим органом сільської ради із заначення в тому числі рішення щодо користування на земельну діляднку під таким об`єктом..Тому сільською радою на підтвердженням належності житлового будинку, правомірно надано ОСОБА_3 виписка із погосподарської книги, № 4 за № 4640 від 18.12.2017. Вважає позовні вимоги безпідставними та просить в задоволенні позову відмовити.

В подальшому представник Пасічнянської сільської ради в судове засідання не з`явилась, від сільського голови поступила письмова заява, в якій просить подальший розгляд справи здійснювати у відсутності їх представника.

Представник третьої особи ПАТ Укрнафта в судове засідання не з`явився, однак від поступила письмова заява, в якій просить справу розглядати у його відсутності, позовні вимоги позивача підтримує з підстав, зазначених у письмових поясненнях.

Процесуальні дії у справі:

Ухвалою судді Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області Флоряк Д.В. від 05.10.2018 по даній справі відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче засідання.

Ухвалою Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області від 18.03.2019 по даній справі закрито підготовче засідання та призначено справу до судового розгляду по суті. Також залучено до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - НГВУ Надвірнанафтогаз . Крім того замінено відповідача Івано-Франківську міську раду на Крихівецьку сільську раду Івано-Франківської міської ради.

Ухвалою Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області від 14.05.2019 по даній справі замінено третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору НГВУ Надвірнанафтогаз на ПАТ Укрнафта . Також залучено в якості співвідповідача Федорина М.М. як державного реєстратора.

Ухвалою судді Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області Міськевич О.Я. від 29.08.2019 дану справу прийнято до свого провадження.

Ухвалою Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області від 07.10.2019 по даній справі повторно призначено підготовче засідання. Також залучено до участі в даній справів якості співвідповідача Пасічнянську сільську раду.

Ухвалою Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області від 27.11.2019 в задоволенні заяви позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову відмовлено.

Ухвалою Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області від 09.06.2020 по даній справі закрито підготовче засідання та призначено справу до судового розгляду по суті.

Фактичні обставини, встановлені судом:

Судом встановлено, що 20.12.2017 о 16:19:12 державним реєстратором Крихівецької сільської ради Івано-Франківської міської ради на підставі виписки з по господарської книги, серія та номер 4640, виданої 18.12.2017 Пасічнянською сільською радою, внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запис про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, а саме житловий будинок, загальною площею 64,9 кв.м., житловою площею 42,3 кв.м., та огорожу, розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер об`єкта неруховомого майна 1446667526240, номер запису про право власності 24103708, що підтверджується копією Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 22.12.2017, індексний № 108723633 (Т. 1, а.с. 6).

Як вбачається з копії відповіді НГВУ Надвірнанафтогаз 01.02.2018 № 01/01/11/07/02/05-02/1/317, наданої на заяву ОСОБА_3 щодо надання згоди на виготовлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку, земельна ділянка площею 0,2296 га за цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд по АДРЕСА_1 , розташована в межах гірничого відводу Битків-Бабченського родовища, в 150-метровій охоронній зоні свердловини № 325-Битків, яка знаходиться на балансі НГВУ Надвірнанафтогаз . Тому у зв`язку з недотриманням вимог додатку № 2 до нормативно-правового акта з охорони праці НПАОП 11.1-1.01.-08 Правила безпеки в нафтогазодобувній промисловості України НГВУ Надвірнанафтогаз вважає неможливим виготовлення правоустановчих документів на дану земельну ділянку (Т. 1, а.с. 4, 136, 137).

Згідно копії рішення виконавчого комітету Пасічнянської сільської ради від 25.12.2009 № 210 вбачається, що виконавчий комітет Пасічнянської сільської ради вирішив оформити ОСОБА_1 право власності на будинковолодіння в АДРЕСА_1 , в межах гірничого відводу Надвірнянського НГВУ (Т. 1, а.с. 7).

29.12.2003 Пасічнянською сільською радою прийнято рішення вилучити із користування ОСОБА_3 земельну ділянку площею 0,3332 га (ріллі) в АДРЕСА_1 , і віднести її до земель запасу сільської ради (Т. 1, а.с. 9).

Також 29.12.2003 Пасічнянською сільською радою прийнято рішення надати ОСОБА_1 у приватну власність земельну ділянку площею 0,3332 га (ріллі) в АДРЕСА_1 (Т. 1 , а.с. 8).

Як вбачається з довідки Пасічнянської сільської ради від 26.02.2018 № 859, згідно рішення Пасічнянської сільської ради № 57 від 29.12.2003 ОСОБА_1 у приватну власність передана земельна ділянка площею 0,3332 га (ріллі) в АДРЕСА_1 (Т. 1 , а.с. 10).

Згідно копії акту обстеження матеріально-побутових умов сім`ї, складеного депутатом Пасічнянської сільської ради вбачається, що житловий будинок ОСОБА_3 , що зрозташований в АДРЕСА_1 , знаходиться в межах гірничого відводу свердловини № 325-Битків, яка знаходиться на балансі НГВУ Надвірнанафтогаз , а саме на відстані 75 метрів від газопроводу ГУ-256-ГУ-270-КС ПГПВ ДГПЗ (Т. 1, а.с. 11).

Як вбачається з даних копії виписки з погосподарської книги № 4 Пасічнянської сільської ради від 18.12.2017 № 4640, в особистому користуванні ОСОБА_3 перебуває житловий будинок, розташований в АДРЕСА_1 , 1971 року побудови, загальною площею 64,9 кв.м., житловою площею 42,3 кв.м., та земельна ділянка площею 0,1700 га., цільове призначення - для будівництва, обслуговування житлового будинку, господарських будівель. Підстава: по господарська книга № 4, господарство № 02-571-1, сторінка № 112 (Т. 1, а.с. 39, 177).

Власником свердловин Битків-Бабченського нафтогазоконденсатного родовища є ПАТ Укрнафта , які передані в оренду спільному підприємству УкрКарпатОйл ЛТД для видобутку, збору та зберігання продукції. Вказана юридична особа є власником ліцензії на видобування вуглеводнів на Битків-Бабченському нафтогазоконденсатному родовищі, що підтверджується спеціальним дозволом на користування надрами № 310 від 27.07.1995 року, строк дії до 27.07.2035, та актом про надання гірничого відводу №3192 від 20.03.2017 року (Т. 1, а.с. 79-80, 140-144).

04.09.2018 за № 365/02.2-18 Пасічнянська сільська рада звернулась до НГВУ Надвірнанафтогаз про надання інформаці щодо розташування земельної ділянки площею 0,25 га, за цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд по АДРЕСА_1 , в охоронних зонах газопроводів, нафтопроводів і свердловин, та можливість виготовлення правоустановчих документів на вказану земельну ділянку (Т. 1, а.с. 138).

06.11.2018 року НГВУ Надвірнанафтогаз листом № 01/01/11/07/02/05-02/1/2133 надала Пасічнянській сільській раді відповідь про неможливість виготовлення правоустановчих документів на земельну ділянку площею 0,2296 га за цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд по АДРЕСА_1 , оскільки вказана земельна ділянка площею 0,2296 га розташована у 150-метровій охоронній зоні свердловини № 325-Битків, яка знаходиться на балансі НГВУ Надвірнанафтогаз (Т. 1, а.с. 139).

Як вбачається з відповідіді Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області на адвокатський запит від 22.05.2019, відповідно до даних Єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів Державної архітектурно-будівельної інспекції України, ведення якого розпочато з 20.05.2011, інформація про наявність у гр. ОСОБА_3 документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів по АДРЕСА_1 , відсутня на час надання відповіді (Т. 1, а.с. 178).

Згідно копії витягу з погосподарської книги Пасічнянської сільської ради № 12 на 2001-2005 роки, особовий рахунок № НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , прізвище, ім`я, по батькові члена домогосподарства записаного першим: ОСОБА_3 . Список членів домогосподарства: 1. ОСОБА_3 -голова сім`ї, 1937 р.н.; 2. ОСОБА_10 , 1942р.н., дружина. Житловий будинок 1971 року побудови, дерев`яний, критий шифером. За господарством обліковано землі 0.50га -з них під будівлями-0.02 га; -для ведення ОСГ-0.48 га (Т. 1, а.с. 181).

Згідно копії витягу з погосподарської книги Пасічнянської сільської ради № 19 на 2006-2010 роки, особовий рахунок № НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 , прізвище, ім`я, по батькові члена домогосподарства записаного першим: ОСОБА_3 . Список членів домогосподарства: 1. ОСОБА_3 -1937 р.н., голова сім`ї; 2. ОСОБА_10 -1942 р.н., дружина; ОСОБА_1 , 1970 р.н., син. Житловий будинок 1971 року побудови, дерев`яний, критий шифером. За господарством обліковано землі 0.17 га -з них під будівлями-0.02 га; -для ведення ОСГ-0.15 га (Т. 1, а.с. 182).

Як вбачається з копії техдокументації на індивідуальне будівництво від 1970 року, ОСОБА_3 виконавчим комітетом районної ради депутатів трудящих видано свідоцтво на забудову садиби в сільських населених пунктах Української РСР, місце будівництва с. Пасічна, Надвірнянського району, житловий будинок 32.40 кв.м. (Т. 1, а.с. 240-242).

Згідно відповіді ПАТ Укрнафта від 20.03.2020 № 01/01/11/07/02/01-02/01/312 на адвокатський запит вбачається, що на час будівництва ОСОБА_3 житлового будинку АДРЕСА_1 діяли норми технологічного проектування об`єктів збору, транспортування, підготовки нафти, газу і води нафтових родовищ, які впродовж 1963- 1985 років змінювались (ПТУСП 01-63; ВНТП 3-77, СН 433-79; ВНТП 3-85), але мінімальні відстані від об`єктів облаштування нафтових і газових родовищ до житлових та інших будівель і споруд залишались незмінними (Т. 2, а.с. 3).

Мотиви з яких виходить суд та застосовані норми права:

Відповідно доч. 1 ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

В силу положень ч. 1 ст. 15, ч. 1 ст. 16 ЦК України кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання. Кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення (статі 76, 77 ЦПК України). Згідно вимог статті 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відносини, що виникають у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, і спрямовані на забезпечення визнання та захисту державою таких прав регулюються Законом України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень , Постановою КМУ № 1127 від 25.12.2015, якою затверджено Порядок державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень .

Відповідно до ст. 31 Закону України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Для проведення державної реєстрації прав власності на індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі і споруди, прибудови до них, що були закінчені будівництвом до 5 серпня 1992 року та розташовані на територіях сільських, селищних, міських рад, якими відповідно до законодавства здійснювалося ведення погосподарського обліку, і щодо зазначених об`єктів нерухомості раніше не проводилася державна реєстрація прав власності, подаються:

1) виписка із погосподарської книги, надана виконавчим органом сільської ради (якщо такий орган не створений - сільським головою), селищної, міської ради або відповідною архівною установою;

2) документ, що посвідчує речове право на земельну ділянку під таким об`єктом, крім випадку, коли таке речове право зареєстровано в Державному реєстрі прав.

Для здійснення державної реєстрації прав власності на зазначені об`єкти документом, що посвідчує речові права на земельну ділянку під таким об`єктом, може також вважатися рішення відповідної ради про передачу (надання) земельної ділянки в користування або власність.

Для проведення державної реєстрації прав власності на індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі і споруди, прибудови до них, що були закінчені будівництвом до 5 серпня 1992 року та розташовані на територіях сільських, селищних, міських рад, якими відповідно до законодавства здійснювалося ведення погосподарського обліку, проведення технічної інвентаризації щодо зазначених об`єктів нерухомості є необов`язковим.

Згідно записів погосподаської книги № 4 Пасічнянської сільської ради від 18.12.2017 № 4640, житловий будинок в АДРЕСА_1 , облікований за ОСОБА_3 , 1971 року побудови, загальною площею 64,9 кв.м., житловою площею 42,3 кв.м., та земельна ділянка площею 0,1700 га., цільове призначення - для будівництва, обслуговування житлового будинку, господарських будівель. Підстава: по господарська книга № 4, господарство № 02-571-1, сторінка № 112 (Т. 1, а.с. 39, 177).

Тому він як голова господарства набув права власності на житловий будинок АДРЕСА_1 .

Враховуючи що державному реєстратору відповідачем ОСОБА_3 було подано виписку з погосподарської книги № 4 Пасічнянської сільської ради № 4640 від 18.12.2017з інформацією про відповідне домогосподарство та користування земельною ділянкою тому у державного реєстратора були всі підстави для проведення державної реєстрації прав власностіна об`єкт нерухомості-житловий будинок за адресою АДРЕСА_1 , саме за ОСОБА_3 .

Отже, об`єктом захисту є порушене, невизнане або оспорюване право чи цивільний інтерес, саме вони є підставою для звернення особи за захистом свого права із застосуванням відповідного способу захисту.

Указана норма визначає об`єктом захисту порушене, невизнане або оспорюване право чи цивільний інтерес. Порушення права полягає у позбавленні його володільця можливості здійснити (реалізувати) своє право повністю або частково. При оспорюванні або невизнанні права виникає невизначеність у праві, викликана поведінкою іншої особи.

Відповідно до статті 16 ЦК України способами захисту цивільних прав та інтересів можуть бути, зокрема, визнання права, припинення дії, яка порушує право, відновлення становища, яке існувало до порушення.

Отже, порушення, невизнання або оспорювання права користування особи на земельну ділянку є підставою для звернення особи до суду за захистом цього права із застосуванням відповідного способу захисту.

Для застосування того чи іншого способу захисту, необхідно встановити які ж права (інтереси) позивача порушені, невизнані або оспорені відповідачем і за захистом яких прав (інтересів) позивач звернувся до суду. При оцінці обраного позивачем способу захисту потрібно враховувати його ефективність, тобто спосіб захисту має відповідати змісту порушеного права, характеру правопорушення, та забезпечити поновлення порушеного права.

Велика Палата Верховного Суду звертала увагу на те, що право чи інтерес мають бути захищені судом у належний спосіб, який є ефективним (пункт 57 постанови від 05 червня 2018 року у справі № 338/180/17 (провадження № 14-144цс18), а також вказувала на те, що застосування конкретного способу захисту цивільного права залежить як від змісту права чи інтересу, за захистом якого звернулася особа, так і від характеру його порушення, невизнання або оспорення. Такі право чи інтерес мають бути захищені судом у спосіб, який є ефективним, тобто таким, що відповідає змісту відповідного права чи інтересу, характеру його порушення, невизнання або оспорення та спричиненим цими діяннями наслідкам. Подібні висновки сформульовані, зокрема, у постановах Великої Палати Верховного Суду від 05 червня 2018 року у справі № 338/180/17, від 11 вересня 2018 року у справі № 905/1926/16, від 30 січня 2019 року у справі № 569/17272/15-ц.

Обраний позивачем спосіб захисту цивільного права має призводити до захисту порушеного чи оспорюваного права або інтересу. Якщо таке право чи інтерес мають бути захищені лише певним способом, а той, який обрав позивач, може бути використаний для захисту інших прав або інтересів, а не тих, за захистом яких позивач звернувся до суду, суд визнає обраний позивачем спосіб захисту неналежним і відмовляє у позові (постанова Великої Палати Верховного Суду від 13 березня 2019 року у справі № 331/6927/16-ц (пункт 69).

Проте, звертаючись до суду з позовом, позивач наполягає на захисті його прав шляхом визнання недійсною виписки із погосподарської книги № 4 за № 4640 від 18.12.2017, виданої Пасічнянською сільською радою Надвірнянського району Івано-Франківської області, та скасування рішення державного реєстратора Федорина М.М. Крихівецької сільради Івано-Франківської міської ради, індексний номер 38907988 від 22.12.2017 11:27:40. про державну реєстрацію права приватної власності на житловий будинок АДРЕСА_1 за ОСОБА_3 .

Разом з тим в судовому засіданні не здобуто доказів, що відповідач ОСОБА_3 здійснив державну реєстрацію права власності на житловий будинок з порушенням закону.

Посилання позивача на рішення виконавчого комітету Пасічнянської сільської ради, від 25.12.2009р про оформлення права власності на спірний житловий будинок за ОСОБА_1 суд вважає безпідставним, оскільки право власності виникає з моменту його державної реєстрації, а позивач не реалізував своє право.

Доводи позивача з приводу наявності захисних зон свердловин чи інших обмежень стосуються земельної ділянки, яка не є предметом даного судового розгляду та не стосується оскаржуваного рішення реєстратора, тому не беруться судом до уваги.

Висновок суду:

Враховуючи наведені норми матеріального права, встановивши фактичні обставини справи, які мають суттєве значення для її вирішення, суд, дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення позову, оскільки позивач не довів належними та допустимими доказами наявність існування порушення з боку відповідача, права власності чи законного володіння позивача на спірне нерухоме майно.Отже в задоволенні позовуОСОБА_1 до Крихівецької сільської ради Івано-Франківської міської ради, ОСОБА_3 , державного реєстратора Федорина Мирослава Михайловича, Пасічнянської сільської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог ПАТ Укрнафта про визнання недійсним виписки із погосподарської книги № 4 за № 4640 від 18.12.2017р., виданої Пасічнянською сільською радою Надвірнянського району Івано-Франківської області та скасування рішення державного реєстратора Федорин Мирослава Михайловича Крихівецької сільради Івано-Франківської міської ради індексний номер 38907988 від 22.12.2017 11:27:40. про державну реєстрацію права приватної власності на житловий будинок АДРЕСА_1 за ОСОБА_3 необхідно відмовити в повному обсязі.

На підставі ст.ст. 15, 16 ЦК України, 31 ЗУ Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень , Постанови КМУ № 1127 від 25.12.2015 про затвердження Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень , керуючись ст.ст. 4, 19, 76, 81, 141, 258, 263, 264, 265, 268, 273 ЦПК України суд,-

УХВАЛИВ :

В задоволенні позову ОСОБА_1 до Крихівецької сільської ради Івано-Франківської міської ради, ОСОБА_3 , державного реєстратора Федорина Мирослава Михайловича, Пасічнянської сільської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог ПАТ Укрнафта про визнання недійсним та скасування рішення державного реєстратора - відмовити.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Івано-Франківського апеляційного суду через Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Відповідно до п. 3 Розділу XII Прикінцеві положення ЦПК України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення.

Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса проживання: АДРЕСА_1 .

Відповідач: Крихівецька сільська рада Івано-Франківської міської ради, адреса місця знаходження: с. Крихівці, вул. 22-го Січня 166, Івано-Франківської області.

Відповідач: ОСОБА_3 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 .

Відповідач: Державний реєстратор Федорин Мирослав Михайлович, адреса місця знаходження: м. Івано-Франківськ, вул. Української Дивізії 25/15.

Відповідач: Пасічнянська сільська рада, код ЄДРПОУ 04354686, адреса місця знаходження: с. Пасічна, вул. С.Галечко 127, Надвірнянського району, Івано-Франківської області.

Третя особа: Публічне акціонерне товариство Укрнафта , код ЄДРПОУ 00135390, адреса місця знаходження: м. Київ, пров. Несторівський, буд. 3-5.

Суддя Міськевич О.Я.

Повний текст рішення

виготовлено 05.05.2021

Дата ухвалення рішення23.04.2021
Оприлюднено07.05.2021

Судовий реєстр по справі —348/2077/18

Рішення від 23.04.2021

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Рішення від 23.04.2021

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 09.06.2020

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 27.11.2019

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 29.08.2019

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 14.05.2019

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Флоряк Д. В.

Ухвала від 18.03.2019

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Флоряк Д. В.

Ухвала від 05.11.2018

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Флоряк Д. В.

Ухвала від 05.10.2018

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Флоряк Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні