Ухвала
від 05.05.2021 по справі 359/902/21
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/902/21

Провадження № 1-кп/359/338/2021

У Х В А Л А

про призначення судової психолого-психіатричної експертизи

05 травня 2021 року м. Бориспіль

Бориспільський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

під час судового засідання в кримінальному провадженні №12021115110000003, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04 січня 2021 року, що надійшло до суду з обвинувальним актом, по обвинуваченню

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Артемівка Бориспільського району Київської області, українця, громадянина України, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого 29.05.2020 Бориспільським міськрайонним судом Київської області за ч.1 ст.185 КК України,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.296 КК України,

розглянувши клопотання прокурора ОСОБА_3 про призначення судової психолого-психіатричної експертизи у кримінальному провадженні

в с т а н о в и в:

В провадженніБориспільського міськрайонногосуду Київськоїобласті знаходитьсякримінальне провадженнявідносно ОСОБА_4 по обвинуваченню його у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.296 КК України.

Під час судового засідання прокурор заявив клопотання про призначення та проведення судової психолого-психіатричної експертизи обвинуваченому ОСОБА_4 з метою можливості перевірки відомостей, які викликають сумнів щодо його осудності.

Обвинувачений у судовому засіданні не заперечував щодо заявленого клопотання.

Заслухавши думку учасників судового процесу, проаналізувавши обставини кримінального провадження та надані документи, суд дійшов до наступного висновку.

Відповідно до вимог ст.101 КПК України, кожна сторона кримінального провадження має право надати суду висновок експерта, який ґрунтується на його наукових, технічних або інших спеціальних знаннях.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 101 КПК України висновок експерта - це докладний опис проведених експертом досліджень та зроблені за їх результатами висновки, обґрунтовані відповіді на запитання, поставлені особою, яка залучила експерта, або слідчим суддею чи судом, що доручив проведення експертизи.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 332 КПК України, суд під час судового розгляду за клопотанням сторін кримінального провадження або потерпілого за наявності підстав, передбачених статтею 242 цього Кодексу, має право своєю ухвалою доручити проведення експертизи експертній установі, експерту або експертам.

Відповідно до вимог ч.1 ст.242 КПК України, експертиза проводиться експертом за зверненням сторони кримінального провадження або за дорученням слідчого судді чи суду, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Згідно п.3ч.2ст.242КПК Українислідчий абопрокурор зобов`язанізабезпечити проведенняекспертизи щодо визначення психічного стану підозрюваного за наявності відомостей, які викликають сумнів щодо його осудності, обмеженої осудності.

В судовому засіданні обвинуваченим ОСОБА_4 надано медичну довідку з Медичного центру КМБ МБО «РЦ`СХОДИ» про встановлений діагноз «психічні та поведінкові розлади внаслідок вживання опіоїдів, синдром залежності».

З урахуванням викладеного, для забезпечення обвинуваченому права на захист, з метою можливості перевірки відомостей, які викликають сумнів щодо його осудності, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання прокурора та призначити по даному провадженню амбулаторну судову психолого-психіатричну експертизу, проведення якої доручити експертам комунального некомерційного підприємства Київської обласної ради «Обласне психіатрично-наркологічне медичне об`єднання», що знаходиться за адресою Київська область Васильківський район смт. Глеваха вул. Вокзальна,8.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 242, 332, 376 КПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Клопотання прокурора Бориспільської окружної прокуратури ОСОБА_3 задовольнити.

Призначити у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України, амбулаторну судову психолого-психіатричну експертизу, проведення якої доручити експертам комунального некомерційного підприємства Київської обласної ради «Обласне психіатрично-наркологічне медичне об`єднання», що знаходиться за адресою Київська область Васильківський район смт. Глеваха вул. Вокзальна,8.

На вирішення експертів поставити наступні питання:

1. Чи страждав ОСОБА_4 під час інкримінованого йому діяння психічним розладом, в наслідок якого він не міг у той період усвідомлювати свої дії або керувати ними?

2. Якщо так, то до якої категорії хворобливих станів належить даний психічний розлад?

3. Чи страждає ОСОБА_4 на даний час психічною хворобою, що позбавляє його можливості усвідомлювати свої дії або керувати ними?

4. Чи потребує ОСОБА_4 застосування до нього примусових заходів медичного характеру, як що так, то яких саме?

5. Якщо він потребує лікування, то чи не протипоказане воно йому?

6. Чи страждає ОСОБА_4 на алкоголізм чи наркоманію?

7. Якщо так, то чи потребує він застосуванню заходів примусового медичного лікування та чи не протипоказано воно йому?

Попередити експертів про кримінальну відповідальність, передбачену ст. ст. 384, 385 КК України.

Для проведення експертизи експертам направити копію ухвали суду, матеріали кримінального провадження № 359/902/21 (провадження № 1-кп/359/338/2021) та медичну документацію ОСОБА_4 , яка складається з двох медичних карт амбулаторного хворого.

Покласти на прокурорів Бориспільської окружної прокуратури, які входять в групу прокурорів по даному кримінальному провадженню: ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та дізнавача сектору дізнання Бориспільського РУП ГУ НП в Київській області ОСОБА_7 , обов`язок по забезпеченню доставки обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до експертів комунального некомерційного підприємства Київської обласної ради «Обласне психіатрично-наркологічне медичне об`єднання», що знаходиться за адресою Київська область Васильківський район смт.Глеваха вул.Вокзальна,8 для організації проведення експертизи.

Провести дану експертизу в стислі строки, не перевищуючи тридцяти календарних днів.

Ухвала судді оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.05.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу96733260
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення судової психолого-психіатричної експертизи у кримінальному провадженні

Судовий реєстр по справі —359/902/21

Ухвала від 02.02.2023

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Левченко А. В.

Ухвала від 25.11.2022

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Левченко А. В.

Ухвала від 21.09.2022

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Левченко А. В.

Ухвала від 10.12.2021

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Левченко А. В.

Ухвала від 05.11.2021

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Левченко А. В.

Ухвала від 25.10.2021

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Левченко А. В.

Ухвала від 05.05.2021

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Левченко А. В.

Ухвала від 16.03.2021

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Левченко А. В.

Ухвала від 19.02.2021

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Левченко А. В.

Ухвала від 12.02.2021

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Левченко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні