Ухвала
від 07.05.2021 по справі 127/11511/21
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/11511/21

Провадження №1-кс/127/5177/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 травня 2021 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засідання клопотання слідчого слідчогоуправління Головногоуправління Національноїполіції уВінницькій областікапітана поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку на території земельної ділянки та розташованій на ній об`єктах, власником яких являється ТОВ «Гарантінвест», та перебували/перебуває в оренді (користуванні) ТОВ «Іліненцький цукровий завод», та якими на даний час ймовірно користувачем ТОВ «Іллінецька цукроварня», за адресою: Вінницька область, м. іллінці, вул. Європейська (К. Маркса), 3,-

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді звернувся слідчий слідчогоуправління Головногоуправління Національноїполіції уВінницькій областікапітан поліції ОСОБА_3 із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку на території земельної ділянки та розташованій на ній об`єктах, власником яких являється ТОВ «Гарантінвест», та перебували/перебуває в оренді (користуванні) ТОВ «Іліненцький цукровий завод», та якими на даний час ймовірно користувачем ТОВ «Іллінецька цукроварня», за адресою: Вінницька область, м. іллінці, вул. Європейська (К. Маркса), 3.

Клопотання мотивоване тим, що Слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості якого внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021020000000245 від 19.04.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України.

До слідчого управління ГУНП у Вінницькій області надійшла заява від 19.04.202( ОСОБА_4 , про те, що з 27.11.2020 до 14.04.202! з території ТОВ «Іллінецький цукровий завод» (ЄДРПОУ 32456622), зареєстроване . та фактично знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 (змінена назва з вул. Карла Макса, 3), розкрадаються товарно- матеріальні цінності, а саме: цукор, техніка, зерно, обладнання та інше.

Відповідно до показань ОСОБА_5 установлено, що в листопаді 2020 року він вирішив придбати частку статутного капіталу ТОВ «Іллінецький цукровий завод» ЄДРПОУ 32456622, що розташований за адресою: Вінницька область, м. Іллінці, вул К. Маркса, 3, так як були вигідні умови купівлі на той час. З даного приводу 23.11.2020 між ОСОБА_6 від його імені та ОСОБА_7 від імені ОСОБА_8 укладено акт прийому- передачі 36,24 відсотка статутного капіталу ТОВ «Іллінецький цукровий завод». Відразу після оформлення акту прийому-передачі він намагався пройти на територію заводу, однак його не пускала охорона. З цього часу він намагається законним шляхом прийняти та скористатись своєю часткою в статутному капіталі. Надалі, 29.01.2021 його виключено зі складу учасників ТОВ «Іллінецький цукровий

завод» держаним реєстратором Чабанівської селищної ради Фастівського районі Київської області ОСОБА_9 .

На підставі скарги ОСОБА_5 на дії реєстратора та висновку колегії МЮУ з розгляду скарг на рішення дії або бездіяльності державного реєстратора від 25.03.2021 було винесено наказ №1215/5 від 01.04.2021 яким скаргу задоволено у повному обсязі та скасовано в ЄДР юридичних осіб реєстраційну дію державного реєстратора ОСОБА_9 від 29.01.2021, тобто його відновлено як співвласника TQB «Іллінецький цукровий завод».

З початку 2021 року йому стало відомо, що з території ГОВ «Іллінецький цукровий завод» викрадається майно, а саме цукровий пісок та устаткування. Він особисто декілька разів бачив, як з території заводу виїжджають вантажівки з майном: ТОВ «Іллінецький цукровий завод».

Відповідно до інформації з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно від 30.04.2021 установлено, що земельна ділянка та майновий комплекс, будівлі та споруди, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 ( АДРЕСА_1 ) на праві власності належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Гарантінвест» (ЄРДПОУ 31325434).

Відповідно до інформації з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно від 30.04.2021, а також договору оренди землі від 01.11.2012 №9/11-1203 та додаткових угод договору оренди, у т.ч. від 01.06.2016 № 1/06-16, ТОВ «Гарантінвест» 01.11.2012 передало ТОВ «Іллінецький цукровий завод» в оренду земельну ділянку площею 25,0979 га. кадастровий номер 0521210100:05:002:0373, що знаходиться за адресою: Вінницька область, м. Іллінці, вул. Європейська, 3, крім того ТОВ «Гарантінвест» передано ТОВ «Іллінецький цукровий завод» в користування матеріальний та будівельний комплекс.

Згідно з договором про дострокове розірвання договору оренди землі від 27.11.2021, укладеного між «Гарантінвест» в особі директора ОСОБА_10 та ТОВ «Іллінецький цукровий завод» в особі заступника директора ОСОБА_11 , достроково припинено дію договору оренди № 1/06-16 від 01.06.2016, до 30.03.2021, розірвати договір оренди землі від 01.11.2012 та додаткові угоди, зі строком. Умовами договору передбачено, що Орендар зобов`язується до вказаної дати повернути Орендодавцю по акту приймання- передачі зазначену земельну ділянку. Після підписання акту, сторони не вважаються пов`язаними будь-якими зобов`язаннями та правами, а договір оренди землі 01.11.2012 та додаткові угоди розірвані.

Відповідно до виписки Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, з 05.04.2021 за адресою: Вінницька область, м. Іллінці, вул. Європейська, 3, знаходиться Товариство з обмеженою відповідальністю «Іллінецька цукроварня» (ЄРДПОУ 44277694).

Враховуючи викладене, у органу досудового розслідування наявні достатні дані, які вказують на те, що на території земельної ділянки та розташованій на ній об`єктах, власником яких являється ТОВ «Гарантінвест», та перебували/перебуває в оренді (користуванні) ТОВ «Іліненцький цукровий завод», та якими на даний час ймовірно користувачем ТОВ «Іллінецька цукроварня», за адресою: Вінницька область, м. Іллінці, вул. Європейська (К. Маркса), 3, знаходиться матеріальні об`єкти та документи, які мають безпосереднє відношення до діяльності ГОВ «Іліненцький цукровий завод». Необхідність у даних речах та документах зумовлена перевіркою відомостей заявника щодо фактів розкрадання майна, а також необхідністю подальшого проведенням експертиз, у тому числі почеркознавчої та товарознавчої, тому слідчий просить клопотання задовольнити

В судове засідання слідчий не з`явився, про день, час та місце розгляду клопотання був повідомлений завчасно та належним чином.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксування задопомогою технічнихзасобів кримінальногопровадження підчас розглядупитань слідчимсуддею,крім вирішенняпитання пропроведення негласнихслідчих (розшукових)дій,та всуді підчас судовогопровадження єобов`язковим.У разінеприбуття всудове засіданнявсіх осіб,які берутьучасть усудовому провадженні,чи вразі,якщо відповіднодо положеньцього Кодексусудове провадженняздійснюється судомза відсутностіосіб,фіксування задопомогою технічнихзасобів кримінальногопровадження всуді нездійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії не з`явились в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:

1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер;

2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;

3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

4) підстави для обшуку;

5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

З огляду на те, що слідчий в судове засідання не з`явився, в судовому засіданні не довів обставин, передбачених ст. 234 КПК України, також слідчий не надав суду матеріали кримінального провадження в підтвердження свого клопотання, тому слідчий суддя дійшов висновку, що в задоволенні клопотання слідчого слід відмовити.

Крім того, слідчий суддя вважає, що неявка без поважної причини сторони кримінального провадження, якою подане клопотання про обшук, свідчить про фактичне не підтримання поданого клопотання та не доведення згаданих обставин, що оцінюється як підстава для відмови у задоволенні такого клопотання.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161, 162, 163, 164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання слідчогослідчого управлінняГоловного управлінняНаціональної поліціїу Вінницькійобласті капітанаполіції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку на території земельної ділянки та розташованій на ній об`єктах, власником яких являється ТОВ «Гарантінвест», та перебували/перебуває в оренді (користуванні) ТОВ «Іліненцький цукровий завод», та якими на даний час ймовірно користувачем ТОВ «Іллінецька цукроварня», за адресою: Вінницька область,м.іллінці,вул.Європейська (К.Маркса),3 відмовити.

Ухвала суду остаточна та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення07.05.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу96765064
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку на території земельної ділянки та розташованій на ній об`єктах, власником яких являється ТОВ «Гарантінвест», та перебували/перебуває в оренді (користуванні) ТОВ «Іліненцький цукровий завод», та якими на даний час ймовірно користувачем ТОВ «Іллінецька цукроварня», за адресою: Вінницька область, м. іллінці, вул. Європейська (К. Маркса), 3

Судовий реєстр по справі —127/11511/21

Ухвала від 07.05.2021

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні