Ухвала
від 05.05.2021 по справі 607/4726/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

05.05.2021 Справа №607/4726/20

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Грицай К.М., розглянувши матеріали заяви представника відповідача ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 27 серпня 2020 року у цивільній справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Карпенка 12 до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В :

Заочним рішенням Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 27 серпня 2020 задоволено позов Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Карпенка 12 до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

20 квітня 2021 року представник відповідача ОСОБА_1 - адвокат Гриб О.В. подав суду заяву про перегляд заочного рішення суду та клопотання про поновлення пропущеного строку для подання такої заяви. Вказує, що відповідач не з`явилась в судове засідання з поважних причин, оскільки не була належним чином повідомлена про розгляд справи, оскільки період з 07.02.2020 року по 02.07.2020 року перебувала за кордоном та після повернення довгий час перебувала на самоізоляції та не володіла інформацією про розгляд справи, а копію заочного рішення отримала лише 06 квітня 2021 року.

Відповідно до ст. 280 ЦПК України, заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи , якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Частиною 1 статті 126 ЦПК України визначено, що право на вчинення процесуальної дії втрачається із закінченням строку, встановленого законом або судом.

Згідно ч. 2 ст. 126 ЦПК України, документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч. 3, 6, 7 ст. 127 ЦПК України, якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку, встановленого законом, розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, без повідомлення учасників справи. Про поновлення або продовження процесуального строку суд постановляє ухвалу. Про відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою.

Як вбачається із матеріалів справи, копію заочного рішення суду було направлено відповідачу рекомендованим листом з повідомленням, отримано відповідачем 29 жовтня 2020 року, що засвідчено її особистим підписом на рекомендованому повідомленні про вручення поштового відправлення, яке повернулось на адресу суду та міститься у справі.

Крім того, відповідач ознайомилась із матеріалами справи 22 березня 2021 року, про що свідчить її розписка на відповідній заяві. Відомостей про отримання копії рішення суду 06 квітня 2021 року матеріали справи не містять.

Таким чином, представник відповідача, подав заяву про перегляд заочного рішення суду із пропуском визначеного у ст.280 ЦПК України двадцятиденного строку від дати отримання копії повного рішення суду відповідачем ОСОБА_1 29 жовтня 2020 року.

Представник відповідача просить поновити строк на подання заяви про перегляд заочного рішення, проте, у змісті заяви не вказує жодних причин пропуску цього строку.

Таким чином, суд не знаходить поважних причин пропуску такого строку та підстав для його поновлення.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до переконання, що клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Гриба О.В. про поновлення строку на подання заяви про перегляд заочного рішення суду слід залишити без задоволення, а заяву про перегляд заочного рішення суду залишити без розгляду.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 122, 126, 127, 280, 353 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Гриба О.В. про поновлення строку на подання заяви про перегляд заочного рішення - відмовити.

Заяву представника відповідача ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 27 серпня 2020 року у цивільній справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Карпенка 12 до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - залишити без розгляду.

Матеріали заяви повернути заявникові та роз`яснити право на повторне звернення до суду на загальних підставах.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду або через Тернопільський міськрайонний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали складено 05 травня 2021 року.

Головуючий суддяК. М. Грицай

Дата ухвалення рішення05.05.2021
Оприлюднено11.05.2021
Номер документу96770137
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/4726/20

Ухвала від 05.05.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Рішення від 19.10.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Рішення від 27.08.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Рішення від 27.08.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 08.06.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 27.03.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні