Постанова
від 26.05.2010 по справі 2а-3311/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Львів

26.05.2010 р. № 2а-3311/10/1370

Державна податкова інсп екція у Сокальському районі

до ПП "Гавань+"

про про припинення юридичної особи ,

Львівський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого-судді Карп' як О.О.

при секретарі судового зас ідання Занов' як О.П.

за участю представників ст орін:

від позивача - Яремко В.П.(довіреність від 12.10.2009 рок у № 30/10-019)

від відповідача - не з' явився

третя особа - не з' явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у м. Львові адміністративну справу за п озовом Державної податкової інспекції у Сокальському р айоні Львівської області до Приватного підприємства «Га вань+» за участю третьої особ и Державного реєстратора Сок альської районної державної адміністрації Львівської об ласті про припинення юридичн ої особи .,-

в с т а н о в и в:

Державна податко ва інспекція у Сокальському районі Львівської області зв ернулася до адміністративно го суду з позовом до Приватно го підприємства «Гавань+» за участю третьої особи Держав ного реєстратора Сокальсько ї районної державної адмініс трації Львівської області пр о припинення юридичної особи .

Підставами позову є наявн ість в Єдиному державному ре єстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

В судовому засіданні пред ставник позивача позовні вим оги підтримав повністю.

Представник відповідача в судове засідання не з' яви вся, хоча належним чином був п овідомлений про дату, час та м ісце розгляду справи, що підт верджується повідомлення пр о вручення поштового відправ лення № 5905610.

Представник третьої особи в судове засідання не з' явився, заперечень на поз ов не подав.

Постанова в повному обся зі виготовлена 31 травня 2010 року .

Розглянувши матеріали сп рави, заслухавши пояснення п редставника позивача, дослід ивши наявні у справі докази т а надавши їм оцінку, суд дійшо в до висновку, що позов підляг ає до задоволення.

Згідно Довідки з Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців, державним реєстратор ом, як передбачено ч.8 ст.19 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців»ві д 15 травня 2003 року № 755-IV, з наступн ими змінами та доповненнями, було внесено інформацію що до відсутності юридичної осо би за вказаною адресою.

У відповідності до вимог ч.1 ст.18 цього ж Закону, якщо відом ості, які підлягають внесенн ю до Єдиного державного реєс тру, були внесені до нього, то такі відомості вважаються до стовірними і можуть бути вик ористані в спорі з третьою ос обою, доки до них не внесено ві дповідних змін.

Відповідач взятий на облі к платника податків у ДПІ у Со кальському районі Львівсько ї області 06.08.2007 року за № 3346, що під тверджується довідкою про вз яття на облік платника подат ків від 12.03.2009 року № 34.

У відповідності до довідки ДПІ у Сокальському районі Ль вівської області, відповідач станом на 25.06.2009 року податковог о боргу по платежах до бюджет у та від відкритих розрахунк ових рахунків не має, що підтв ерджується довідкою № 8907 від 30. 06.2009 року.

Відповідно до вимог ч.2 ст. 38 Закону України “Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємц ів” однією з підстав для пост ановлення судом рішення щодо припинення юридичної особи є наявність в Єдиному держав ному реєстрі запису про відс утність юридичної особи за в казаним її місцезнаходження м.

Як передбачено п.17 . ч.1 ст.11 Закону України «Про де ржавну податкову службу в Ук раїні», органи державної под аткової служби у випадках, в м ежах компетенції та у порядк у, встановлених законами Укр аїни, мають право звертатися у передбачених законом випа дках до судових органів із за явою (позовною заявою) про ска сування державної реєстраці ї суб'єкта підприємницької д іяльності.

07 липня 2009 року начальником ДПІ у Сокальському районі Ль вівської області прийнято рі шення у формі розпорядження № 30-р про звернення до суду про припинення юридичної особи Приватного підприємства «Га вань +».

Як передбачено ч. 6 ст. 38 вищ енаведеного Закону, у разі, як що в судовому рішенні щодо пр ипинення юридичної особи у з в' язку з її ліквідацією не п ризначена комісія з припинен ня (ліквідаційна комісія), дер жавний реєстратор не пізніше трьох робочих днів від дати н адходження такого судового р ішення вносить до Єдиного де ржавного реєстру запис, в яко му вказує як голову комісії з припинення згідно з відомос тями, внесеними до Єдиного де ржавного реєстру, має право в чиняти юридичні дії від імен і юридичної особи без довіре ності, якщо інше не встановле но судовим рішенням.

За таких обставин, суд вважа є, що позовні вимоги підставн і і обґрунтовані, а тому адмін істративний позов підлягає з адоволенню.

Щодо судових витрат, то у ві дповідності до вимог ст. 94 КАС України, зокрема, частин 2 та 3, судові витрати у формі судов ого збору, з відповідача не на лежить стягувати.

На підставі вищенаведено го та керуючись ст.ст. 17-19, 69-71, 86, 94, 98, 158, 160, 163, 167 Кодексу адміністратив ного судочинства України від 06.07.2005 року № 2747-IV (із змінами та доп овненнями), суд -

П О С Т А Н О В И В :

1. Адміністративний позов задовольнити повністю .

2. Припинити юридичну о собу - Приватне підприємств о «Гавань +»(Код ЄДРПОУ 34987138, адр еса: 80040, Львівська область, Сок альський район, смт. Жвирка, ву л. 1-го Травня,15).

3. Копію постанови у ден ь набрання нею законної сили надіслати державному реєстр атору для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про судове рішення щодо прип инення юридичної особи. Держ авному реєстратору вказати я к голову комісії з припиненн я (ліквідаційної комісії) юри дичної особи керівника орган у управління або засновника (учасника) юридичної особи .

Постанова набирає з аконної сили після закінченн я строку подання заяви про ап еляційне оскарження, встанов леного ст. 186 КАС України, якщо т аку заяву не було подано.

Сторони та інші особ и, які беруть участь у справі, а також особи, які не брали уча сті у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свобо ди, інтереси чи обов' язки, ма ють право оскаржити в апеляц ійному порядку постанову суд у першої інстанції повністю або частково в порядку і стро ки встановлені ст. 186 КАС Украї ни.

Про апеляційне оскаржен ня рішення суду першої інста нції спочатку подається заяв а. Обґрунтування мотивів оск арження і вимоги до суду апел яційної інстанції викладают ься в апеляційній скарзі.

Заява про апеляційне оск арження рішення та апеляційн а скарга подаються до адміні стративного суду апеляційно ї інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оска ржуване судове рішення. Копі я апеляційної скарги одночас но надсилається особою, яка ї ї подає, до суду апеляційної і нстанції.

Заява про апеляційне оск арження постанови суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня її прогол ошення, а в разі складення пос танови у повному обсязі відп овідно до ст. 160 КАС України - з д ня складення в повному обсяз і. Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом двадцяти д нів після подання заяви про а пеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може б ути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга пода ється у строк, встановлений д ля подання заяви про апеляці йне оскарження.

Постанова набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви про апеля ційне оскарження, встановлен ого ст. 186 КАС України, якщо таку заяву не було подано.

Якщо подано заяву про апе ляційне оскарження, але апел яційна скарга не була подана у строк, встановлений ст. 186 КАС України, постанова набирає з аконної сили після закінченн я цього строку.

У разі подання апеляційн ої скарги судове рішення, якщ о його не скасовано, набирає з аконної сили після апеляційн ого розгляду справи.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, т о вважається, що постанова су ду не набрала законної сили.

Суддя Карп'як О.О.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.05.2010
Оприлюднено14.07.2010
Номер документу9677755
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3311/10/1370

Постанова від 26.05.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні