Постанова
від 26.05.2010 по справі 2а-4887/09/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Львів

26.05.2010 р. № 2а-4887/09/1370

Управління Пенсійного ф онду України в Шевченківсько му районі м.Львова

до ПП "ТрансГал"

про про стягнення заборгован ості ,

Львівський окружний адмі ністративний суд у складі:

головуючого-судді Карп' як О.О.

при секретарі судового зас ідання Занов' як О.П.

за участю представник ів сторін:

від позивача - Тарася к Р.В. ( довіреність від 20.01.2010 р оку № 431/06-12 )

від відповідача - не з' явився

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у м. Льво ві адміністративну справу за позовом Управління Пенсійно го Фонду України в Шевченків ському районі м. Львова до При ватного підприємства «Транс гал»про стягнення заборгова ності в розмірі 996, 33 грн.

Ухвалою від 29 липня 2009 року в ідкрито провадження у справі .

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач являється страхувальником відповідно до Закону України «Про загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування». Згідно статей 17, 20 цього Закону, відпов ідач зобов' язаний сплатити нараховані страхові внески не пізніше ніж через 20 календа рних днів із дня закінчення з вітного періоду.

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав та просить позо в задоволити з мотивів, навед ених у позовній заяві.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, заперечень на позов не подав.

Суд розглядає справу в поря дку ст. 71 КАС України на основі наявних доказів.

Постанова в повному обсязі складена та підписана 31 травн я 2010 року.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення пр едставника позивача, досліди вши наявні докази та давши їм оцінку, суд,-

В С ТА Н О В И В :

Згідно зі статтею 5 Зак ону України від 9 липня 2003 року № 1058-ІV «Про загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання»(далі - Закон № 1058- ІV), яки й набрав чинності з 1 січня 2004 р оку, він регулює відносини, що виникають між суб' єктами с истеми загальнообов' язков ого державного пенсійного ст рахування. Дія інших нормати вно - правових актів може по ширюватись на ці правовіднос ини лише у випадках, передбач ених цим Законом , або в частин і що йому не суперечить.

Пунктом 1 ст. 11 Закону № 1058- ІV ус тановлено, що загальнообов' язковому державному пенсійн ому страхуванню підлягають о соби, які працюють на підприє мствах громадяни України, ін оземці (якщо інше не встановл ено міжнародними договорами , згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою У країни) та особи без громадян ства, які працюють на підприє мствах, в установах, організа ціях, створених відповідно д о законодавства України, нез алежно від форми власності, в иду діяльності та господарюв ання, у філіях, представництв ах, відділеннях та інших відо кремлених підрозділах цих пі дприємств та організацій, в о б'єднаннях громадян, у фізичн их осіб - суб'єктів підприємни цької діяльності та інших ос іб (включаючи юридичних та фі зичних осіб - суб'єктів підпри ємницької діяльності, які об рали особливий спосіб оподат кування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований с ільськогосподарський подат ок, придбали спеціальний тор говий патент) на умовах трудо вого договору (контракту) або працюють на інших умовах, пер едбачених законодавством.

Згідно з ст. 14 Закону 10 58- ІV страхувальниками цих осі б є їх роботодавці та підприє мства, установи, організації , створені відповідно до зако нодавства України, незалежно від форми власності, виду дія льності та господарювання, т а які відповідно до ч.1 ст. 15 цьо го Закону є платниками страх ових внесків.

Приватне підприємство «Т рансгал»знаходиться на облі ку в Управлінні Пенсійного ф онду України в Шевченківсько му районі м. Львова як юридичн а особа. Відповідно до ст. 15 Зак ону України «Про загальнообо в' язкове державне пенсійне страхування»відповідач є пл атником страхових внесків на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування .

Згідно п.п. 4, 6 ч.2 ст.17 Закону Укр аїни ««Про загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування» страхувальник зобов ' язаний: подавати звітність територіальним органам Пенс ійного фонду у строки, в поряд ку та за формою, встановленим и Пенсійним фондом; нарахува ти, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в пов ному обсязі страхові внески.

Частиною 6 статті 20 Закону № 1 058- ІV встановлено, що страхувал ьники зобов' язані сплачува ти страхові внески, нарахова ні за відповідний базовий зв ітний період, не пізніше ніж ч ерез 20 календарних днів із дн я закінчення цього періоду.

В силу ч.2 ст. 106 Закону № 1058- ІV, су ми страхових внесків своєчас но не нараховані та/або не спл ачені страхувальниками у стр оки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислен і територіальними органами П енсійного фонду у випадках, п ередбачених частиною третьо ю статті 20 цього Закону, вважа ються простроченою заборгов аності із сплати страхових в несків (далі - недоїмка) і стя гуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

Сума заборгованості відпо відача перед позивачем стано м 01.01.2008 року згідно акту звірки №206 становить 1217,55 грн.

Згідно з поданими відповід ачем розрахунками страхових внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування, що належить до сплати з грудня 2007 року по вересень 2008 року становить 918, 79 грн.

За період з 01.01.2008 року по 20.06.2009 ро ку відповідачем частково пог ашено суму боргу в розмірі 1140, 0 1 грн.

Отже, станом на момент розгл яду справи заборгованість ві дповідача перед позивачем ст ановить: 996,33 грн.

Згідно ч.3 ст. 106 Закону № 1058- ІV, о рган Пенсійного фонду також має право звернутися до суду чи господарського суду з поз овом про стягнення недоїмки. У разі звернення органу Пенс ійного фонду з позовом про ст ягнення недоїмки до господар ського суду передбачені зако нодавством заходи досудовог о врегулювання спорів не зас тосовуються.

Відповідно до ч. 15 ст. 106 Закону , строк давності щодо стягнен ня недоїмки, пені та штрафів н е застосовуються.

Згідно ч.12 ст. 20 цього Закону, страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансо вого стану платника страхови х внесків.

За наведених обставин, суд в важає, що позов є підставний т а обґрунтований, а тому підля гає до задоволення.

Щодо судових витрат, то у ві дповідності до вимог частин 2,4 статті 94 Кодексу адміністра тивного судочинства України , судові витрати у формі судов ого збору, з відповідача не на лежить стягувати.

На підставі вищенаведеног о, керуючись ст.ст. 20, 106 Закону Ук раїни ««Про загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування». ст.ст. 71, 86, 87, 94, 158, 160, 162, 163, 167, 258 К одексу адміністративного су дочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Адміністративний по зов задоволити повністю.

2. Стягнути з Приватног о підприємства «Трансгал» (К од за ЄДРПОУ 22343255, юридична адре са: 79000, м. Львів, вул. Липинськог о, 54) на користь Управління Пен сійного фонду України в Шевч енківському районі м. Львова (ЄДРПОУ 20847520, юридична адреса: 7906 8, м. Львів, вул. Мазепи, 5 а) 996 (дев' ятсот дев' яносто шість) гри вень 33 коп. боргу.

Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, а тако ж особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив пита ння про їхні права, свободи, ін тереси чи обов' язки, мають п раво оскаржити в апеляційном у порядку постанову суду пер шої інстанції повністю або ч астково в порядку і строки вс тановлені ст. 186 КАС України.

Про апеляційне оскарження рішення суду першої інстанц ії спочатку подається заява. Обґрунтування мотивів оскар ження і вимоги до суду апеляц ійної інстанції викладаютьс я в апеляційній скарзі.

Заява про апеляційне оскар ження рішення та апеляційна скарга подаються до адмініст ративного суду апеляційної інстанції через суд першої і нстанції, який ухвалив оскар жуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасн о надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної ін станції.

Заява про апеляційне оскар ження постанови суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня її проголо шення, а в разі складення пост анови у повному обсязі відпо відно до ст. 160 КАС України - з дн я складення в повному обсязі . Апеляційна скарга на постан ову суду першої інстанції по дається протягом двадцяти дн ів після подання заяви про ап еляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, встановленог о ст. 186 КАС України, якщо таку з аяву не було подано.

Якщо подано заяву про ап еляційне оскарження, але апе ляційна скарга не була подан а у строк, встановлений ст. 186 КА С України, постанова набирає законної сили після закінче ння цього строку.

У разі подання апеляційн ої скарги судове рішення, якщ о його не скасовано, набирає з аконної сили після апеляційн ого розгляду справи.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, т о вважається, що постанова су ду не набрала законної сили.

Суддя Карп'як О.О.

Дата ухвалення рішення26.05.2010
Оприлюднено08.10.2010
Номер документу9677775
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4887/09/1370

Постанова від 26.05.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні