Ухвала
від 07.05.2021 по справі 578/428/21
КРАСНОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ухвала

Іменем України

про відкриття провадження у справі

07 травня 2021 року

Смт Краснопілля

Справа № 578/428/21

Провадження № 2/578/194/21

Краснопільський районний суд Сумської області в особі судді КОСАР А. І.,

Позивач 1: ОСОБА_1 : АДРЕСА_1 ,

Позивач 2: ОСОБА_2 : АДРЕСА_2 , в особі представника - адвоката ДЕМ`ЯНЕНКО Наталії Петрівни: адреса місця роботи: АДРЕСА_3 ,

Відповідач: Краснопільська селищна рада Сумської області: вул. Мезенівська, будинок номер 2, смт Краснопілля, Сумська область, 424010,

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Відділ у Краснопільському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області /місце знаходження юридичної особи: провул. Шкільний, буд. 1 смт Краснопілля Сумської області/,

предмет позову - встановлення юридичного факту та визнання права власності на спадкове майно ,

підстави позову - порушення прав на спадкування,

Установив:

05.05.2021 дана позовна заява надійшла до суду.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 05.05.2021 головуючим суддею у даній судовій справі визначено суддю КОСАР А. І.

Згідно з частиною першою статті 30 Цивільного процесуального кодексу України /далі - ЦПК/ , позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

У позовній заяві позивач зазначив місцем знаходження нерухомого майна - на території Грабовської сільської ради Краснопільського району Сумської області, яке з 01.01.2021 за Постановою Кабінету Міністрів від 17 липня 2020 року № 807-ІХ територіально віднесено до Сумського району Сумської області.

Отже, справа підсудна Краснопільському районному суду Сумської області.

Позовна заява відповідає вимогам ст. 175 , 177 ЦПК , підстав визначених ст. 185-186 ЦПК , для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається, тому суд вважає за можливе прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у вказаній справі.

Згідно приписів п.2 частини четвертої статті 274 ЦПК в порядку спрощеного позовного не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування, тому розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження, розпочати підготовче провадження і призначити підготовче засідання у справі.

Разом із заявою надійшло клопотання про витребування доказів від Сумської районної державної нотаріальної контори Сумської області копію спадкової справи після померлого ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Н. Сироватка Сумського району Сумської області.

Клопотання про витребування доказів відповідає вимогам статті 183 ЦПК, наявні підстави для його задоволення.

Роз`яснити учасникам справи, що згідно з частиною першою статті 212 ЦПК в суді наявна технічна можливість для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Згідно з частиною першою статті 353 ЦПК окремо від рішення суду ухвала про відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності оскарження не підлягає.

Керуючись ст. 187, 189-190, 352-355 Цивільного процесуального кодексу України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_4 , ОСОБА_5 в особі представника - адвоката ДЕМ`ЯНЕНКО Наталії Петрівни до Краснопільської селищної ради Сумської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Відділ у Краснопільському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області про встановлення юридичного факту та визнання права власності на спадкове майно та відкрити провадження у цивільній справі № 578/428/21.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження, підготовче провадження провести протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження.

Призначити підготовче засідання на 09 год. 00 хв. 07 червня 2021 року у приміщенні Краснопільського районного суду Сумської області за адресою: 42400, смт Краснопілля, вулиця Вокзальна, 18, зал засідань № 1, про що повідомити учасників справи.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до частини п`ятої статті 272 ЦПК.

Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, відповідач має право направити:

1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

2) позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, відповідач має право для пред`явлення зустрічного позову.

Витребувати від:

- Сумської районної державної нотаріальної контори Сумської області /адреса: пр-т Курський, номер будинку 6 м. Суми, 40020/ копію спадкової справи після померлого ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Н. Сироватка Сумського району Сумської області.

Роз`яснити, що докази, які вимагає суд, слід направити безпосередньо до Краснопільського районного суду Сумської області (місцезнаходження: смт Краснопілля вул. Вокзальна, 18 Краснопільського району Сумської області), у строк не пізніше п`яти днів з моменту отримання ухвали. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази. У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб -порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб - адресою http://kp.su.court.gov.ua/sud1808/.

Окремо від рішення суду ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя А. І. КОСАР

СудКраснопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення07.05.2021
Оприлюднено11.05.2021
Номер документу96778198
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —578/428/21

Рішення від 07.06.2021

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Рішення від 07.06.2021

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 07.05.2021

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні