Ухвала
від 11.05.2021 по справі 923/472/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

11 травня 2021 року Справа № 923/472/21

Господарський суд Херсонської області у складі судді Сулімовської М. Б. , розглянувши справу

за позовом: Приватного акціонерного товариства "Херсонліфт"

до відповідача: Департаменту житлово-комунального господарства Херсонської міської ради

про стягнення заборгованості в сумі 155308,80 грн. за договором підряду

в с т а н о в и в:

Позивач Приватне акціонерне товариство "Херсонліфт" звернувся до Господарського суду Херсонської області із позовом до Департаменту житлово-комунального господарства Херсонської міської ради про стягнення заборгованості в сумі 155308,80 грн. за договором підряду з капітального ремонту.

Ухвалою від 09.04.2021р. позовну заяву залишено без руху, встановлено позивачу строк для усунення недоліків.

На виконання вимог суду позивачем усунуто недоліки позовної заяви, про що подано відповідну заяву.

Ухвалою від 22.04.2021р. відкрито провадження у справі, ухвалено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін, встановлено сторонам строк для подання заяв по суті справи.

27.04.2021р. до господарського суду надійшла спільна заява сторін про затвердження мирової угоди, відповідно до якої просять затвердити мирову угоду, укладену між Приватним акціонерним товариством "Херсонліфт" та Департаментом житлово-комунального господарства Херсонської міської ради, від 27.04.2021р. у справі №923/472/21.

06.05.2021р. позивачем подано до суду заяву про відмову від частини позовних вимог.

Як слідує з означеної заяви, ПАТ "Херсонліфт" відмовляється від позову в частині стягнення заборгованості в розмірі 0,80 грн.

Частиною 2 ст. 46 ГПК України передбачено право позивача відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог).

Відповідно до ст. 191 ГПК України, позивач, зокрема, може відмовитися від позову. До ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі. Суд не приймає відмову позивача від позову, визнання позову відповідачем у справі, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

У відповідності до п.4 ч. 1 ст. 231 ГПК України, господарський суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Розглянувши заяву ПАТ "Херсонліфт" про відмову від позову, перевіривши, що вона підписана повноважним представником товариства, пересвідчившись, що відмова від позову не суперечить інтересам позивача, суд, з урахуванням вищевказаних норм чинного законодавства, вважає за необхідне прийняти її та закрити провадження у справі №923/472/21 в частині стягнення з Департаменту житлово-комунального господарства Херсонської міської ради заборгованості в розмірі 0,80 грн. на підставі п. 4 ч. 1 ст. 231 ГПК України.

Розглянувши мирову угоду, дослідивши матеріали справи, суд вважає заяву про затвердження мирової угоди обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню, виходячи з наступних підстав.

Частиною 7 ст. 46 ГПК України визначено, що сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до вимог ч. 1-4 ст. 192 Господарського процесуального кодексу України, мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Спільна заява та Мирова угода по справі №923/472/21, укладена 27.04.2021р., підписані з боку позивача Директором ПАТ "Херсонліфт" ОСОБА_1 , а з боку відповідача - Головою комісії з припинення Департаменту житлово-комунального господарства Херсонської міської ради Шалагіним Д.В., які за змістом ст.56 Господарського процесуального кодексу України уповноважені на укладання такої угоди.

Відомості про керівних осіб позивача та відповідача відповідають даним Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Із наданої мирової угоди вбачається, що сторони погодили умови відшкодування боргу відповідачем та покладення судових витрат на позивача.

Згідно із ст.193 Господарського процесуального кодексу України, виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України "Про виконавче провадження". У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Вивчивши мирову угоду, суд вважає, що вона не суперечить закону, стосується лише прав та обов`язків сторін та предмета позову, умови мирової угоди не порушують прав, свобод чи інтересів інших осіб, а тому суд приходить до висновку про необхідність затвердження мирової угоди.

Відповідно до пункту 7 частини 1 статті 231 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

За приписами частини 3 статті 231 Господарського кодексу України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду із спору між тими самим сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Суд звертає увагу, що в мировій угоді сторони заявляють про обізнаність із наслідками укладення мирової угоди.

Враховуючи вищевикладене, господарський суд вважає за необхідне затвердити мирову угоду сторін та закрити провадження по справі.

Керуючись п.п.4, 7 ч.1 ст.231, ст.ст.42, 46, 191, 192, 193, 232, 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

у х в а л и в:

1. Прийняти відмову Приватного акціонерного товариства "Херсонліфт" від позову в частині стягнення з Департаменту житлово-комунального господарства Херсонської міської ради заборгованості в розмірі 0,80 грн.

2. Спільну заяву позивача Приватного акціонерного товариства "Херсонліфт" та Департаменту житлово-комунального господарства Херсонської міської ради про затвердження мирової угоди від 27.04.2021р. задовольнити.

3. Затвердити мирову угоду, укладену між Приватним акціонерним товариством "Херсонліфт" та Департаментом житлово-комунального господарства Херсонської міської ради, від 27 квітня 2021 року у справі №923/472/21 наступного змісту:

МИРОВА УГОДА

в господарській справі № 923/472/21

м. Херсон 27 квітня 2021 р.

Приватне акціонерне товариство "Херсонліфт", ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ 03565866, місцезнаходження: 73034, м. Херсон, вул. Карбишева, 11 (далі - Позивач), в особі директора Заболотнього С.В., який діє на підставі Статуту, з однієї сторони, та

Департамент житлово-комунального господарства Херсонської міської ради,

ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ 37465590, місцезнаходження: 73000, м. Херсон, вул. Я. Мудрого (Радянська), 45 (далі - Відповідач), в особі голови комісії про припинення Шалагіна Дмитра Володимировича, який діє на підставі Рішення позачергової сесії Херсонської міської ради VIII скликання №144 від 16.03.2021 року Про внесення змін до Рішення міської ради від 26.02.2021 року №73 Про затвердження структури виконавчих органів Херсонської міської ради, їхніх положень та загальної чисельності апарату міської ради та її виконавчих органів, з другої сторони, при спільному згадуванні - "Сторони", уклали цю Мирову угоду по справі № 923/472/21 (далі в тексті - "Мирова угода") про зазначене нижче.

1. Сторони є учасниками у справі № 923/472/21, що розглядається Господарським судом Херсонської області (далі - Судова справа). Під Мировою угодою розуміється домовленість (дійсне волевиявлення) між Позивачем і Відповідачем стосовно спільного та добровільного вирішення спору, який виник у зв`язку з порушенням Відповідачем строку оплати за Договором №1207 від 02 грудня 2020 року (далі в тексті - "Договір").

2. Сторони підтверджують, що заборгованість Відповідача перед Позивачем за Договором на момент укладення даної Мирової угоди складає 155308 грн. 00 коп.

3. З метою урегулювання спору на підставі взаємних поступок та не бажаючи подальших судових розглядів а також на підставі домовленостей про подальші господарські правовідносини, Сторони домовились визначити повну, кінцеву та безспірну суму, яка покриває усі існуючі та потенційно можливі претензії (матеріального характеру або іншого виду) Позивача до Відповідача по Договору, у розмірі 155308 грн. 00 коп.

4. Відповідач безумовно зобов`язується повністю сплатити на поточний рахунок Позивача, вказаний в даній Мировій угоді, погоджену Сторонами суму Узгодженого платежу у розмірі 155308 грн. 00 коп. у строк не пізніше 15 червня 2021 року.

5. У разі порушення Відповідачем зобов`язань, передбачених п. 4 даної Мирової угоди, Позивач звертається в порядку, передбаченому Законом України "Про виконавче провадження", до органів державної виконавчої служби/приватного виконавця з заявою про примусове виконання ухвали господарського суду про затвердження Мирової угоди та стягнення з Відповідача суми, зазначеної в п. 2. даної Мирової угоди, а саме: 155308 грн. 00 коп.

6. Сторони, керуючись статтями 192, 193 Господарського процесуального кодексу України, звертаються до Господарського суду Херсонської області із заявою про затвердження цієї Мирової угоди. Ухвала Господарського суду Херсонської області про затвердження даної Мирової угоди є виконавчим документом.

7. Сторони підтверджують, що умови цієї Мирової угоди відповідають реальному волевиявленню та інтересам Сторін і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї Мирової угоди. Наслідки затвердження цієї Мирової угоди Сторонам відомі.

8. Крім іншого, Відповідач запевняє, що йому відомо про те, що відповідно до ст. 232 Господарського процесуального кодексу України, ухвала суду є не лише виконавчим документом, а й судовим рішенням і за його невиконання ст. 382 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність.

9. Всі суми, які підлягають сплаті за цією Мировою угодою, Відповідач зобов`язаний перерахувати за наступними банківськими реквізитами Позивача:

Отримувач : Приватне акціонерне товариство "Херсонліфт"

ЄДРПОУ : 03565866

IВАN : НОМЕР_1

Банк : ПАТ"МТБ БАНК", м. Чорноморськ

МФО: 328168

10. Дана Мирова угода укладена в трьох примірниках - по одному для кожної із Сторін, а третій її примірник передається на розгляд і затвердження до Господарського суду Херсонської області. Дана Мирова угода набирає чинності з моменту її затвердження судом і діє до повного виконання зобов`язань, передбачених цією Мировою угодою.

11. Судові витрати покладаються на Позивача.

Реквізити і підписи Сторін

Позивач Відповідач

Приватне акціонерне товариство Департамент житлово-

"Херсонліфт" комунального господарства

73034, м. Херсон, вул. Карбишева, 11 73000, м. Херсон, вул.

Ідентифікаційний код юридичної особи Я. Мудрого (Радянська), 45

в ЄДРПОУ 03565866 Ідентифікаційний номер

юридичної особи в ЄДРПОУ

С.Заболотній 37465590

Д.В.Шалагін

3. Провадження у справі №923/472/21 - закрити.

4. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом відповідно до п.2 ч.1 ст.3 Закону України "Про виконавче провадження" та підлягає виконанню у строк, передбачений ст. 12 Закону України "Про виконавче провадження" - протягом трьох років з наступного дня набрання ухвалою суду законної сили.

Стягувачем за цією ухвалою є: Приватне акціонерне товариство "Херсонліфт" (73034, м.Херсон, вул.Карбишева, 11, код ЄДРПОУ 03565866)

Боржником за цією ухвалою є: Департамент житлово-комунального господарства Херсонської міської ради (73000, м.Херсон, вул.Я.Мудрого (Радянська), 45, код ЄДРПОУ 37465590).

Ухвала набрала законної сили 11.05.2021р.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку у строки, передбачені статтею 256 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвалу підписано - 11.05.2021р.

Суддя М.Б. Сулімовська

Дата ухвалення рішення11.05.2021
Оприлюднено11.05.2021
Номер документу96787679
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/472/21

Ухвала від 11.05.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 22.04.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 09.04.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні