Постанова
від 26.05.2010 по справі 2а-2480/10/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд

вул. Заводська, 11, м. Микол аїв, 54055

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И м. Миколаїв.

26.05.2010 р. Спр ава № 2а-2480/10/1470

Розглянувши у відкрито му судовому засіданні справу :

за позовом: Відділення виконавчої дирекції Фонду с оціального страхування від н ещасних випадків на виробниц тві та професійних захворюва нь України в м.Южноукраїнськ у Миколаївської області, б-р. Ц віточний, 4, м.Южноукраїнськ, М иколаївська область, 55000

до відповідача: Дочірнь ого підприємства (ДП) "Саланг" Українська спілка ветеранів Авганістану, вул. Молодіжна, 1 2-а, к. 51, м.Южноукраїнськ, Микола ївська область, 55000

про стягнення заборгов аності.

Головуючий суддя Серед а О. Ф.

секретар судового засіда ння Колеснікова О.О.

П Р Е Д С Т А В Н И К И:

від позивача: Радкевич В .М.,

відповідач у судове засід ання не з' явився.

Відділення виконавчої д ирекції Фонду соціального ст рахування від нещасних випад ків на виробництві та профес ійних захворювань України в м.Южноукраїнську Миколаївсь кої області (надалі - позива ч) пред' явлено позов про стя гнення заборгованості з ДП "С аланг" Українська спілка вет еранів Авганістану (надалі - відповідач) в сумі 279 грн. 33 коп.

Відповідач, повідомлений н алежним чином, у судове засід ання не з' явився, але надав с уду заяву, якою позовні вимог и визнає у повному обсязі та п росить суд розглядати справу за його відсутності.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд встан овив наступне.

Відповідач по справі зареє стрований як страхувальник у відділенні виконавчої дирек ції Фонду соціального страху вання від нещасних випадків на виробництві та професійни х захворювань України в м.Южн оукраїнську Миколаївської о бласті і йому встановлений 22 к лас професійного ризику та с траховий тариф 0,99 % від фактичн их витрат на оплату праці най маних працівників.

Відповідно до Закону Украї ни “Про загальнообов' язко ве державне соціальне страху вання від нещасного випадку на виробництві та професійно го захворювання, які спричин или втрату працездатності” с трахувальник зобов' язаний своєчасно та повністю сплач увати в установленому порядк у страхові внески, а саме щомі сячно, в день одержання кошті в на оплату праці (п.4.12 Інструкц ії про порядок перерахування , обліку та витрачання страхо вих коштів Фонду соціального страхування від нещасних ви падків на виробництві та про фесійних захворювань Україн и, затв. Пост. правління Фонду від 12.07.2007р. № 36).

Відповідно до ч.1 ст. 46 Закону України “Про загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування від нещасного випа дку на виробництві та профес ійного захворювання, які спр ичинили втрату працездатнос ті” Фонд соціального страхув ання від нещасного випадку н а виробництві та професійног о захворювання проводить збі р та акумулювання страхових внесків.

Як вбачається із матеріалі в справи, відповідач, станом н а 14.04.2010 р., має узгоджену, але не с плачену заборгованість по не доїмці зі сплати страхових в несків перед позивачем за пе ріод з 09.09.2003 р. по 31.12.2009 р. на суму 279 гр н. 33 коп., з яких недоїмка у сумі 265 грн. 36 коп. та пеня - 13 грн. 97 коп.

Наявність вказаної заборг ованості підтверджується ма теріалами справи.

До теперішнього часу відпо відач у добровільному порядк у суму заборгованості до Фон ду в розмірі 279 грн. 33 коп. не пере рахував.

За таких обставин, позовні в имоги підлягають задоволенн ю повністю.

Відповідно із вимогами ч . 4 ст. 94 КАС України, судові витр ати з відповідача не стягуют ься.

Керуючись ст.ст. 94, 158, 160-163 КА С України, адміністрат ивний суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повні стю.

Стягнути з Дочірнього підп риємства "Саланг" Українська спілка ветеранів Авганістан у (вул. Молодіжна, 12-а, к. 51, м.Южноу країнськ, Миколаївська облас ть, 55000, код ЄДРПОУ 31979302) на користь Відділення виконавчої дирек ції Фонду соціального страху вання від нещасних випадків на виробництві та професійни х захворювань України в м.Южн оукраїнську Миколаївської о бласті (б-р. Цвіточний, 4, м.Южноу країнськ, Миколаївська облас ть, 55000, код ЄДРПОУ 25956426) заборгова ність в сумі 279 грн. 33 коп. (двісті сімдесят дев' ять гривень 33 к опійки).

Відповідно до статті 186 КАС України про апеляційне оскар ження рішення суду першої ін станції спочатку подається з аява. Обґрунтування мотивів оскарження і вимоги до суду а пеляційної інстанції виклад аються в апеляційній скарзі.

Заява про апеляційне оскар ження та апеляційна скарга п одаються до адміністративно го суду апеляційної інстанці ї через суд першої інстанції , який ухвалив оскаржуване су дове рішення. Копія апеляцій ної скарги одночасно надсила ється особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява про апеляційне оскар ження постанови суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня її проголо шення, а в разі складення пост анови у повному обсязі відпо відно до статті 160 цього Кодек су - з дня складення в повному обсязі.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом двадцяти д нів після подання заяви про а пеляційне оскарження. Апеляц ійна скарга може бути подана без попереднього подання за яви про апеляційне оскарженн я, якщо скарга подається у стр ок, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарж ення.

Заява про апеляційне оскар ження чи апеляційна скарга, п одані після закінчення строк ів, встановлених цією статте ю, залишаються без розгляду, я кщо суд апеляційної інстанці ї за заявою особи, яка їх подал а, не знайде підстав для понов лення строку, про що постанов ляється ухвала.

Відповідно до статті 254 КАС У країни постанова суду першої інстанції, якщо інше не встан овлено цим Кодексом, набирає законної сили після закінче ння строку подання заяви про апеляційне оскарження, вста новленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, встановлений цим К одексом, постанова суду перш ої інстанції набирає законно ї сили після закінчення цьог о строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після закінчення апеляційного розгляду справ и.

Якщо строк апеляційного ос карження буде поновлено, то в важається, що постанова суду не набрала законної сили.

Виконавчий лист у відп овідності зі ст.258 Кодексу адм іністративного судочинства України видається за заявою позивача після набрання зак онної сили рішенням адмініст ративного суду.

Головуючий суддя О. Ф. Середа

Дата ухвалення рішення26.05.2010
Оприлюднено06.10.2010
Номер документу9679512
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2480/10/1470

Постанова від 26.05.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Середа О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні