Постанова
від 25.05.2010 по справі 13000/09/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-13000/09/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 травня 2010 року м.Одеса

15год.51хв.

Зала судових засідань №210

Одеський окружний адмініс тративний суд у складі:

Головуючого - судді Ар акелян М.М.

При секретарі - Жаворонк овій М.О.

За участю сторін:

Від позивача: Пімкіна Т.В. - представник за довірені стю №1229/10-010 від 19.01.2010р.

Від відповідача: не з ' явився.

Розглянувши у відкрит ому судовому засіданні справ у за адміністративним позово м Державної податкової інспе кції у Малиновському районі м.Одеси до Малого приватного підприємства «Аліда»про при пинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла адмін істративна позовна заява Дер жавної податкової інспекції у Малиновському районі м.Оде си, в якій позивач просить суд припинити юридичну особу М але приватне підприємство «Аліда».

В обґрунтування позовних в имог позивач посилається на порушення відповідачем вимо г ст.9 Закону України «Про сист ему оподаткування»та наявні сть підстав для припинення ю ридичної особи згідно ст.38 Зак ону України “Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців” .

Відповідач у судові засіда ння не з'явився, запереч ення на позов не надав, про дат у, час та місце судового засід ання був повідомлений належн им чином.

В судовому засіданні предс тавник ДПІ у Малиновському р айоні м.Одеси позовні вимоги підтримав.

Дослідивши матеріали спра ви, оцінивши надані докази в ї х сукупності, заслухавши поя снення представника позивач а, проаналізувавши положення чинного законодавства, суд д ійшов висновку про задоволен ня позовних вимог виходячи з наступного.

Судом встановлено, що в Єди ний державний реєстр юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців включено відомості п ро юридичну особу Мале пр иватне підприємство «Аліда» , ідентифікаційний код 30526488, адр еса - м.Одеса, вул.Терешкової , 43, кв.28; дата реєстрації в РВК - 05.05.2003р. за №Ю0010234.

МПП «Аліда»взято на облік я к платник податків в органах ДПС за №32 з 03.09.1999р., що вбачається з довідки ДПІ у Малиновськом у районі м.Одеси №4902/29-108 від 21.10.2009р.

Відповідно до довідки ДПІ у Малиновському районі м.Одес и №2232/15-107 від 12.11.2009р. МПП «Аліда »не звітує до ДПІ з липня 2008р.

Згідно з довідкою ДПІ у Мали новському районі м.Одеси №2225/24- 105 від 09.11.2009р. МПП «Аліда»станом н а 02.11.2009р. податкового боргу пере д бюджетом не має.

Відповідно до ч.1 ст.59 Господа рського кодексу України прип инення діяльності суб'єкта г осподарювання здійснюється шляхом його реорганізації (з лиття, приєднання, поділу, пер етворення) або ліквідації - за рішенням власника (власникі в) чи уповноважених ним орган ів, за рішенням інших осіб - за сновників суб'єкта господарю вання чи їх правонаступників , а у випадках, передбачених ци м Кодексом, - за рішенням суду.

Згідно ч.6 ст.59 Господарськог о кодексу України суб'єкт гос подарювання ліквідується, зо крема, у разі скасування його державної реєстрації у випа дках, передбачених законом.

Відповідно до ч.1 ст.33 Закону України “Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців” юрид ична особа припиняється, зок рема і за судовим рішенням. З гідно ч.2 ст. 33 цього Закону юрид ична особа є такою, що припини лася, з дати внесення до Єдино го державного реєстру запису про державну реєстрацію при пинення юридичної особи.

Відповідно до п.16.4 ст.16 Закону України "Про оподаткування п рибутку підприємств" від 28.12.1994р . №334/94-ВР платники податку у стр оки, визначені законом, подаю ть до податкового органу под аткову декларацію про прибут ок за звітний період, розрахо вану наростаючим підсумком.

Відповідно до п.п.4.1.4 п.4.1 ст.4 За кону України "Про порядок пог ашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондам и" від 21.12.2000 р. №2181-III податкові декл арації подаються за базовий податковий (звітний) період.

Згідно ч.2 ст. 38 Закону Україн и “Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців” від 15.05.2003р. №7 55-ІV, неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону є підставою для постановленн я судового рішення щодо прип инення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутством ю ридичної особи.

Відповідно до ст.4 Закону Ук раїни “Про систему оподаткув ання” платниками податків і зборів (обов'язкових платежі в) є юридичні і фізичні особи, на яких згідно з законами Укр аїни покладено обов'язок спл ачувати податки і збори (обов 'язкові платежі).

Згідно до п.п.2, 3 ч.1 ст.9 цього За кону платники податків і збо рів (обов'язкових платежів) зо бов'язані подавати до держав них податкових органів та ін ших державних органів відпов ідно до законів декларації, б ухгалтерську звітність та ін ші документи і відомості, пов 'язані з обчисленням і сплато ю податків і зборів (обов'язко вих платежів); сплачувати нал ежні суми податків і зборів (о бов'язкових платежів) у встан овлені законами терміни.

Частиною 1 ст.20 Закону Україн и “Про систему оподаткування ” встановлено, що контроль за правильністю та своєчасніст ю справляння податків і збор ів (обов'язкових платежів) зді йснюється державними податк овими органами та іншими дер жавними органами в межах пов новажень, визначених законам и.

Статус державної податков ої служби в Україні, її функці ї та правові основи діяльнос ті визначені Законом України “Про державну податкову слу жбу в Україні", відповідно до с т.2 якого завданням органів де ржавної податкової служби, з окрема, є здійснення контрол ю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєч асністю сплати до бюджетів, д ержавних цільових фондів под атків і зборів (обов'язкових п латежів), а також неподаткови х доходів, установлених зако нодавством.

Відповідно до п. 17 ст. 11 Зако ну України “Про державну под аткову службу в Україні” орг анам державної податкової сл ужби у випадках, в межах компе тенції та у порядку, встановл ених законами України, надає ться право звертатися до суд ових органів із заявою (позов ною заявою) про скасування де ржавної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності .

Згідно з п.8.6 Порядку обл іку платників податків, збор ів (обов'язкових платежів), зат вердженого наказом Державно ї податкової адміністрації У країни від 19.02.1998р. №80 (в редакції наказу Дер жавної податкової адміністр ації України від 17.11.1998р. №552), якщо платник по датків не має заборгованості перед бюджетом, та у разі непо дання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларац ій, документів податкової зв ітності, то керівник органу д ержавної податкової служби приймає рішення у вигляді ро зпорядження відносно платни ка податків - про звернення д о суду або господарського су ду із заявою (позовною заявою ) про скасування державної ре єстрації платника податків, постановлення судового ріше ння про припинення юридичної особи чи підприємницької ді яльності фізичної особи - пі дприємця.

Розпорядженням №85-р від 06.11.2009р . начальника ДПІ у Малиновськ ому районі м.Одеси прийняте р ішення про звернення до суду з позовом про припинення юри дичної особи Малого приватно го підприємства «Аліда».

Враховуючи наведене, п озовні вимоги ДПІ у Малиновс ькому районі м. Одеси суд вваж ає підтвердженими наданими д оказами, обґрунтованими, від повідаючими чинному законод авству, що є підставою для їх з адоволення.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців” суд , який постановив рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов' язане з банкрутст вом юридичної особи, у день на брання таким рішенням законн ої сили направляє його копію державному реєстратору за м ісцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про судове рішення.

Керуючись ст.ст.158-163 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції у Малиновському районі м.Одеси до Малого приватного підприємства «Аліда» про пр ипинення юридичної особи зад овольнити.

Припинити юридичну особу Мале приватне підприємств о «Аліда» (65000, м.Одеса, вул.Тер ешкової, 43, кв.28, ідентифікаці йний код 30526488).

Після набрання чинності по становою суду направити її к опію державному реєстратору за місцем реєстрації Малого приватного підприємства «Ал іда».

Постанова може бути оскар жена шляхом подання заяви пр о апеляційне оскарження пост анови суду першої інстанції протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складе ння постанови у повному обся зі відповідно до статті 160 КАС України - з дня складення в по вному обсязі. Апеляційна ска рга на постанову суду першої інстанції подається протяго м двадцяти днів після поданн я заяви про апеляційне оскар ження. Апеляційна скарга мож е бути подана без попередньо го подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо скарга п одається у строк, встановлен ий для подання заяви про апел яційне оскарження.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана у строк, вст ановлений Кодексом адмініст ративного судочинства Украї ни, постанова суду набирає за конної сили після закінчення цього строку. У разі подання а пеляційної скарги судове ріш ення, якщо його не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Повний текст постанови с кладено та підписано 25 травня 2010 року

Суддя /підпис/ М.М. Аракелян

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.05.2010
Оприлюднено09.07.2010
Номер документу9680427
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —13000/09/1570

Постанова від 25.05.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні