Постанова
від 19.05.2010 по справі 2а-3671/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІС ТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 травня 2010 р. Справа № 2а-3671/10/1870

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Глазьк а С.М.,

за участю секретаря судового засідання-Чикалово ї М.С.,

прокурора - Сініцина В.О., представника позивача - Нікітіна В.А.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в примі щенні суду в м. Суми адміністр ативну справу за позовом Шо сткинського міжрайонного пр окурора в інтересах держави в особі Сумського територіа льного управління Державної комісії з цінних паперів та ф ондового ринку до закритого акціонерного товариства "Ку личанське" про стягнення штр афу у розмірі 85000 грн. ,-

В С Т А Н О В И В:

Шосткинський міжрайонн ий прокурор в інтересах держ ави в особі Сумського терито ріального управління Держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку звернувс я до суду з позовом, в якому пр осить стягнути з ЗАТ "Куличан ське" штраф у розмірі 85000 грн. Св ої вимоги мотивує тим, що за по рушення вимоги п. 10 ст. 8 Закону України «Про державне регулю вання ринку цінних паперів в Україні» в частині обов' яз кового виконання розпорядже нь про усунення порушень зак онодавства про цінні папери на відповідача було накладен о штраф у розмірі 85000 грн., який в ідповідачем у добровільному порядку не сплачений.

Прокурор в судовому засіда нні позовні вимоги підтримав та просив позов задовольнит и.

Представник позивача в суд овому засіданні позов підтри мав та пояснив, що постанова п ро накладення санкцій відпов ідачем не оскаржувалася, а шт раф у розмірі 85000 грн. на момент розгляду справи залишається несплаченим.

Відповідач, неодноразово п овідомлений про час і місце р озгляду справи за останнім в ідомим місцем реєстрації (а.с .18,23,24,25), в судове засідання не з' явився. Відповідно до ч. 1 ст. 40 К АС України у разі неповідомл ення про зміну адреси повіст ка надсилається за останньою адресою і вважається вручен ою.

Заслухавши пояснення прок урора, представника позивача , перевіривши матеріали спра ви та оцінивши докази в їх сук упності, суд вважає за необхі дне позов задовольнити, вихо дячи з наступного.

Судом встановлено, що на під ставі п. 10 ст. 8 Закону України « Про державне регулювання рин ку цінних паперів в Україні» відповідачу було видано обо в' язкове для виконання розп орядження про усунення поруш ень законодавства про цінні папери від 21 вересня 2009 року № 187 -СУ (а.с.11). Відповідно до вказан ого розпорядження, відповіда чем було порушено ст. 9 Закону України "Про Національну деп озитарну систему та особливо сті електронного обігу цінни х паперів в Україні" щодо здій снення діяльності по веденню реєстру власників іменних ц інних паперів емітентом або реєстратором. Термін усуненн я порушень зазначених в розп орядженні було встановлено д о 01 січня 2010 року та термін пись мового повідомлення про вико нання розпорядження було вст ановлено до 05 січня 2010 року. У за значений термін від ЗАТ "Кули чанське" до Сумського терито ріального управління Держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку письмове клопотання щодо продовження терміну виконання розпорядж ення або повідомлення з підт верджуючими документами щод о виконання вищезазначеного розпорядження не надходило, підстави вважати розпорядже ння виконаним - відсутні, що пі дтверджується копією акту пр о правопорушення на ринку ці нних паперів від 11 лютого 2010 ро ку № 2-СУ (а.с.9) та поясненнями пр едставника позивача.

Відповідно до абз. 8 ч. 1 ст. 11 За кону України «Про державне р егулювання ринку цінних папе рів в Україні», Державна комі сія з цінних паперів та фондо вого ринку застосовує до юри дичних осіб фінансові санкці ї за невиконання або несвоєч асне виконання рішень Держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку або розпо ряджень, постанов або рішень уповноважених осіб Державно ї комісії з цінних паперів та фондового ринку щодо усунен ня порушень законодавства на ринку цінних паперів - у розмі рі від тисячі до п'яти тисяч не оподатковуваних мінімумів д оходів громадян. За ті самі ді ї, вчинені повторно протягом року, - у розмірі від п'яти до де сяти тисяч неоподатковувани х мінімумів доходів громадян .

Сумське територіальне упр авління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, розглянувши матеріали справи про правопорушення н а ринку цінних паперів, встан овило, що ЗАТ "Куличанське" не було виконано розпорядження від 22 квітня 2009 року № 84-СУ, у зв' язку з чим було винесено пост анову про накладення санкції від 21 вересня 2009 року № 153-СУ. Оскі льки ЗАТ "Куличанське" повтор но протягом року не виконало розпорядження Державної ком ісії з цінних паперів та фонд ового ринку про усунення пор ушень законодавства про цінн і папери, в даному випадку від 21 вересня 2009 року № 187-СУ, то поста новою про накладення санкцій за правопорушення на ринку ц інних паперів № 2-СУ від 19 лютог о 2010 року (а.с.5) на ЗАТ "Куличансь ке" було накладено штраф у роз мірі п'яти тисяч неоподатков уваних мінімумів доходів гро мадян, що дорівнює 85000 грн.

Як вбачається з матеріалів справи та пояснень прокурор а та представника позивача, в ищезазначена постанова, яка була направлена відповідачу 19 лютого 2010 року (а.с.6), відповіда чем не оскаржувалася, штраф у розмірі 85000 грн. у добровільном у порядку не сплачений.

Відповідно до ст. 5 розділу XVI II «Правил розгляду справ про п орушення вимог законодавств а на ринку цінних паперів та з астосування санкцій» затвер джених рішенням Державної ко місії з цінних паперів та фон дового ринку від 11 грудня 2007 ро ку, № 2272, у разі несплати штрафу юридичною особою в строк, уст ановлений пунктом 2 цього роз ділу, штраф стягується в судо вому порядку.

Враховуючи вищезазначене, суд приходить до висновку, що вимоги позивача щодо стягне ння з ЗАТ "Куличанське" 85000 грн. ш трафу є обґрунтованими та та кими, що підлягають задоволе нню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позо в Шосткинського міжрайонно го прокурора в інтересах дер жави в особі Сумського терит оріального управління Держа вної комісії з цінних папері в та фондового ринку до закр итого акціонерного товарист ва "Куличанське" про стягнен ня штрафу у розмірі 85000 грн. - з адовольнити в повному обсязі .

Стягнути з закритого акціо нерного товариства "Куличанс ьке" (і.к.32272389) на користь держави (р/р 31114101800355 в УДК в Сумській облас ті, код 2335273, МФО 837013) штраф у розмі рі 85000 грн. < Сума стягнення (цифр ами) > < Текст >

Постанова може бути оскар жена до Харківського апеляці йного адміністративного суд у через Сумський окружний ад міністративний суд шляхом по дачі заяви про апеляційне ос карження постанови суду в де сятиденний строк з дня склад ення постанови в повному обс язі та подання після цього пр отягом двадцяти днів апеляці йної скарги, або без попередн ього подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо апеля ційна скарга подається у стр ок, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарж ення. Якщо постанову було про голошено у відсутності особи , яка бере участь у справі, то с трок подання заяви про апеля ційне оскарження обчислюєть ся з дня отримання нею копії п останови.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана у встановл ений строк, постанова набира є законної сили після закінч ення цього строку. У разі пода ння апеляційної скарги поста нова, якщо її не скасовано, наб ирає законної сили після зак інчення апеляційного розгля ду справи.

Суддя (підпис) С.М. Глазько

< Список > < Дата >

З оригіналом згідно

Суддя С.М. Глазько

Повний текст постанови ск ладений 25 травня 2010 року

Дата ухвалення рішення19.05.2010
Оприлюднено12.07.2010
Номер документу9681903
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3671/10/1870

Постанова від 19.05.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Ухвала від 02.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Ухвала від 02.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Ухвала від 30.07.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Постанова від 19.05.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні