Постанова
від 01.06.2010 по справі 2а-3226/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІС ТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 червня 2010 р. Справа № 2а-3226/10/1870

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Кунець О.М.

за участю секретаря судового засідання-Мороз Т.М .,< Текст >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в примі щенні суду в м. Суми адміністр ативну справу за позовом Де ржавної податкової інспекці ї в м. Суми до Партійної орган ізації соціал-демократичної партії України (об' єднана) К овпаківського району м. Суми про припинення юридичної ос оби ,-

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інсп екція в м. Суми звернулася до с уду з позовом до Партійної ор ганізації соціал-демократич ної партії України (об' єдна на) Ковпаківського району м. С уми про припинення юридичної особи. Свої вимоги мотивує ти м, що відповідач - Партійна орг анізація соціал-демократичн а партія України (об' єднана ) Ковпаківського району м. Сум и, зареєстрований виконавчим комітетом Сумської міської ради 09.03.1998 року за №115. Відповідач є платником податків, зборів та інших обов' язкових плат ежів, у зв' язку з чим на підс таві п. 2 ст. 9 Закону України “Пр о систему оподаткування” зоб ов' язаний подавати до подат кової інспекції декларації, фінансову звітність та інші документи і відомості, пов' язані з обчисленням і сплато ю податків та зборів (обов' я зкових платежів). З січня 2004 ро ку відповідач не подає до орг анів державної податкової сл ужби податкову звітність. То му позивач просить суд припи нити юридичну особу.

В судове засідання предста вник позивача не з' явився, п ро день, час і місце розгляду с прави повідомлений належним чином /а.с.14/. У позовній заяві п озивач просив розгляд справи провести без участі предста вника Державної податкової і нспекції в м. Суми /а.с.3/.

Представник відповідача, я кому надсилалось повідомлен ня про день, час і місце розгля ду справи /а.с.15/ за його останні м відомим місцезнаходженням /а.с.4-5/ в судове засідання не з' явився. Згідно довідки Укрпо шти від 09.05.10 за місцем реєстрац ії адресат не знаходиться. Од нак, як вбачається з довідки п ро включення до ЄДРПОУ, відом ості про зміну місцезнаходже ння не вносилися. Відповідно до ч. 1 ст. 40 КАС України у разі не повідомлення про зміну адрес и повістка надсилається за о станньою адресою і вважаєтьс я врученою. Про причини неявк и, відповідач суд не повідоми в, заперечень стосовно позов них вимог та клопотань про ві дкладення розгляду справи до суду не надсилав.

Суд вважає можливим розгля дати справу без участі сторі н за наявними в ній доказами.

Суд вивчивши матеріали спр ави, вважає, що позов обґрунт ований і підлягає задоволенн ю в повному обсязі, виходячи з наступного:

В судовому засіданні встан овлено, що відповідач - Партій на організація соціал-демокр атична партія України (об' є днана) Ковпаківського району м. Суми, 09.03.1998 року зареєстрован ий виконавчим комітетом Сумс ької міської ради як юридичн а особа, що підтверджується к опією свідоцтва про державну реєстрацію №115 від 09.03.1998 року /а.с .4/ та копією довідки про включ ення до ЄДРПОУ /а.с.5/.

Відповідно до довідки Держ авної податкової інспекції в м. Суми № 85427/9/15-106 від 09.12.2009 р. Партійн а організація соціал-демокра тична партія України (об' єд нана) Ковпаківського району м. Суми, ідентифікаційний ном ер 23823371, не подає до податкової інспекції декларації (розра хунки) з січня 2004 року та за да ними особових рахунків забор гованості перед бюджетом нем ає /а.с.7/.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 38 Зако ну України “Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб- підприємців” в ід 15.05.2003 р. № 755-ІV підставою для по становляння судового рішенн я щодо припинення юридичної особи, що не пов' язано з банк рутством юридичної особи, зо крема є: неподання протягом р оку органам державної податк ової служби податкових декла рацій, документів фінансової звітності відповідно до зак ону.

В судовому засіданні було в становлено, що відповідач бі льше року не подає до Державн ої податкової інспекції в м. С уми передбачені чинним закон одавством податкові деклара ції.

Тому, у суду є всі підстави д ля припинення юридичної особ и Партійної організації соці ал-демократичної партії Укра їни (об' єднана) Ковпаківськ ого району м. Суми.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позо в Державної податкової інсп екції в м. Суми до Партійної о рганізації соціал-демократи чної партії України (об' єдн ана) Ковпаківського району м . Суми про припинення юридич ної особи - задовольнити в п овному обсязі.

Припинити юридичну особу П артійної організації соціал -демократичної партії Україн и (об' єднана) Ковпаківськог о району м. Суми (40030, м. Суми, ву л. Червоногвардійська, 1, кв. 2 , ід. код 23823371) зареєстрованої ви конавчим комітетом Сумської міської ради 09.03.1998 року рішення м за №115.

Копію постанови суду напра вити державному реєстратору за місцем знаходження Парті йної організації соціал-демо кратичної партії України (об ' єднана) Ковпаківського рай ону м. Суми для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення щодо пр ипинення юридичної особи. < Су ма стягнення (цифрами) > < Текст >

Постанова може бути оскар жена до Харківського апеляці йного адміністративного суд у через Сумський окружний ад міністративний суд шляхом по дачі заяви про апеляційне ос карження постанови суду в де сятиденний строк з дня склад ення постанови в повному обс язі та подання після цього пр отягом двадцяти днів апеляці йної скарги, або без попередн ього подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо апеля ційна скарга подається у стр ок, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарж ення. Якщо постанову було про голошено у відсутності особи , яка бере участь у справі, то с трок подання заяви про апеля ційне оскарження обчислюєть ся з дня отримання нею копії п останови.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана у встановл ений строк, постанова набира є законної сили після закінч ення цього строку. У разі пода ння апеляційної скарги поста нова, якщо її не скасовано, наб ирає законної сили після зак інчення апеляційного розгля ду справи.

Повний текст постанови скл адено 04.06.2010 року.

Суддя (підпис) О.М. Кунець

< Список > < Дата >

З оригіналом згідно

Суддя О.М. Кунець

Дата ухвалення рішення01.06.2010
Оприлюднено28.08.2010

Судовий реєстр по справі —2а-3226/10/1870

Постанова від 01.06.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Ухвала від 17.03.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Ухвала від 17.03.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Постанова від 01.06.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні