Ухвала
від 13.05.2021 по справі 463/967/21
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/967/21

Провадження №2/463/850/21

УХВАЛА

про витребування доказів

13 травня 2021 року Личаківський районний суд м. Львова

в складі: головуючого судді Стрепка Н.Л.,

з участю секретаря судових засідань Онишкевича О.І.,

представника позивача Богдан З.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження в залі суду в м. Львові клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Обслуговуючого кооперативу Житлово-будівельний кооператив Рідний дім про стягнення коштів, -

в с т а н о в и в:

позивач звернулася до суду з позовом про стягнення з відповідача на її користь грошових коштів у розмірі 149 040,65 грн., з яких: 139 562 грн. - грошові кошти, отримані без достатньої правової підстави, 3 672,87 грн. - три відсотки річних та 5805,78 грн. - інфляційних збитків; а також судових витрат - 1 490,41 грн. сплаченого судового збору.

Ухвалою суду від 3 лютого 2021 року позов прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, постановлено розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження.

9 березня 2021 року на адресу суду надійшов відзив представника відповідача - голови ОК ЖБК Рідний дім Фіщука П.М., відповідно до якого просить припинити провадження у справі у зв`язку з відсутністю предмету спору.

19 березня 2021 року на адресу суду надійшов відповідь на відзив представника позивача - адвоката Богдан З.С., що діє на підставі ордеру серії ВС №1056958 від 25 січня 2021 року.

В судовому засіданні 13 травня 2021 року представник позивача ОСОБА_1 подала клопотання про витребування в ОК ЖБК Рідний дім належним чином завірених копій договору №2-18-02-15/29 та всіх додатків, додаткових угод чи угод про розірвання такого договору та документів щодо перебування чи неперебування ОСОБА_2 у правовідносинах із ОК ЖБК Рідний дім , в тому числі таких, на виконання умов по яких ОСОБА_2 мали б сплачуватися на користь ОК ЖБК Рідний дім будь-які кошти. Подане клопотання мотивує тим, що зверталася 14 серпня 2020 року та 23 вересня 2020 року в інтересах позивача до ОК ЖБК Рідний дім з адвокатськими запитами, в тому числі щодо надання вказаних в клопотанні документів, проте незважаючи на отримання ОК ЖБК Рідний дім вищевказаних адвокатських запитів, відповіді на такі відповідачем не надано. Вказує, що документи, копії яких вона просила надати підтверджують той факт, що ОСОБА_2 ні договору №2-18-02-15/29, ні будь-якого іншого договору із відповідачем не укладала та у жодних правовідносинах із ОК ЖБК Рідний дім не перебувала, в тому числі й таких, на виконання умов по яких нею мали б сплачуватися на користь відповідача будь-які кошти.

Відповідач в судове засідання, будучи належним чином повідомленими про дату, час та місце проведення такого, явку представника не забезпечив, про причини неявки такого суд не повідомив, клопотань про відкладення розгляду не подав, за таких обставин суд вважає за можливе розглянути клопотання представника позивача за його відсутності.

Заслухавши думку представника позивача, оглянувши матеріали справи, приходжу до наступного.

Стаття 76 ЦПК України визначає, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Як вбачається з позову предметом спору є стягнення з відповідача на користь позивача грошових коштів у розмірі 149 040,65 грн., з яких 139 562 грн. - грошові кошти, отримані без достатньої правової підстави. В позовній заяві позивач зазначає, що 19 лютого 2018 року нею було помилково перераховано на рахунок відповідача вказані кошти згідно квитанції №144, при цьому в призначенні платежу такої зазначено, що даний платіж є частиною пайового внеску згідно договору №2-18-02-15/29. Водночас, позивач ОСОБА_2 стверджує, що вказаного договору чи будь-якого іншого договору із відповідачем не укладала та у жодних правовідносинах із ОК ЖБК Рідний дім не перебувала.

Відтак, беручи до уваги наведене вище, те, що предметом спору в тому числі є стягнення коштів, що як вбачається з квитанції про перерахунок таких були сплачені на виконання договору №2-18-02-15/29, а також те, що позивач заперечує укладення нею будь-яких договорів з відповідачем на виконання умов яких нею мали б сплачуватися на користь відповідача грошові кошти, а відтак витребування у відповідача вказаного договору та інших документів щодо перебування чи неперебування ОСОБА_2 у правовідносинах із ОК ЖБК Рідний дім має суттєве значення для прийняття рішення у справі, а тому приходжу до висновку, що клопотання представника позивача підлягає до задоволення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 76, 81 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати в Обслуговуючого кооперативу Житлово-будівельний кооператив Рідний дім належним чином завірені копії договору №2-18-02-15/29 та всіх додатків, додаткових угод чи угод про розірвання такого договору та документів щодо перебування чи неперебування ОСОБА_2 у правовідносинах із Обслуговуючим кооперативом Житлово-будівельний кооператив Рідний дім , в тому числі таких, на виконання умов по яких ОСОБА_2 мали б сплачуватися на користь Обслуговуючого кооперативу Житлово-будівельний кооператив Рідний дім будь-які кошти.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повне найменування (ім`я) учасників справи та їх місце проживання (місцезнаходження):

Позивач: ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 .

Відповідач: Обслуговуючий кооператив Житлово-будівельний кооператив Рідний дім , місцезнаходження: 79495, м. Львів-Винники, вул. Сахарова, 10А, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 39688874.

Суддя: Стрепко Н.Л.

Дата ухвалення рішення13.05.2021
Оприлюднено14.05.2021
Номер документу96873104
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —463/967/21

Рішення від 06.07.2021

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 13.05.2021

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 03.02.2021

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні