Ухвала
від 14.05.2021 по справі 552/959/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/959/19

Провадження № 1-кс/552/803/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.05.2021 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 за участі секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС третього ВРКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 погоджене прокурором відділу Полтавської обласної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС третього ВРКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Київського районного суду м. Полтави з клопотанням про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання обґрунтовує тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42018171090000055 від 14.03.2018 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч.5 ст. 27, ч. 1 ст. 205-1, ч. 3 ст.191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що групою осіб на території м. Кременчука протягом 2017-2020 років, шляхом використання реквізитів підконтрольних даній групі осіб підприємств, надаються послуги зі штучного формування податкового кредиту з ПДВ та валових витрат з податку на прибуток підприємства суб`єктам господарської діяльності реального сектору економіки без реального руху товарів (робіт, послуг), що призвело до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Серед підконтрольних даній групі осіб підприємств - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а тому виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий суддя, дослідивши матеріали додані до клопотання приходить до таких висновків.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42018171090000055 від 14.03.2018 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч.5 ст. 27, ч. 1 ст. 205-1, ч. 3 ст.191 КК України.

В матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи являються джерелом доказів, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені, які неможливо встановити іншим способом, а їх вилучення можливе лише на підставі ухвали суду.

У інший спосіб, окрім вилучення оригіналів документів та подальшого їх використання для проведення документальних перевірок підприємства та судових експертиз, довести факт вчиненого кримінального правопорушення у слідства немає можливості.

Згідно з ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до інформації, що відображена у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, реєстраційні справи підприємств, підконтрольних даній групі громадян, а саме таких, як: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Отже, відповідно до вимог ч. 5 ст.163 КПК України та враховуючи те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, являються джерелом доказів, а також необхідні для проведення почеркознавчої експертизи, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст.159, 160, 163, 164, 166 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на доступ до оригіналів документів до документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яка знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення оригіналів документів.

Тимчасовий доступ до вищевказаних документів та можливість їх вилучення надати: старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області майору податкової міліції ОСОБА_5 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_6 , заступник начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області капітан податкової міліції ОСОБА_7 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_8 начальнику третього відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_9 , заступнику начальника третього відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_10 , старшому слідчому третього відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області полковнику податкової міліції ОСОБА_11 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_3 та іншим особам за дорученням слідчого.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення14.05.2021
Оприлюднено28.05.2024
Номер документу96883253
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —552/959/19

Ухвала від 07.06.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 24.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 24.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 14.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Остапук Віктор Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні