Ухвала
від 26.04.2021 по справі 757/21865/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/21865/21-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 квітня 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого другого відділу Управління з досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів та суддями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 42021000000000167, -

ВСТАНОВИВ:

В провадження слідчого судді надійшло клопотання старшого слідчого другого відділу Управління з досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів та суддями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку міжнародного автомобільного пункту пропуску через державний кордон України «Доманове», який розташований за адресою: Волинська обл., Ратнівський р-н, смт. Доманове (автошлях Е85 та М19) на земельній ділянці з кадастровим номером 0724285500:07:002:0158, яке належить Державі Україні в особі Ратнівської районної державної адміністрації, а правокористувачем яких є Державна митна служба України.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що Управлінням з досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів та суддями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42021000000000167 від 22.01.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Згідно матеріалів кримінального провадження, до Державного бюро розслідувань із ГУ БКОЗ СБ України надійшли матеріали із заявою ОСОБА_5 про вимагання у нього неправомірної вигоди службовою особою ІНФОРМАЦІЯ_1 та митного поста « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Волинської митниці Держмитслужби України за не створення штучних перешкод при ввезенні й митному оформленні ним транспортних засобів на іноземній реєстрації.

Досудовим розслідуванням встановлено, що начальник прикордонного оперативно-розшукового відділу (з місцем дислокації в АДРЕСА_1 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_6 розробив злочинну схему вимагання та одержання неправомірної вигоди від фізичних осіб та суб`єктів підприємницької діяльності, що здійснювали перетин державного кордону в міжнародному пункті пропуску «Доманове-Мокрани» за не створення штучних перешкод при ввезенні транспортних засобів на іноземній реєстрації, які призведуть до порушення режиму тимчасового перебування на території України, сплати штрафів та за надання допомоги при ввезенні транспортних засобів на іноземній реєстрації в митному режимі «транзит» на територію України, порушуючи при цьому режим тимчасового перебування на митній території України.

Згідно розробленого ОСОБА_6 злочинного плану, для оформлення автомобіля на іноземній реєстрації у режимі транзиту строком до одного року необхідно сплатити на його користь грошові кошти в розмірі 600 доларів США.

У зв`язку з цим, до вищевказаної злочинної схеми ОСОБА_6 залучив як пособників громадян України ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , які вирішують організаційні питання пов`язані з в`їздом та перезаїздом автомобілів на іноземній реєстрації, пошуком та забезпеченням осіб, що здійснюють такий перезаїзд, а також безпосередньо отримують неправомірну вигоду для ОСОБА_6 .

ОСОБА_6 особисто організовує для ОСОБА_7 та ОСОБА_8 безперешкодний доступ на територію міжнародного пункту пропуску «Доманово-Мокрани», їх виїзд та перебування на «нейтральній зоні» на автомобілях, що необхідно оформити, а також контролює їхню діяльність за що отримує через них грошові кошти, котрі у подальшому розподіляє між усіма учасниками злочинної схеми.

Крім цього, ОСОБА_6 з метою реалізації свого злочинного плану, залучено до протиправної діяльності інспекторів митного поста «Доманове» Волинської митниці ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та інших невстановлених досудовим розслідуванням працівників Волинської митниці Держмитслужби України.

Зазначені службові особи Волинської митниці Держмитслужби в порушення положень статей 105, 109, 257, 380 Митного кодексу України, п. 5 розділу ІІ Наказу Міністерства фінансів України № 657 від 31.05.2012 «Про виконання митних формальностей відповідно до заявленого митного режиму», за грошову винагороду здійснюють митне оформлення транспортних засобів на іноземній реєстрації в режимі транзиту строком до одного року без належних на те підстав.

02.03.2021 в ході зустрічі ОСОБА_12 з ОСОБА_6 у його автомобілі марки «Volkswagen Passat», д.н.з. НОМЕР_1 на території готелю «Алібі» поблизу м. Ковель Волинської області, останній повідомив, що в разі якщо ОСОБА_12 бажає оформляти автомобілі у пункті пропуску «Доманово-Мокрани», йому необхідно сплачувати грошові кошти в розмірі не менше 600 доларів США за кожний автомобіль. Грошові кошти необхідно надавати визначеним ОСОБА_6 особам ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , які за його вказівкою здійснять все необхідне для такого оформлення автомобілів з порушенням режиму тимчасового перебування на території України.

В період з 02.03.2021 по 06.03.2021, ОСОБА_12 , на виконання вказівки ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , доставлено нещодавно придбаний ним автомобіль марки «Mercedes-Benz Sprinter» до міжнародного пункту пропуску «Доманово-Мокрани» та передано разом з документами ОСОБА_7 , який займався його оформленням у митному режимі транзиту строком до одного року. У зв`язку з цим, на вимогу ОСОБА_7 , ОСОБА_12 передано ОСОБА_8 заздалегідь ідентифіковані грошові кошти в сумі 600 доларів США.

Крім того, 08.04.2021 на виконання вказівки ОСОБА_6 , ОСОБА_12 доставив придбаний ним автомобіль марки «Mercedes-Benz E-class» до пункту пропуску «Доманово-Мокрани», передав ОСОБА_8 , який займався оформленням у митному режимі «транзит» строком до одного року. У подальшому, ОСОБА_12 на вимогу ОСОБА_8 передав йому заздалегідь ідентифіковані грошові кошти в сумі 600 доларів США.

В ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що незаконне митне оформлення у режимі транзиту здійснювалось співробітниками митного поста «Доманове» Волинської митниці Державної митної служби України, які виконують свої службові обов`язки у міжнародному автомобільному пункті пропуску через державний кордон України «Доманове», який розташований за адресою: Волинська обл., Ратнівський р-н, смт. Доманове (автошлях Е85 та М19) на земельній ділянці з кадастровим номером 0724285500:07:002:0158, де останні отримують грошові кошти в якості неправомірної вигоди.

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, право власності на земельну ділянку з кадастровим номером 0724285500:07:002:0158 зареєстровано за Державою України в особі Ратнівської районної державної адміністрації, а правокористувачем якої є Державна митна служба України.

Для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, з метою встановлення усіх обставин вчинення зазначеного злочину та встановлення всіх осіб, причетних до його вчинення, що є предметом розслідування у кримінальному провадженні № 42021000000000167, наявна необхідність у проведення обшуку міжнародного автомобільного пункту пропуску через державний кордон України «Доманове», який розташований за адресою: Волинська обл., Ратнівський р-н, смт. Доманове (автошлях Е85 та М19) на земельній ділянці з кадастровим номером 0724285500:07:002:0158.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи, просив клопотання задовольнити.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Вислухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши надані в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки наявні в матеріалах дані дають достатні підстави вважати, що вчинено кримінальне правопорушення, і відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, відомості, які містяться у цих речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду і можуть знаходитися за місцем проведення обшуку.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл слідчим Управління з досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів та суддями Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , а також прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42021000000000167, на обшук міжнародного автомобільного пункту пропуску через державний кордон України «Доманове», який розташований за адресою: Волинська обл., Ратнівський р-н, смт. Доманове (автошлях Е85 та М19) на земельній ділянці з кадастровим номером 0724285500:07:002:0158, яке належить Державі Україні в особі Ратнівської районної державної адміністрації, а правокористувачем яких є Державна митна служба України, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей і документів, а саме: грошових коштів доларів США з купюрами №№ HB10486359J; HF81448274C; HB36455919A; HE81886817B; KB11963403A; HB29840313I; серії KB14756930L; HD38999859A; AB18252432G; KB35166458M; KB70673738H; HC42814029A; інших грошових коштів, які були попередньо ідентифіковані чи могли бути одержані злочинним шляхом; мобільних телефонів, планшетних, портативних персональних комп`ютерів у пам`яті яких міститься інформація про телефонні дзвінки чи переписки між ОСОБА_6 , ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_20 , ОСОБА_9 , ОСОБА_11 та іншими членами злочинної групи або інші відомості про їх злочинну діяльність; флеш носіїв інформації, в пам`яті яких міститься інформація про злочинну діяльність ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_20 , ОСОБА_9 , ОСОБА_11 та інших членів злочинної групи або інші відомості про їх злочинну діяльність; блокнотів, зошитів, чернетки, щоденників чи аркушів які містять рукописні записи ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_20 , ОСОБА_9 , ОСОБА_11 та інших осіб щодо оформлення автомобілів, отримання неправомірної вигоди чи іншої злочинної діяльності; документів щодо митного оформлення автомобілів марки «Mercedes-Benz E-class», «Mercedes-Benz Sprinter» та інших автомобілів наданих ОСОБА_5 в митному режимі «транзит»; документів чи їх копій на автомобілі «Mercedes-Benz E-class», «Mercedes-Benz Sprinter» ОСОБА_5 (довіреності, реєстраційні картки, технічні паспорти тощо), інформації з АСМО «Інспектор-2006» щодо митного оформлення автомобілів ОСОБА_5 , копій посадових інструкцій (функціональних обов`язків) ОСОБА_6 ; копій наказів про призначення на посаду ОСОБА_6 , ОСОБА_10 , ОСОБА_9 , ОСОБА_11 , копій наказів про призначення на посади ОСОБА_6 , ОСОБА_10 , ОСОБА_9 , ОСОБА_11 ; копії Положень про прикордонний оперативно-розшуковий відділ (з місцем дислокації в н. АДРЕСА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , копії положення про митний пост «Доманове» Волинської митниці Держмитслужби, документів, що містять відомості щодо обставин вчинення зазначеного злочину, у паперовій формі у вигляді чорнових записів, блокнотів, щоденників, нотаток, інших рукописних записів або надрукованого тексту, а також у формі електронних документів, і технічних носіїв інформації, на яких можуть знаходитись такі електронні документи, у вигляді оптичних дисків, флеш-носіїв, жорстких дисків, сім-карток, засобів зв`язку та комп`ютерної техніки, зокрема, мобільних телефонів, планшетів, ноутбуків, системних блоків комп`ютерів.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.04.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу96889986
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —757/21865/21-к

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні