Ухвала
від 11.05.2021 по справі 405/3262/21
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/3262/21

1-кс/405/1555/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 травня 2021 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , підозрюваного ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції в м.Кропивницький клопотання старшого слідчогов особливоважливих справахслідчого відділуУправління Службибезпеки Українив Кіровоградськійобласті ОСОБА_4 в рамкахкримінального провадження№ 22020120000000017від 01липня 2020року запідозрою ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 у вчиненнікримінального правопорушення,передбаченого ч.2ст.307КК України, про продовження строку дії обов`язків, передбачених запобіжним заходом у вигляді застави, відносно підозрюваного:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Червоне, Гайворонського району, Кіровоградської області, українця, громадянина України, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , в силу ст.89 КК України такому, що не має судимості,

в с т а н о в и в:

слідчий запогодженням зпрокурором звернувсядо слідчогосудді зклопотанням,в якомупросив продовжитипідозрюваному ОСОБА_5 строк дії обов`язків, передбачених запобіжним заходом у вигляді застави, покладених на нього ухвалою слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда від 15.03.2021.

В обґрунтування клопотання вказав, що СУ УСБУ в Кіровоградській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22020120000000017 від 01 липня 2020 року, за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку 2020 року, точної дати встановити не представилось за можливе, мешканці м. Гайворон та прилеглих населених пунктів громадяни ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 , переслідуючи корисливі мотиви, вступили в злочинну змову між собою, направлену на отримання прибутку від незаконного виготовлення та збуту психотропних речовин.

З цією метою вказані особи досягли спільної злочинної домовленості, спрямованої на виготовлення, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконний збут психотропних речовин.

На виконання задуманого, у невстановлений досудовим слідством час, реалізуючи спільний з усіма співвиконавцями злочину злочинний умисел, кінцевий результат якого спрямований на незаконний збут психотропних речовин, з метою організації місця для незаконного виготовлення психотропних речовин, визначили місцем виготовлення психотропних речовин житлове приміщення за місцем фактичного проживання ОСОБА_6 за адресою: АДРЕСА_2 , яку облаштували відповідними предметами пристосованими для застосування їх в якості спеціального обладнання при виготовленні психотропних речовин.

У період з 12.03.2021 по 13.03.2021 року у ході обшуку домоволодіння за адресою: АДРЕСА_2 , де ОСОБА_7 та ОСОБА_6 , реалізуючи спільний із співвиконавцями злочину ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 злочинний намір, виготовили та зберігали з метою збуту психотропні речовини, виявлені та вилучені співробітниками УСБУ в Кіровоградській області, які згідно з висновком експерта від 13.03.2021 № СЕ-19/112-21/2227-НЗПРАП, є метадоном і амфетаміном.

Тобто, з метою вчинення дій спрямованих на незаконне виготовлення та фасування, психотропних речовин для подальшої їх реалізації за попередньою змовою групою осіб, зокрема на території міста Гайворон Кіровоградської області та прилеглих населених пунктах, за спільною домовленістю членів групи, місцем незаконного виготовлення психотропних речовин було обрано житлове приміщення за місцем фактичного проживання ОСОБА_6 у домоволодінні за адресою: АДРЕСА_2 та у подальшому, за попередньою змовою даною групою осіб, зазначене приміщення за місцем фактичного проживання ОСОБА_6 у домоволодінні за адресою: АДРЕСА_2 , було обладнано (облаштовано) предметами у вигляді колб, скляних та пластикових ємкостей, столового посуду, обігрівачів, пристроїв для зважування об`ємів речовин, полімерних ємкостей для пакування, тощо, пристосованих для застосування їх в якості спеціального обладнання при виготовленні та фасуванні, психотропних речовин, які реалізовувались на території Кіровоградської області

Також, в матеріалах досудового розслідування наявна інформація про те, що продовжуючи свою злочинну діяльність та переслідуючи злочинний умисел спрямований на незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут, психотропних речовин або їх аналогів за попередньою змовою групою осіб, до виготовлення та збуту психотропних речовин ОСОБА_6 , з ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ; ОСОБА_9 , ОСОБА_5 , з початку 2020 року до моменту фактичного їх затримання, залучено ряд громадян, серед яких мешканці міста Гайворон Кіровоградської області та прилеглих населених пунктів, особи яких наразі встановлюються.

Таким чином, згідно попередньо розробленого та узгодженого між учасниками даного угруповування злочинного плану дій, виготовлені у період з початку 2020 року по березень 2021 року психотропні речовини, систематично збувались наркозалежним особам як особисто ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ; ОСОБА_9 та ОСОБА_5 , так і через інших невстановлених досудовим розслідуванням осіб, на території м. Гайворон Кіровоградської області та прилеглих населених пунктах.

Прокурор в клопотанні вказав, що на даний час необхідність в раніше обраному щодо підозрюваного ОСОБА_5 запобіжному заході у вигляді застави не відпала, оскільки заявлені раніше ризики, передбачені ч. 1 ст.177 КПК України не зменшилися, тому з в урахуванням наявності доказів обґрунтованості підозри, обставин вчинення злочину, його тяжкості, міри покарання, а також особи підозрюваного, вважає за необхідне продовжити раніше покладені обов`язки ухвалою слідчого судді Ленінського районного суду м.Кіровограда від 15.03.2021.

Прокурор та слідчий в судовому засіданні клопотання підтримали.

Підозрюваний не заперечив щодо задоволення клопотання.

Вивчивши клопотання та додатні до нього матеріали, врахувавши пояснення учасників процесу, слідчий суддя дійшов до наступних висновків.

Встановлено, що СУ УСБУ в Кіровоградській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22020120000000017 від 01 липня 2020 року, за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України, за обставинами, що вказані вище (витяг з ЄРДР від 01.07.2020, а.п.1-2).

13.05.2021 ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

15.03.2021 року ухвалою слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда підозрюваному ОСОБА_5 обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строком до 11.05.2021 та визначено заставу 60 розмірів прожиткового мінімуму працездатних осіб, що становить 136200,00 грн., при внесенні якої на ОСОБА_5 в строк до 11.05.2021 покладено наступні обов`язки:

- прибувати до слідчого, прокурора чи суду за кожною вимогою;

- не відлучатись із с. Червоне Кіровоградської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи;

- утримуватися від спілкування як особисто так і через третіх осіб з іншими підозрюваними та зі свідками у кримінальному провадженні за винятком участі в слідчих діях та в суді.

18.03.2021 року підозрюваним ОСОБА_5 внесено заставу в сумі 136200,00 грн. і того ж дня останнього звільнено з під варти.

Надалі, 06.05.2021 постановою Кіровоградської обласної прокуратури строк досудового розслідування у кримінальному провадженні продовжено до трьох місяців, тобто до 13.06.2021 року.

11.05.2021 ухвалою слідчого судді Ленінського районного суду м.Кіровограда продовжено строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за №22020120000000017 від 01.07.2020, за підозрою ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України, до шести місяців, а саме до 13 вересня 2021 року.

Відповідно до ч. 6 ст. 194 КПК України, обов`язки, передбаченічастиною п`ятоюцієї статті, можуть бути покладені на підозрюваного, обвинуваченого на строк не більше двох місяців. У разі необхідності цей строк може бути продовжений за клопотанням прокурора в порядку, передбаченомустаттею 199цього Кодексу. Після закінчення строку, в тому числі продовженого, на який на підозрюваного, обвинуваченого були покладені відповідні обов`язки, ухвала про застосування запобіжного заходу в цій частині припиняє свою дію і обов`язки скасовуються.

Слідчий суддя вважає, що раніше встановлені ухвалою слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда від 15.03.2021 ризики, передбачені ч.1 ст.177 КПК України, а саме: - знищення, сховання або спотворенн будь-якої із речей, що мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення; - незаконного впливу на свідків, інших підозрюваних, експертів, спеціалістів у цьому кримінальному провадженні; - перешкоджання проведенню досудового розслідування іншим чином; - вчинення іншого кримінального правопорушення, не зменшились, неможливість їх запобігання в разі не продовження строку раніше покладених на підозрюваного обов`язків.

Слідчий суддя погоджується з доводами сторони обвинувачення про необхідність продовження строку покладених на підозрюваного вищевказаною ухвалою, оскільки органу досудового розслідування необхідно виконати слідчі (розшукові) дії, які зазначені в клопотанні для повного та всебічного з`ясування всіх обставин кримінального провадження.

З урахуванням вищевказаного, слідчий суддя вважає про наявність обґрунтованих підстав для задоволення клопотання слідчого.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваного та уникненню встановлених ухвалою слідчого судді Ленінського районного суду м.Кіровограда від 15.03.2021 ризиків, передбачених ст.177 КПК України, існує необхідність у продовженні ОСОБА_5 раніше покладених обов`язків.

Врахувавши вищевикладене, слідчий суддя вважає, про наявність підстав для часткового задоволення клопотання.

Керуючись ст. 177, 194, 369-372 КПК України,

п о с т а н о в и в:

клопотання слідчого - задовольнити.

Продовжити підозрюваному ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , строк дії обов`язків, передбачених запобіжним заходом у вигляді застави, покладених на нього ухвалою Ленінського районного суду м. Кіровограда від 15.03.2021, на два місяці, в межах строку досудового розслідування, тобто до 11.07.2021, а саме:

- прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду за кожною вимогою;

- не відлучатись з с.Червоне, Гайворонського району, Кіровоградської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- повідомляти слідчого або суд про зміну свого місця проживання та/або роботи;

- утримуватись від спілкування як особисто так і через третіх осіб з іншими підозрюваними та зі свідками у кримінальному провадженні за винятком участі в слідчих діях та в суді.

Роз`яснити підозрюваному ОСОБА_5 , що в разі невиконання покладених на нього обов`язків, до нього може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід і на нього може бути накладено грошове стягнення в розмірі від 0,25 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб до 2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Контроль за виконанням обов`язків покласти на слідчого.

Строк дії покладених на підозрюваного обов`язків визначити до 11.07.2021.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Світлана Михайлівна Льон

СудЛенінський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення11.05.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу96894840
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про продовження строку досудового розслідування

Судовий реєстр по справі —405/3262/21

Ухвала від 04.06.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Льон С. М.

Ухвала від 14.05.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Льон С. М.

Ухвала від 14.05.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Льон С. М.

Ухвала від 11.05.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Льон С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні