Ухвала
від 14.05.2021 по справі 944/4060/20
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №944/4060/20

Провадження №2/944/563/21

УХВАЛА

судового засідання

14.05.2021 року м.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області в складі:

головуючої судді - Швед Н.П.

з участю секретаря - Козака О.П.

представника позивача - ОСОБА_1

представника відповідача - ОСОБА_2

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в м.Яворові в залі суду клопотання представника відповідача - адвоката Тимощука О.І. у цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про поділ майна, що є об`єктом спільної сумісної власності подружжя,-

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_3 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_4 про поділ майна, що є об`єктом спільної сумісної власності подружжя.

Представник відповідача - адвокат Тимощук О.І. в підготовчому судовому засіданні подав письмове клопотання, у якому просив залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - ТзОВ Яворівбуд , яке знаходиться за адресою: 81053 вул.Т.Шевченка, 8Д м.Новояворівськ Яворівського району Львівської області. В обґрунтування даного клопотання покликався на те, що відповідачем було укладено договір купівлі-продажу та договір іпотеки з ТзОВ Яворівбуд в особі генерального директора ОСОБА_5 та передана квартира АДРЕСА_1 . Вважає, що ТзОВ Яворівбуд є іпотекодержателем, тому рішення суду в частині поділу майна вплине на стягнення на предмет іпотеки в разі невиконання умов договору. Просить клопотання задовольнити.

Представник позивача вважає дане клопотання безпідставне, просить в задоволенні такого відмовити.

Заслухавши думку представників сторін, перевіривши матеріали справи та клопотання, суд прийшов до наступного.

Згідно з вимог ст.2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

З Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно. Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №221169202 від 21.08.2020року вбачається, що квартира АДРЕСА_1 , загальною площею 46,4кв.м, яка на праві приватної власності належить ОСОБА_4 і перебуває в

іпотеці ТзОВ "Яворівбуд", код ЄДРПОУ:34978207 на підставі договору іпотеки від 22 травня 2019року та договору купівлі-продажу квартири від 22 травня 2019року.

Аналізуючи вищевказані норми цивільного процесуального законодавства, враховуючи те, що предметом спору у даній цивільній справі є квартира АДРЕСА_1 , яка перебуває в іпотеці ТзОВ "Яворівбуд", тому в подальшому при ухваленні судом рішення будуть порушені права та обов"язки іпотекодержателя, суд приходить до висновку про необхідність залучення до участі у справі у якості третьої осіб, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ТзОВ Яворівбуд , яке знаходиться за адресою: 81053 вул.Т.Шевченка, 8Д м.Новояворівськ Яворівського району Львівської області.

Частиною 2 ст. 198 ЦПК України визначено що суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 1) визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу; 2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; 3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Згідно п.1 ч.2 ст. 223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку.

При таких обставинах, залучення третьої особи, наявні правові підстави для відкладення засідання.

Керуючись ст. ст.53, 54, 178, 260, 261 ЦПК України, суд ,-

у х в а л и в:

Клопотання представника відповідача - адвоката Тимощука О.І. у цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про поділ майна, що є об`єктом спільної сумісної власності подружжя - задовольнити.

Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - ТзОВ Яворівбуд , яке знаходиться за адресою: 81053 вул.Т.Шевченка, 8Д м.Новояворівськ Яворівського району Львівської області.

Визначити третіій особі десятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень на позов, роз`яснивши, що пояснення мають відповідати вимогам частини третьої п`ятої статті 178 ЦПК України, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали разом з копією позовної заяви направити третій особі.

Підготовче судове засідання перенести на 09год 00хв 30 червня 2021року.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

СУДДЯ: ШВЕД Н.П.

Дата ухвалення рішення14.05.2021
Оприлюднено17.05.2021
Номер документу96913008
СудочинствоЦивільне
Сутьподіл майна, що є об`єктом спільної сумісної власності подружжя

Судовий реєстр по справі —944/4060/20

Ухвала від 10.12.2021

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 10.12.2021

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 11.08.2021

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 14.05.2021

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 14.05.2021

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 09.03.2021

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 02.02.2021

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 08.10.2020

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні