Ухвала
від 12.04.2021 по справі 757/18826/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/18826/21-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 квітня 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні у приміщенні Печерського районного суду міста Києва клопотання старшого слідчогов ОВСГСУ НПУкраїни ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

В провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 12.04.2021 надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчогов ОВСГСУ НПУкраїни ОСОБА_3 ,погоджене прокуроромвідділу ОфісуГенерального прокурора ОСОБА_4 про проведення обшуку у кримінальному провадженні №12020000000001186.

У судовому засіданні слідчий внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно вимог ч. 4 ст. 107 КПК України здійснювалась фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею.

Слідчий суддя заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування клопотання, дослідивши матеріали долучені до клопотання, приходить до наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів клопотання, Головним слідчим управлінням Національної поліції України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020000000001186 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в період часу з 24.03.2020 року але не пізніше 24.11.2020, ОСОБА_5 , з метою отримання незаконного прибутку від вчинення корисливих злочинів, створила та очолила організовану групу, до складу якої залучила ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , та інших не встановлених осіб.

В ході виконання доручень слідчого ДВБ НП України встановлено, що до вказаного кримінального правопорушення безпосередньо причетна ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які є активними учасниками організованої групи. Зазначена інформація також підтверджується показами свідків, а саме представників ТОВ «УКРГЕНТЕХ» та його керівника ОСОБА_9 , а також іншими матеріалами кримінального провадження в їх сукупності.

Так, за період 2020 року за завищеними цінами отримали товари наступні суб`єкти господарювання державної та комунальної власності:

- Державна установа «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ», код за ЄДРПОУ 38469768, розташоване за адресою м. Черкаси, вул. Волкова, 3, на суму 1,3 млн. грн. Поставлено кисневі концентратори із завищенням вартості на суму близько 270 тис. грн.

Оскільки між ТОВ "ЦЕНТР МОЛЕКУЛЯРНОЇ ДІАГНОСТИКИ", код за ЄДРПОУ 43725327, та Державна установа «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ», код за ЄДРПОУ 38469768, був укладений договір поставки № 18-5 від 18.12.2020 підписантом якого є ОСОБА_10 та відповідно за адресою: АДРЕСА_1 можуть зберігатися речі і документи, які мають значення для досудового розслідування та містять відомості, що можуть бути доказами під час досудового розслідування.

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, будівля № 3 за адресою: АДРЕСА_1 , на праві державної власності належить Міністерству охорони здоров`я України, код ЄДРПОУ:00012925.

У зв`язку із вищевикладеним, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання, вилучення та збереження речей і документів, які мають значення для досудового розслідування та містять відомості, що можуть бути доказами під час досудового розслідування, виникає необхідність в проведені слідчої дії-обшуку будинку АДРЕСА_1 де здійснюють свою господарську діяльність Державна установа «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ» за адресою: м. Черкаси, вул. Волкова, з метою відшукання і вилучення, вказаних речей та документів.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ч.1, ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного кримінального правопорушення, так як вони викладені у клопотанні сторони обвинувачення, його правове обґрунтування, приходжу до висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному житлі, можуть знаходитись відшукуванні речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з цим, слідчим в судовому засіданні доведено, що за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей, предметів і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи, а відтак приходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

При цьому, клопотання в частині надання дозволу на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення грошових коштів, задоволенню не підлягає, оскільки клопотання в цій частині є неконкретизованим, передчасним, недоведеним, і як наслідок, у випадку задоволення, надасть стороні обвинувачення широкі повноваженнями на власний розсуд вирішувати походження виявленого майна, що може призвести до його незаконного вилучення, що є порушенням ст. 6 Конвенції з прав людини (рішення Європейського суду з прав людини від 07.07.2017 у справі «Смирнов проти Росії», рішення ЄСПЛ від 15.07.2003 у справі «Ернест та інші проти Бельгії»).

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити частково.

Надати старшому слідчому в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України підполковнику поліції ОСОБА_3 та іншим слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні №12020000000001186 від 03.12.2020 дозвіл на проведення обшуку будинку АДРЕСА_1 , яка на праві державної власності належить Міністерству охорони здоров`я України, код ЄДРПОУ:00012925, з метою відшукання і вилучення: нотаріальних довіреностей, документів що містять зразки підпису та почерку ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , ОСОБА_10 , боргових розписок, печаток, штампів та їх частин, мобільних телефонів, сім-карток, ноутбуків, комп`ютерів, планшетних комп`ютерів, нотаток, чорнових записів, оптичних чи паперових носіїв інформації, що містять відомості про вчиненні кримінальні правопорушення, банківських карток, накладних, супровідних листів, наказів, протоколів нарад, документів що стосуються закупівель, актів приймання та виконання робіт, листів погодження, заявок, рахунків суб`єктів господарської діяльності, протоколів зборів про закупівлю продукції, доповідних та службових записок, запитів постачальникам, іншої документації, щодо укладених договорів між ТОВ "ЦЕНТР МОЛЕКУЛЯРНОЇ ДІАГНОСТИКИ", ТОВ «Віалайф Україна» з однієї сторони та Комунальним некомерційним підприємством «Черкаська міська інфекційна лікарня», Державною установою «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ», КУ «База Спецмедпостачання» Житомирської обласної ради, КП «Полтавська обласна клінічна інфекційна лікарня» Полтавської обласної ради, КНП Харківської обласної ради «Обласна клінічна лікарня», ДУ «Одеський лабораторний центр» МОЗ з іншої, а також внутрішніх нормативних актів, що регулюють ведення господарської діяльності даних суб`єктів господарювання.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.04.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу96946353
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/18826/21-к

Ухвала від 12.04.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні