Ухвала
від 29.04.2021 по справі 523/7638/21
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №523/7638/21

Провадження №1-кс/523/1777/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМУКРАЇНИ

29.04.2021 року

Слідчий суддя Суворовського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянув клопотання слідчого СВ ВП №2 ОРУП №1 ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , в матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021163490000194, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26.03.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 301 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

З клопотання вбачається, що слідчим відділенням відділення поліції №2 Одеського районного управління поліції №1 ГУНП в Одеській області здійснюється досудове розслідування по матеріалам кримінального провадження №12021163490000194 від 26.03.2021, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.301 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 25.03.2021 до Відділення поліції №2 Одеського районного управління поліції №1 ГУНП в Одеській області в порядку ст.218 КПК України надійшов рапорт інспектора УПК в Одеській області ДКП НП України про те, що невстановлені особи створюють та розповсюджують матеріали порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію в мережі інтернет.

В ході проведення досудового розслідування на адресу УПК в Одеській області ДКП НП України, у порядку ст. 40 КПК України, слідчим було надано доручення на проведення слідчих (розшукових) дій, з метою встановлення особи, причетної до скоєння кримінального правопорушення.

Так, в ході виконання доручення та проведення заходів направлених на встановлення осіб, які здійснюють розповсюдження матеріалів порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію в мережі Інтернет, співробітниками УПК в Одеській області ДКП НП України через програмний продукт «eMule» та «BitTorrent», було здійснено моніторинг спеціального програмного комплексу «Icaccops» (InternetCrimesAgainstChildren переклад з англ. Інтернет злочини проти дітей), який призначений для пошуку інформація про осіб, з IP-адрес яких було задокументовано розповсюдження дитячої порнографії, із зазначенням програми з якої здійснювалось розповсюдження дитячої порнографії, дати останнього розповсюдження, було встановлено ряд ІР-адрес, належних Інтернет- провайдерам, які надають послуги на території міста Одеси.

Далі, аналізом зазначених ІР-адрес було встановлено, що НОМЕР_1 аудіовізуальних творів, що містять дитячу порнографію було здійснено з ІР-адреси НОМЕР_2 , яка належить Інтернет-провайдеру «TENET» (юридична назва: ТОВ НВП «ТЕНЕТ» код ЄДРПОУ 22485498). У свою чергу, ТОВ НВП «ТЕНЕТ» було надано інформацію,що даною IP-адресою (176.119.99.29)користується ОСОБА_5 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи вищевикладене, у досудового розслідування достатньо підстав вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 , де фактично проживає ОСОБА_5 , міститься комп`ютерна техніка, за допомогою якої здійснювалося розповсюдження матеріалів порнографічного характеру ( у тому числі дитячої порнографії), оптичні, електронні і цифрові носії інформації, фотоапарати, відеокамери, мобільні телефони, за допомогою яких здійснювалася фото - відео зйомка порнографічного характеру, документація відносно особи, яка здійснювала розповсюдження фотографій та відеозаписів(аудіовізуальних творів), що містять дитячу порнографію.

Доступ до вказаних предметів, речей і документів, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку, шляхом витребування цих предметів, речей і документів у відповідності до ч. 2 ст. 93 КПК України, або за допомогою інших слідчих (розшукових) дій, передбачених КПК України, оскільки обізнаність про намір їх отримання, може спонукати ОСОБА_5 до їх знищення, приховання або спотворення, з метою введення досудового розслідування в оману, оскільки вказані предмети, речі і документи мають істотне значення для проведення повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування, а також можуть бути використані як докази.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Частиною першою ст.233 КПК України передбачено, що ніхто не має право проникати в житло та інше володіння особи з будь-якою метою, окрім як за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків встановлених ч. 3 даної статті.

Відповідно. до вимог ч. 3 ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Згідно ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини скоєного кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуто в результаті його скоєння, а також встановлення місцезнаходження осіб які розшукуються.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно квартира АДРЕСА_2 на праві власності належить ОСОБА_6 .

Так, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, під час досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_5 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , для відшукання та вилучення у вказаній квартирікомп`ютерної техніки, за допомогою якої здійснювалося розповсюдження матеріалів порнографічного характеру (у тому числі дитячої порнографії), оптичних, електронних і цифрових носіїв інформації, фотоапаратів, відеокамер, мобільних телефонів, за допомогою яких здійснювалася фото - відео зйомка порнографічного характеру, документації відносно особи, яка здійснювала розповсюдження фотографій та відеозаписів (аудіовізуальних творів) з порнографічними зображеннями, а також інших предметів, речей і документів, які можуть бути використані як докази в межах кримінального провадження.

Згідно ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

На підставі вищевикладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та з метою належної легалізації вже проведеного обшуку без ухвали слідчого судді, що мають суттєве значення для подальшого досудового розслідування та судового розгляду кримінального провадження, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 110, 234, 235, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ ВП №2 ОРУП №1 ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , в матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021163490000194, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26.03.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 301 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_5 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_5 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , для відшукання та вилучення у вказаній квартирі комп`ютерної техніки, за допомогою якої здійснювалося розповсюдження матеріалів порнографічного характеру (у тому числі дитячої порнографії), оптичних, електронних і цифрових носіїв інформації, фотоапаратів, відеокамер, мобільних телефонів, за допомогою яких здійснювалася фото - відео зйомка порнографічного характеру, документації відносно особи, яка здійснювала розповсюдження фотографій та відеозаписів (аудіовізуальних творів) з порнографічними зображеннями, а також інших предметів, речей і документів, які можуть бути використані як докази в межах кримінального провадження.

Строк дії ухвали складає 1 (один) місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.04.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу96948268
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —523/7638/21

Ухвала від 03.08.2021

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Артеменко І. А.

Ухвала від 03.08.2021

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Артеменко І. А.

Ухвала від 04.06.2021

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 04.06.2021

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 04.06.2021

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 29.04.2021

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 29.04.2021

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 29.04.2021

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 29.04.2021

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні