Ухвала
від 17.05.2021 по справі 202/2498/21
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/2498/21

Провадження № 1-кс/202/2559/2021

УХВАЛА

Іменем України

17 травня 2021 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотанняслідчого СУГУНП вДніпропетровській області ОСОБА_3 ,погоджене зпрокурором Західноїокружної прокуратуриміста Дніпра ОСОБА_4 ,про наданнядозволу напроведення огляду,-

ВСТАНОВИВ:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду.

Згідно з клопотанням в провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 42021040000000163 від 23.02.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, за фактом того, що посадові особи регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» (код ЄРДПОУ 40081237, адреса: м. Дніпро, просп. Д.Яворницького, буд. 108, 100% акцій знаходиться у власності держави) та ТОВ «Сетинжис» (код ЄРДПОУ 39284474, юридична адреса: м. Дніпро, вул. Ламана, буд. 19, офіс 207) завдали шкоди державному підприємству в особливо великих розмірах шляхом внесення недостовірних відомостей до документів під час реалізації догорів з технічної модернізації тягових підстанцій.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в 2020 році РФ «Придніпровська залізниця» проведено ряд тендерних торгів з технічного переоснащення тягових підстанцій, які призначені для зниження електричної напруги і подальшого перетворення струму для передачі його в контактну мережу, з метою забезпечення електричною енергією потягів, систем сигналізації, охорони тощо. В результаті конкурсних торгів переможцем було обрано ТОВ «Сетинжис» (код ЄРДПОУ 39284474, юридична адреса: м. Дніпро, вул. Ламана, буд. 19) в особі діючого на підставі статуту директора ОСОБА_5 .

Згідно з матеріалами досудового розслідування ТОВ «Сетинжис» у ході проведення конкурсних процедур вносились недостовірні відомості до документів, що підтверджують кваліфікацію учасника торгів. У складі пропозицій ТОВ «Сетинжис» надавало довідки щодо наявності кваліфікованих працівників, котрі планувалось задіяти у роботах з технічного переоснащення тягових підстанцій, у загальній кількості 29 осіб. Разом з цим, у вказаному періоді кількість працівників ТОВ «Сетинжис» не перевищувала 10 осіб. Вказані обставини дозволили ТОВ «Сетинжис» отримати перемогу в конкурсних торгах та укласти договори з РФ «Придніпровська залізниця» з кошторисом, який містив завідомо недостовірні відомості щодо обсягів заробітної плати працівників, які мали залучались до виконання будівельних робіт. Витрати на заробітну плату, заявлені підрядником за договорами з регіональною філією «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця», склали понад 9 млн. грн. У той же час, протягом вказаного періоду фонд заробітної плати працівників ТОВ «Сетинжис» не перевищував 131 тис. грн. Також існує ймовірність того, що у зв`язку з тим, що кількість працівників та їх кваліфікація у виконанні тих чи інших робіт не відповідала дійсності, яку необхідно було залучити до виконання будівельних робіт, тому можна допустити припущення, що будівельні роботи на об`єктах будівництва зазначених в укладених договорах виконанні неякісно та не у встановлений зазначений цими договорами терміни.

В ході досудового розслідування встановлено, що документи, які можуть бути використані у якості доказів під час досудового розслідування, зокрема укладені договори між ТОВ «Сетинжис» та регіональною філією «Придніпровська залізниця», дозвільні документи ТОВ «Сетинжис» (код ЄРДПОУ 39284474), печатки, бухгалтерська документація, акти приймання робіт з технічного переоснащення тягових підстанцій, знаходяться за адресами, де розміщені підприємства ТОВ «Сетинжис»: м. Дніпро, вул. Ламана, 19; м. Дніпро, просп. Слобожанський, 29; та адміністративні будівлі регіональної філії «Придніпровська залізниця» за адресою: м. Дніпро просп. Д.Яворницького, буд. 108;

На вказані адреси було отримано ухвали слідчого судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання вищезазначених документів, які необхідні для документування причетності до вчиненого кримінального правопорушення службових осіб регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» та ТОВ «Сетинжис», а також інших причетних до злочину осіб, встановлення розміру спричиненої державі майнової шкоди, проведення судових будівельних, економічних, почеркознавчих експертиз.

Крім цього, за результатами проведення обшуків та вилучення документів виникає необхідність у проведенні примусових оглядів із залученням експертів, які мають відповідні знання на об`єктах будівництва, на яких проводились роботи у рамках договорів, укладених між регіональною філією «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» та ТОВ «Сетинжис» з метою проведення судової будівельно-технічної та економічної експертизи, для встановлення відповідності обсягів фактично виконаних робіт проектно-кошторисній та звітній документації за вказаними договорами та встановлення розміру спричиненої державі майнової шкоди.

Так між замовником АТ «Українська залізниця» в особі начальника структурного підрозділу «Дистанція електропостачання Нижньодніпровськ Вузол» ОСОБА_6 та підрядником ТОВ «Сетинжис» в особі директора ОСОБА_5 було укладено договір №ПР/Е 20532 /НЮ від 15.09.2020 року.

Об`єктом будівництва замовника відповідно до договору №ПР/Е 20532/НЮ виступає «технічне переоснащення ВРУ-150 кВ тягової підстанції Синельникове». Адреса розташування об`єкта: Дніпропетровська обл., м. Синельникове, вул. Уютна, 18.

Таким чином, під час досудового розслідування кримінального провадження № 42021040000000163 виникла необхідність у перевірці відповідності обсягів фактично виконаних робіт проектно-кошторисній та звітній документації за вказаними договорами та встановлення розміру спричиненої державі майнової шкоди.

Обставини кримінального провадження, а також установлені у ході досудового розслідування дані дають обґрунтовані підстави вважати, що у результаті огляду будуть виявлені та зафіксовані відомості про обставини вчинюваного злочину, знаряддя його вчинення та інші дані, що мають суттєве значення для кримінального провадження.

Необхідність у проведенні огляду за вищевказаною адресою викликана тим, що гарантії недоторканості приватної власності знаходяться під посиленим захистом закону, і досягти цілей, що можуть бути досягнуті під час проведення огляду вказаної території шляхом проведення інших слідчих дій неможливо.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна право власності на об`єкт житлової нерухомості, розташований за адресою: Дніпропетровська обл., м. Синельникове, вул. Уютна, буд. 18, зареєстроване за АТ «Укрзалізниця» (код:40075815).

У зв`язку з викладеним, слідчий просила надати дозвіл на проведення огляду з можливістю безперешкодного доступу до фактичного місця проведення будівельних робіт на тяговій підстанції Синельникове відповідно до договору ПР/Е 20532/НЮ від 15.09.2020 року за адресою: Дніпропетровська обл., м. Синельникове, вул. Уютна, буд. 18, із залученням до проведення огляду судового експерта, який має відповідні знання в галузі проведення судових будівельно-технічних та економічних експертиз.

В судовому засіданні слідчий підтримала клопотання та просила його задовольнити.

Вислухавши слідчого, дослідивши клопотання із доданими до нього матеріалами, матеріали кримінального провадження, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що у провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 42021040000000163 від 23.02.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна право власності на об`єкт житлової нерухомості, розташований за адресою: Дніпропетровська обл., м. Синельникове, вул. Уютна, буд. 18, зареєстроване за АТ «Укрзалізниця» (код:40075815).

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України огляд здійснюється з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Так, відповідно до ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Згідно з ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Задовольняючи клопотання, слідчий суддя виходить з того, що матеріалами, доданими до нього, було підтверджено, що було вчинене зазначене у клопотанні кримінальне правопорушення, а також, що слідчим доведено, що в ході досудового розслідування дійсно виникла необхідність у проведенні огляду з можливістю безперешкодного доступу до фактичного місця проведення будівельних робіт на тяговій підстанції Синельникове відповідно до договору ПР/Е 20532/НЮ від 15.09.2020 року за адресою: АДРЕСА_1 , із залученням до проведення огляду судового експерта, який має відповідні знання в галузі проведення судових будівельно-технічних та економічних експертиз, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, знаряддя його вчинення та інших даних, що мають суттєве значення для кримінального провадження.

Керуючись ст. ст. 110, 233-237, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , членам слідчої групи, прокурорам групи прокурорів у вказаному кримінальному провадженні на проведення огляду з можливістю безперешкодного доступу до фактичного місця проведення будівельних робіт на тяговій підстанції Синельникове відповідно до договору ПР/Е 20532/НЮ від 15.09.2020 року за адресою: АДРЕСА_1 , із залученням до проведення огляду судового експерта, який має відповідні знання в галузі проведення судових будівельно-технічних та економічних експертиз.

Строк дії ухвали до 16 червня 2021 року включно.

Ухвала надає право на проникнення за адресою: Дніпропетровська обл., м. Синельникове, вул. Уютна, буд. 18, лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.05.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу96957744
СудочинствоКримінальне
Сутьнаданнядозволу напроведення огляду

Судовий реєстр по справі —202/2498/21

Ухвала від 09.07.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 09.07.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні